..

Friday, April 2, 2010

Nuffnangers..stop main klik²!!



Dear my beloved friends...

Secara jujurnya, aku akui aku memang suke klik² iklan..tapi setelah menerima email dari nuff semalam, betol² membuatkan aku rasa sedar dan mati keinginan untuk klik² iklan. Nuff baik sebab dia tak ban terus sesiapa yang commit dengan fraud clicks, sebaliknya pihak nuff bagi kita amaran secara lembut tetapi pedas. Jadi, beringatlah sebelum kena.


apsal laki aku tiba² jadi debab? terbalik tu...

Jangan hilang mood untuk berblog apabila dah tak boleh nak blogwalking sambil klik², sebaliknya cuba tarik traffic sebanyak mana yang mungkin untuk membolehkan kita mendapat buffered earning dari nuff. Tengok saja contoh blog² yang terkenal, mereka tak main klik² tapi mendapat earning hasil daripada traffic yang diperolehi setiap hari.

Tapi..kenapa nak bandingkan dengan blog yang hebat?

Tak..aku tak membandingkan cuma memberi contoh supaya kita semua terus semangat untuk berblog. Ketahuilah, berblog itu seronok..dan mendapat duit hasil dari blog juga seronok. Entry ini dihasilkan dengan tujuan untuk berkongsi dengan rakan² yang mungkin tak menyedari hal ni. Kita semua sayang nuff, jadi sebelum kena suspend atau ban..jadi eloklah kita berwaspada dan saling ingat mengingati sesama sendiri.

Sekian dari aku yang sudah insaf..hee~





64 comments:

Ieda Al-Habsyi said...

aku gak insapp dah start semalan T_T, heheheh :)

Cik aiNa said...

to ieda :

yeke kak? same la kita. aina da insaf start semalam jugak.

NichKhun said...

cik aina.. nuff tu emel kat sape je? nape akak dapat.. tapi saya tak dapat pom email tu? insaf jugak..

Cik aiNa said...

to nich:

xtau lak die bagi sape kak..tapi die tulis general dan nuff suruh advice orang lain. camtu la lebih kurang..

BULLET said...

tadi baru dapat emel ni..huhuhu...pasni xde dah klik2...

Cik aiNa said...

to bullet:

kitaorang dpt semalam.
dah insaf neh

fiD said...

hukum klik tu pon amek kire, huhuh =)

Cik aiNa said...

to fid:

yep..kalau nak cite pasal hukum hakam memang xleh nak ckp ape la

zairie said...

perang nuff dah berakhir la... hehehe

Cik aiNa said...

to zairie:

yep..ramai yang dah bersara.

makdara terdiva said...

lepas kawin jgn tembam dek..contohi akak..owhhh larikkkkk

Hazzy Ishak said...

tak baca emel lagi
hiks

Miss ... said...

insap gak arr hehe

Shafie said...

alert2...huhu..
dlu nuffnanger yg sy kenali tak cmtu..
sejak dua menjak ni je yg trend klik2 ni muncul.. :P

Cik aiNa said...

to hazzy:

cpat babe gi baca..

Cik aiNa said...

to makdara:

tentu..mesti nak jadi macam kakdara

Sharinginfoz said...

apa yang penting.... ambil iktibar kan...

E-mail Akan Pupus????

Sedap Ke Makan McD????

Cik aiNa said...

to miss... :

jom insap sesame

Cik aiNa said...

to shafie:

yela..termasuk saye le tu..hahaa

Cik aiNa said...

to sharinginfoz:

btol..kalau da bagi nasihat, berubah tu kire oke la kan.

Eyriqazz said...

hik3..beringat sebelum kena..tak salah klik kalau iklan tu betul2 kita minat nak tahu pasal iklan walaupun di blog sendiri...

teruskan usaha sweetaina...persiapan kahwin dah siap?

Cik aiNa said...

to eyriqazz:

btol tu..beringat sebelom kena. skang dah ingat dah..hehe.

persiapan kawen alhamdulillah, hampir selesai.

