..

Thursday, March 4, 2010

Saya sudah slim..anda bile lagi??

sekadar hiasan..untuk tontonan umum

Cemane nak menguruskan badan weh? Dalam entry lepas aku dah bagitau pasal dr.rozmey yang memahami jiwa kan..kan. Ohoo..tapi sekarang aku sendiri yang tidak memahami jiwa kuw..citt!! Masih berbekal lagi 3 bulan, sempat ke oii nak menguruskan badan neh? Kalau boleh kan, mau je aku telan sekotak jusmate tu terus..malas sungguh nak berlama-lama. Godaan makanan yang sangat banyak buat aku tak tahannnnnn. owhh..ciskek btol la.

Jusmate tu bukan sedap pon! Tapi disebabkan semangat kekurusan yang melanda, aku tetap jugak meluaskan tekak untuk menelannya dengan rakus sekali. Tiap kali aku nak minum..mesti aku seruu..seruuuu satu perkataan ni taw

kuruss...kuruss..kurussssss!!

Semalam lagi sedih, aku makan kuaci 5 bijik je untuk dinner. Kat rumah aku ade la 2 ekor hamster yang kiut lagi comel, rasa macam nak picit-picit je beliau disebabkan kekiutan beliau yang tak hengat tu. Beliau-beliau pun makan kuaci jugak, sama macam aku. Jadik kesimpulannya ialah... hamster kat umah aku telah bertambah lagi sekor...yang BESAR PUNYERRR!!!!!


P.s : aku tak curi kuaci hamster tu..sumpah, tak tipu!!


72 comments:

Hazzy Ishak said...

cmne nak kurus kalau ptg ni nak makan mekdi.isk2

bersenam & kurang makan
mesti cepat kurus punya

MiSZuE said...

haha..
kamu krus jek saya tengok:D

ZIANA ♥ FARREL said...

aiseh...nk makan mcD plak??bile nak kurus ni??tabahkan hati..kn i dh bg tips..kekekekke...
*i tgk adik ipar i minum letak ice..baru ok skit kot rasa dia..

sasha* said...

hahaha siannye u yang mkn kuaci je.tp yang u kate size jeans kita sama.so u nk kata i gemuk gak ke?

huwaaaaa

Miss ... said...

cik aina x boleh mkn fast food daa g mkn sup sayur hehe

Reflisia said...

babe..tak aci u dah jumpa eira..tapi tak jumpa i lagi..=(

helena's said...

aina..memang elok ke jusmate tuh??yeh yeh??nak cube lah..teruje lah!
nak kurus lah!hahahaha

::aMaD:: said...

aina gemuck!! =p

y@n@ M!B said...

err try la minum prune inner shine..member yana la ckp bley guna utk kurus gak..hehe...=)

makdara terdiva said...

nak kurus jom kite p joging hari2..

~ نورحياتي ~ said...

jusmate tu berkesan tak??
aku pon nak kurus gak..
da berape lame da minum tu?

.khai. @ drcomot said...

huhu nak kawen semakin berseri kak aina ni
(:

black_mel said...

hahaha...abis hamster berdiet la smlm...bkn aina jer kurus..hamster2 pun kurus..hehe...

Cik aiNa said...

to miszue:

tp muncitt..nak kuruskan perut dan muke

Cik aiNa said...

to hazzy:

tu la..aina nak kena kurangkan aktiviti makan.

aina sgt suke makan! isk

Cik aiNa said...

to ziana:

tu la babe..i kena tabahkan hati, dan tekun dan berusaha, sebab niat nak kurus tu dah ade tp tu la..x btol2

Cik aiNa said...

to miss:

tu la pasal..aina kena makan sup sayur je cicah roti..uhuk3..sedih!!

Cik aiNa said...

to sasha:

haaa..lebih kurang cenggitu la..haaa. i pakai jeans saiz 28, 29 cmtu la. depends pada jenis jeans kot..hehe

Cik aiNa said...

to reflisia:

haaa..u blom jumpe iera? bukan dah ke?
i mmg selalu jumpe die, tp skg agak jarang la..masing2 bz kan

Cik aiNa said...

to cikhel:

cikhel chubby cam saya..haha.
jom kite pakat kurus same2..nak?

Cik aiNa said...

to amad:

ohoo..tidakk!!

Cik aiNa said...

to yana:

yeke? tp kalau minum2 cmni, kena disiplin gak..klo x disiplin susahh

Cik aiNa said...

to makdara:

jom kak..nak jogging taman mane ni?

Cik aiNa said...

to nur hayati:

baru seminggu lebih, tak timbang lg..xtau ade kesan x..hehe

Cik aiNa said...

to khai:

seri pengantin..wakaakaa

Cik aiNa said...

to black_mel:

tu la pasal..da la hamster tu peknen..isk..kesiann taw

Nurul Harun said...

hehehhe, gemuk sgt ke? :p

Cik aiNa said...

to nurul harun:

tak..bukan gemuk sgt, berrisi

Juz Wan said...

Gmok ke?
ase x..
cm ok je..

