..

Wednesday, May 19, 2010

Kisah cinta mereka -> biar gambar bercerita


JUmpa beliau di dalam laman web myspace kira² 2 tahun yang lepas. Kerana dikatakan seorang yang sombong, lantas saya menyahut cabaran beliau dengan berkenalan dengan lebih rapat lagi. Bila dah makin hari tu, maka bertambahlah perasaan sayang..maka kami pun kapel la. Dek kerana memang bosan hidup menyingle ni.


Orang cakap masa bercinta ni manis..manis ke? Tak sepanjang masa manis belaka, ada kalanya payau, pahit, masam dan segala mak nenek yang ada. Tapi nak taknak kena harungi jugak kan. Sampai la satu masa, kami berpisah untuk sementara waktu.. kerana tak sehaluan kot masa tu.


Pada satu hari, beliau datang kembali dalam hidup saya dengan membawa harapan yang baru, cinta yang baru..ewahh. Ala² macam dalam gambar kat atas ni. Macam tu la perasaan saya masa tu..indah la konon kan.Bagai bunga² cinta bak kata Misha Omar.



Dah sampai seru, kami pun mengikat tali pertunangan pada tanggal 24.09.09 tahun lepas. Mengikat tali pertunangan selama 9 bulan membawa kami kepada keputusan untuk menamatkan zaman bujang pada 29.05.10 yang akan datang.

Semoga semuanya berjalan dengan lancar. Harapan saya agar hubungan yang terjalin kekal untuk selamanya. Bila dah kawen, banyak benda yang saya kena pikir dan lakukan. Semua benda nak kena pandai. Dan yang paling penting saya kena pandai .....



layan suami? ye la kot. *wajib..hahahaha (gambar itu tidak buleh blah)



dan masak la. saya kena pandai masak!! ok..lepas ni mintak tolong ngan pakcik gugel untuk mencari resepi² yang best dan mabeles. Nanti saya ajak kamu, kamu dan kamu semua datang ke rumah..hik..hik..hik.



Bila da hidup berdua, mesti la ada keinginan untuk hidup ber3,4,5,6,7 dan seterusnya...Insyallah, kalau dikurniakan rezeki, saya nak 5 anak..hahaa. oke berangan lagi. Jangan muntah dulu.




Jadi..kepada kawan² semua, cepat² la kawen ye..hehe. Perkara yang baik tak elok ditangguhkan. Kawen tak buat besar²an pun takpe, janji niat kita untuk suatu hubungan yang halal disamping melaksakan sunnah Nabi. =)


SEKIAN


Untuk kisah cinta Part 2 : sila rujuk SINI



110 comments:

sasha* said...

sweet je love story u yang.semoga berkekalan selamanya :)

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

haha.. jom buat kempen berkawen. kehkehkeh..

.:fifi:. said...

hahhahaa lawak owh!
hurm nyway lg 10 hari je kak..
selamat pengantin baru la yer..
haha

pssss
gambau yang lyn suami tuh xvoleyh vla sungguh!
haha

Pensel Kontot said...

wah da nak kawen dah..

tahniah...

wah perkenalan di myspace upenya...


semoga kekal bahagia hingga ke akhir hayat

Cik aiNa said...

to sasha:

hahaa...adoii, i pun nak tergelak baca balik. thanks yang.

i doakan utk kebahagiaan u jugak =)

Cik aiNa said...

to fifi:

hahaa...gambau exclusive tu dear.

thanks ya

Cik aiNa said...

to oshinz:

tu la..da boleh buat kempen "mari la berkahwin"..hahaa

Hazzy Ishak said...

lawak & comel
rajin betul mengedit ye

Cik aiNa said...

to hazzy:

aina x edit pon..drag kepala je. hehe

Natasha said...

comel...come...sangat comel cerita dan gambar nie..ahahaha...baru ingat nak vuat dulu tapi dah ada yg vuat

Cik aiNa said...

to pensel kontot:

yeps..kenal kat mespes. heee.terima kasih yaaa

Cik aiNa said...

to kak tash:

laa yeke..ape lagi..kak tash buat la jugak..hehe

Zumie said...

hehe lawak ...entry ni best...
semoga bhgia selamanye:)

Cik aiNa said...

to zumie:

heee...malu aii.

thanks ye babe

Imz Jentayu said...

sweetnyer..pndai akak edit ek.comey gler story ni..cpt2 dpt baby tau

iQBaL HaSBuLLaH said...

tahniah3..
semoga berjalan dengan lancar hujung bulan ni..
and berkekalan ke akhirnya..

