..

Tuesday, March 30, 2010

Perempuan jenis apakah anda?

Pisau Cukur?

Laser?


Materialistik?

Emo?

Manja?

Romantik?

Macam ni?


atau

macam ni

sumber : quiz fesbuk

Sila la tentukan. Orang cakap jangan jadi hipokrit, kena jadi diri sendiri tapi kadang² jadi diri sendiri itu pun tak elok jugak kalau sampai membuatkan orang lain rasa.."ehhh..biar betol minah ni". Sebab aku penah berhadapan dengan situasi dimana seorang akak hot yang membuat tuduhan melulu kepada seorang abang tak kacak yang sedang berniaga kuih muih dengan berkata kepada kawannya :

"u..tengok tu, die saje je cakap kuih tu dah habis, padahal saje nak buat i tunggu lama kat sini sebab nak ngorat i kan".

Kalau anda saksi kejadian..apekah tindakan anda?

a). Diam membisu tanpa berkata apa²
b). "ya ampunn, perasan nyer minah ni
c). "Ala..u kan hot da vass gitu, memang la semua orang nak ngorat"..perli
d). Muntah hijau time tu jugak.

Padahal dari raut abang tak kacak tu, tidak ada sedikit pun rasa nak ngorat akak hot ni. Dah masa tu, stok kuih beliau yang dah masak sudah kehabisan..jadi, kena la proses yang baru. Tapi tuduhan sebegitu yang dilemparkan oleh akak hot kepada abang yang tak kacak tu. Nasib baik abang tak kacak tu tak dengar, kalau tak..tentu beliau kecik hati ataupun dengan lantang berkata :

"hamboii² kak..mulut takde insurans ke? Awak hot sangat ke sampai saya dituduh nak ngorat awak ni? Balik cermin diri tu sikit ye!!"

Aku sebagai saksi kejadian berharap agar abang tak kacak tidak mendengar perbualan akak hot dengan kawan beliau. Yela, tak pasal² aku boleh tengok drama swasta free² masa tu. Merujuk kepada soalan tadi, disebabkan aku saksi kejadian, semua jawapan diatas telah dipilih oleh aku..hahaha. Aku harap awek² kat luar sana takda la yang bersikap camni. Kalau nak perasan sekalipun, dalam hati dah la, jangan cakap terang² camtu..kayh.









30 comments:

sasha* said...

HAHA KALAU I MUNTAH HIJAU TERUS.NAK PERASAN PN SENYAP2 JGN KASIK ORG LEN DGR DHLA HAHA :P

Hazzy Ishak said...

gedik 30% cukup kot
haha

Cik aiNa said...

to sasha:

hahaa..tau xpe, i ms tu nak muntah ijau dah tapi tahann je la kan. dah nasib berada dlm situasi cenggitu...saborr

Cik aiNa said...

to hazzy:

aina nak 25%..haha

helena's said...

perasantan betul..tak kose ai!hahaha

i nak jawab lah..kalau i jawapan dia D pastu muntah kene kat kakak bajet hot tu..hahahahhah!

Cik aiNa said...

to helena's:

hahaa..same la kite cikhel..
i hampir2 nak termuntah ms tu.
owh pleaseee

'AQILAH said...

lol

Cik aiNa said...

to aqilah:

(~_')

e p i x ____ said...

kalau dia cantek skalipun ,if dia cakp cm tu. i terus reject, you!

Cik aiNa said...

to epix:

klo i jadi lelaki pun i reject..sbb terlampau perasan.

Ejamaria said...

ceh...geli sungguh... prasan...

Cik aiNa said...

to ejamaria:

heee..tu la kak

.::WaNiE::. said...

saya pilih jawapan C hahaha

Cik aiNa said...

to wanie:

aina pilih semuaa..haha

Miss ... said...

sy pompuan macho hehe

Cik aiNa said...

to miss... :

perempuan macho?
woaa...i like!

VaLeriE~LabLAb said...

perasannyer..xleh blah org mcm ni..salu gk berhadapn ng org mcm ni..sabo jer lerr..kang lau bgseketul nsihat ckp kite jeles lak..pelizzzzz

ElyaElmo said...

ha3..ade gak org mcm tu keee aina? adoimak!!! tak larattttt nk dengarrrr..
kalau i ..i akan pandang die atas bawah..cun ke ko smpai org jual kuih nk ngorat ko..ha3

F U N F A B U L O S I T Y said...

dex akan kasik jawapan ni ;
c). "Ala..u kan hot da vass gitu, memang la semua orang nak ngorat"..perli
dg sedikit tambahan-tapi org yg nk ngorat tu sama spesis cam u-luar je elok-tapi dalam-hampeh(sape akak hot tu aina?mmber aina ke?toksah berkawan lah ngan org camtu-nanti takot dia sebabrkan penyakit diva da vasss dia lak)

Cik aiNa said...

to funfabulosity:

siapa die?
ade la..bukan kwn aina, x kenal pn..haha.

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

prasan melampau tu....

kompom muntah hijau+kuning2 sket

hahaha

Cik aiNa said...

to valerie:

yep..kalau ckp cmtu, die ckp kte jeles. sebab kte x hot dan vouge mcm die

Cik aiNa said...

to elya:

tu la pasal babe,
i yang ade kat situ rasa mcm nak pitam. nape la die perasan smpai camtu sekali.

Cik aiNa said...

to gadis:

hahaaa..muntah ijau pekat.

Ery Farieha said...

hadoiii!
perasan gile.
rase nk sekeh boleh?
hahahaha

Dr.oracle said...

weyh, kesian abang tak kacak tue! Apsal nama dia dalam cite nie abang tak kacak? jahat tul penulis.. ish!

suezensuzanna said...

me pompuan melayu terakhir:)

Cik aiNa said...

to Ery:

jom kte sekeh die ramai2..haha

Nurul Harun said...

alamak, ada ke wanita mcm ni, cik aina? hadoi.

y@n@ M!B said...

ni bkn takat muntah hijau ni, dah warna pelangi kut muntah tu...haha