Cik aiNa said...

to juz wan:

x gemok..tp berrrisi je..kena kurangkan isi sikit, kat perut..hehe

enyheartsdiamond said...

eny dah kurus :))

vote eny kat sini taw kak aina :)

http://meandmylife1376.blogspot.com/

nombor 25! :))

Cik aiNa said...

to eny:

eny da kurus..xleh diet!
eny kena gemok! hehe

oke2..nanti sis vote kayh

cybernetic88 said...

waaa. sudah slim. hee. btw mmng slim kn??. xgemok pon. ish3. sudah cun melecun =D

isha said...

tahniah
doakan sha pulak

black_mel said...

haha..next time jgn curi mkn dia lagi tau..sian dia..hamster ngidam pun makan kuaci jer..huhuhu...

elmo said...

kak dah ok la tuh.. ta payah kurus2 nih.. berisi tak ape.. :)

*teringin nak berisi.. :)

g-mie said...

wah betul ke..? hehe~ my parents adalah pengedar barang Dr. Rozmey.. hehe.. syabas & tahniah laa cik aina kalo dah dapat kesannya.. saya ada belikan gf saya JM5 tu dari parents saya.. tapi masih belum ada kesan positif laa.. huu, camne ni..? cik aina boleh bagi kata2 perangsang x kat dia..? huhu~ atau tips2 lain yg boleh diambil semasa menjalankan proses dietnya itu..??

AM SYA said...

i nk wat mcm u la~

bler dh dekat nk kawen bru i diet...

haha~skrg nk mamam puas2~ ;P

LuVidA^^ said...

u da ok la yunk.. x yh kuwus sgt la..mne cantek :)

jum jogingg

Nabiel said...

hakhak~
cik aina..rjin2 la bsenam~
hehehe..~
aina bg tips kt nbil lak~
cmner nk bg gmuk?:P
sbb duk mkn jek..tp xbesau2~hehehe

Aus MeLankoLik said...

hahahak , sudah kurus...
kalau main paintball skali aritu..
lg kurus..
dah boleh jadik model dunia dah hari ni..
haha..

ElyaElmo said...

eh familiar pulak awek sebelahh cik aina tu..hu3

Cik aiNa said...

to cybernetic:

mane ade kurus..pentipoo..isk

Cik aiNa said...

to isha:

jom sha kurus same2..hehee

Cik aiNa said...

to black_mel:

alaa..kuaci si hamster tu banyak kott..haha, x luak nyer

Cik aiNa said...

to elmo:

kamu kurus ye dear?
jom nak sedekah lemak sket neh..hehe

Cik aiNa said...

to g-mie:

minum jusmate ni kena disiplin la beb..die kena ikut ape yang dr.rozmey tu sarankan. insyaallah..mesti berhasil punyer.

Cik aiNa said...

to am sya:

haaa..boleh je.
mcm i sblom ni makan x hengat, dekat nak kawen mule la sakit kepala..pikir nak kurusss je

Cik aiNa said...

to luvida:

jom jogging dear,
nak jog kat taman mane? ehehee

Cik aiNa said...

to nabiel:

biel..makan je banyak2..
klo makan byk pn x berhasil jugak, xtau laaa..haha

Cik aiNa said...

to aus:

wakaakakaa...ye tak ye jugak kan. tambah2 lagi klo kena tembak..konpem skg dah kurusss dan mantopp gitu..hahaa

Cik aiNa said...

to elya:

yeke? tu kwn baik i..hehe

NiZaM said...

soalan tu tanye kat saye ke.
saye dah lame slim. wakaka..

petua nk kurangkan berat bdn - sehari mkn berat 1 kali.
nak maintainkn berat - 2 kali sehari.
nak tmbhkan berat bdn - 3 kali sehari.

tu basic ideanye.=p

Ejamaria said...

Aina... kongsi makan dgn hamster...??? oooh...tak leh bayangkan...makan dlm pinggan?... mangkuk?...dlm sangkar?

Kujie said...

hehehehe.... nak nak
tapi dlm dok nak nak kurus tu
sepinggan mee goreng dpn mata
cisss....

sempat lagi tu...

Cik aiNa said...

to nizam:

a'aa kan..
basic tu yang penting..

aina sblom ni makan 3 kali sehari..
tu yang berkembang pesatt tu

Cik aiNa said...

to ejamaria:

owhh tidakk kan.
kami makan suap2..sweet gitu..haha

Cik aiNa said...

to kujie:

ahahaa...tu la kak jie, mcm aina cakap..godaan banyak sangat. kalau x kuat iman, mmg x dapat la..

Best Of Me 321 said...

montok budak baju ijau tu, nasib baik dah tunang, kalau tak dah masuk line dah hhhehehhhe bom kebabom :)

wazy said...

berkesan gak eh justmate ni,huuu nk suh adik ipar guna la (ahaks)

Cik aiNa said...

to BOM:

ko ni BOM..mulut very da laser..haahaa

Cik aiNa said...

to wazy:

silaa promote, jangan x promote..

Best Of Me 321 said...

wooooo gojes ni agen jual jusmate ke? patut la montok & chubby :D

Cik aiNa said...

to BOM:

aku x jual la weh..klo aku jual konpem aku bagi freee je kt blogger

LuVidA^^ said...

kite jog kt tasek dpn pkns s.alam =p

Cik aiNa said...

to luvida:

haaa...bile tu? jom!!

Best Of Me 321 said...

nak ikut :) nak skodeng!

Melz said...

phewwittt :) hak hak siapakah beliau ???

..She's sO €iRa.. said...

aik gambar thn bile u letak ni yang? lol

Cik aiNa said...

to BOM:

ko nak ikut gi mane?
hahaha

Cik aiNa said...

to melz:

tu gf aku la..ade kat bawah ni..ehehe

Cik aiNa said...

to eira:

tu picha mase mude2 yang..haha