Cik aiNa said...

to iqbal :

thanks ye.
sy pun harap camtu la

Cik aiNa said...

to imz:

akak x edit pun..drag je picha tu.hehe

ullyana zaidy said...

kak aina :)
smoga berpnjgn hngga ke ank cucu cicit n smpai bile2.. :)

xbleyh bla gmbr sexy tuh kak..hehehe

Cik aiNa said...

to ullyana:

thanks yana.

tu la..mmg xleh blah...hahaha

gooseberries said...

hahah.. so sweet la. congrate2 x lama da kan.. hee =))

y@n@ M!B said...

sangat comel yet funny tau kartun² tu..esp yg tang "melayan suami"...???tetttt~ =p

e~car182 said...

sweetmye entri! :)
selamat menempuh alam perkahwinan sis!

Aini said...

bestnye.. ni rasa nak kawen gak ni =(

Cik aiNa said...

to gooseberries:

lagi seminggu lebih dear..
thanks yea

Cik aiNa said...

to yana:

owh tidakk..yana nakal.
ni mesti duk usha picha tu je kan..hahhaaha

Cik aiNa said...

to aini:

haaa..ape lagi aini..cepat suh cik abang masuk minang =P

Jogger said...

entry terbaik .... caya laa aina bebeh

Cik aiNa said...

to e~car :

entry suke suki je ni.
btw..thanks ye dear

Cik aiNa said...

to jogger:

yeke?
baik tang mane tu?
wakakaaa

Jieda said...

itulah dinamakan jodoh walaupun pernah berpisah sebentar.akak ni pun aina samalah macam aina,pernah gak break off ngan husband akak masa couple dulu tapi masa break off tu la akak mula menyedari kekurangan diri akak terhadapnya.Alhamdulillah..jodoh kami tetap ada.

Apapun..selamat pengantin baru in advanced untuk aina dan ayie

nursarah said...

Aina...mesti gila bz kan sekarang. semuga semuanya lancar untuk ur wedding nanti. pas kawen kena upload gambar kawen bebanyak tau. hehehe

shafiq said...

haha.. comel je gambar ni..
btw, cerita when harry met sally memang terbaik.. ;)


My latest entry : Perkahwinan Tema Ala Filem Shrek !

norraien said...

alahai comel nyer entry ngan gambo2 kiut cm gitu..
semoga bahagia ke akhir hayat ngan ayie..
;))

Miss Eyda said...

hehe..
sweetnya! hope berkekalan. aminn :)

!!!~ZuE SmiLeYx5~!!! said...

hahahah..kak aina gilew...lucu yg amat...hahaha...lawak la...best

Cik aiNa said...

to jieda:

btol tu kak..nak jumpe cinta sejati bukanlah senang. cinta monyet tu berlambak la kan.

alhamdulillah..jodoh aina sampai pada usia 25 tahun, macam yg aina inginkan. syukur...

From The News said...

sweet sangat! semoga segala persiapan berjalan lancar..

dan selamat menempuh alam perkahwinan..

mmg best kahwin ni :)

Cik aiNa said...

to sarah:

bz gak la sarah..ngan keje lagi nak kena settle sblom bercuti.

yep²..nanti nak kena upload picha ni.. =P

Cik aiNa said...

to shafiq:

ngehehee...malu..maluu..
gi nyorok dulu.

Cik aiNa said...

to norraien:

thanks dear,,
nnti jemput dtg ke majlis taw

Cik aiNa said...

to miss eyda:

thanks eyda =)

Cik aiNa said...

to zue :

haa..hambek kau aina, dah kena gilew sebijik..hahaha

akak tension ngan keje..tu terkeluar entry ni =P

Ayu Firzara said...