CikGu_MaN said...

wah.. sy pon dapat kak... sekarang just blogwalking jer...

trus x click.. sy walking dan tulis iklan yang sy nampak kat shoutbox tanpa click iklan lagi.. tu je.. hehehe

black_mel said...

me too..already stop...lama aina x singgah my blog..huhu...

sasha* said...

yeay i dpt masuk akhirnya :P

yang, i pn dh insaf la.kene rajin blogwalk up traffic jela pasni kan

laila said...

haah dapat gak
seriau rasa

zida said...

klik2 iklan???huhuu

CheQ PP JoY said...

pagi td da insap..
tp kjp td mcm xsdr plak terklik2 nuff..
nsib smbt tobat balik..haha

nawal said...

tak tau nk komen pe

tpi nk komen gak

hehe!

Cik aiNa said...

to cikgu man:

sy pn..skang kena pikirkan idea cane nak mantopkan blog je.

hapdet tiap2 hari barangkali

Cik aiNa said...

to black_mel:

aina pun dah isyhtihar stop klik iklan..

tu la, sekali masuk dah tertinggal 3,4 entry mel.

Cik aiNa said...

to sasha:

yay..sayang u da bole masuk blog i..mmuahh

Cik aiNa said...

to laila:

jom la berblog secara bersih n suci murni..

Cik aiNa said...

to zida:

taktau ke dik?
hee

Cik aiNa said...

to cheQ PP:

laa..yeke?
boleh pulak cenggitu ea,
normal la tu..dah terbiasa..heehee

Cik aiNa said...

to nawal:

komen² jangan x komen..

(~_')

cik EPAL said...

dah lama tak main mende ni :D

Cik aiNa said...

to cik epal:

saye xmo main dah.
nak blajar tips dr cik epal cane nak up traffic..

Fakhrur Razi said...

awat xle men tekan2 dh?

ZACK ENTRY said...

kawen kawen kawen(lari topik)..=P

Wansteddy Tales said...

wow cute couple!
sure cute klu taruk dlm kad kawen ni :)

Cik aiNa said...

to razi:

sebab orang tak kasi..

Cik aiNa said...

to ZE:

HAHAA..ZE bile kawen?

Cik aiNa said...

to wansteddy:

a'aa kan. tp kad kawen da siap kak..

sophie said...

happy berblogging tu penting!!kan?hehhe

Nurul Harun said...

saya pun dh insaf gak.. huhuhuh..

Cik aiNa said...

to sophie:

yep..btol tu

Cik aiNa said...

to Nurul :

jom la nurul kte insaf same²

F U N F A B U L O S I T Y said...

aina-pasni kita uptrfc je-
biar tinggi dari langgit-huhu ;D

Cik aiNa said...

to dex:

jom kite share tips nak dapatkan traffic..

etomyam said...

seeloknya gitulah..aku tak def nuff ...hahaha

Cik aiNa said...

to etomyam:

keh²..takde nuff letak la menda lain..

.::WaNiE::. said...

:D yelah kesian nuff jugak :)

karang kalau depa xdek projek langsung kita sume xdapat ape heheheh

black_mel said...

cik aina..buff still dpt lg?cik aina yang fames...

ezany said...

mmg dah lame stop semenjak kes abg ijo.. hehe..

g-mie said...

2 atau 3 hari lepas mie ada dapat email camtu.. setakat ni, mie xde plak suruh siape2 klik iklan nuff kat blog mie.. tapi kena amaran tu plak.. xpe laa.. pasni harap2 x berlaku hal2 cmni lagi.. hihi~

('gaji' saye masih ciput lagi.. hihi)

Cik aiNa said...

to wanie:

btol tu..nanti semua pn x dpt ape..

Cik aiNa said...

to black_mel:

buff da x byk mel..ade encik kentang tu je

Cik aiNa said...

to ezany:

aritu insaf sket,.skg da insaf byk..xmo dah..hehe

Cik aiNa said...

to g-mie:

bukan mie..email die tu general, peringatan untuk semua. bukan ditujukan untuk akaun kte je.

kan last2 tu die cakap, tolong ingtkan org lain jugak

F I T said...

actually cpm lagi lumayan dari cpc..so buang masa je dok klik2 tu..tak pernah amalkan benda ni..just buat entry yg boom untuk tarik trafik :)

Jieda said...

samalah aina..sejak dpt email tu dan dpat nasihat dari sorang blogger,akak pun dah stop jugak.bukan apa takut tak dapat langsung kan dah rugi.cuma sekarang ni berblogwalking tu masih lagi menjadi agenda utama

don juan said...

pengajaran dari innity... hahaha

QieFLy si Dolce said...

kita pown dah insaf SiS janji tak buat lagi....