Hye, i love ur love story and the gambar2 tuh! sangat kretif lah! Nak buat jugak lah....hehehhehe...

Anyway, tahniah and selamat pengantin baru.

http://firzarafairyland.blogspot.com

Cik aiNa said...

to from the news:

wuttt..memang best eh?
ni makin x sabar neh..ahahaha

Cik aiNa said...

to ayu:

thanks ayu =P

hehee

helena's said...

terbaik aina masalahnya gamba tu seksi pon u masih bertudung itu yang bagus..heheehe

doakan u kekal sampai bila-bila tau!

always doa..

sayang u babe~tenks for being a very good friend muahh!

Cik aiNa said...

to helena:

ahahaha..tu la babe..
masih mengekalkan ciri² muslimah sejati. hadoii.


thanks to u too.. mmuahh!!!

aCik GeE cHoMeY said...

klakar la aina gambar2 nie semua...
n perkenalan korang sweet sngt...
x sangka kan..perkenalan alam maya membawa kepada perkenalan yang natural...
semoga berbahagia k..:-)

Cik aiNa said...

to acik gee :

heheee..thanks acik,
dah jodoh kan..jumpe kat alam maya,
kekal sampai jinjang pelamin..syukur.
=)

qellissa said...

salam, x boleh blah i tgk gambar seksi meksi tu..hihihi..neway nice en3, i suka tgk gambar2 itew dan jln cerita pown menarik..=) neway, congrats for ur weddings on 29th ni ye. semoga berbahagia selama2 lamanya.. daguh2 tu biasalah kan adat rumah tangga..hihihi

Cik aiNa said...

to qellissa:

seksi tapi sopan..apekah? ahaks.

yep²..lidah lagi tergeget, inikan pula hubungan suami isteri..

SURIA AMANDA said...

creatif...i like...tahniah..mesti tgh berdebar kan..same to me..my wedding on 4th June

RaMa2UnGU said...

slamt pengantin baru yer..smoga selamt la semua, pjng jodoh hingga ke anak cucu..

Lya Colours said...

haaa cute nya
saya x sabar2 nak kahwinnn
huhuhuhu

tahniah cik aina
hopefully majils anda berjalan lancar dan di berkati oleh-NYA

Cik aiNa said...

to Rama2ungu:

thanks yea.
doakan kebahagiaan kamu juge =)

Cik aiNa said...

to suria amanda:

owh really?
beza seminggu je kan.
congrats yeaa.

Cik aiNa said...

to lya:

thanks lya..
nnti jemput la dtg ke kenduri ye =)

Atiqah Adnan said...

semoga bahagia hingga ke akhir hayat ok.. hiii wish u all the best..

Cik aiNa said...

to atiqah adnan:

thanks kak =)

Anne Boleyn said...

waaa..nk kawin yerr.. congratz! :) mog berkekalan hngga ke ank cucu cicit... :)

zures said...

Memang la kreatif sangat aina...penuh dengan makna...tu...

niesz said...

hahaha..entry yg comel!!smoga berbahagia ek..n semue bjalan lancar..amin.. :)

Cik aiNa said...

to anne:

ye anne..da nak kawen da.
thanks taw

Cik aiNa said...

to zures:

ye kak..makna yang mendalam..heee

Cik aiNa said...

to niesz:

comel ke?
mekasih. =)

FyZa said...

mahal nie gmbr..x dak kat mana2..blog aina ja ada..hoho..merah itu sexy..auww! haha..;p

Cik aiNa said...

to fyza:

haaa...nak tempah ke?
hehehee

Siti Fatimah Nabihah said...

hehe.. suka la post ni! best!! nice story~

Cik aiNa said...

to siti:

yeke siti?
lepas ni bole la aina jadik pengarah lak..hahaa

Nur Hidayah Yahya said...

hahhahaha...seksinya part "LAYAN SUAMI"...ops

Cik aiNa said...

to kechik:

dah namanya layan suami..harus la kena seksi oii..hahaha

nisa said...

wow.. pendapat nisa sama mcm dayah.. hahaha.. kiut sgt

Cik aiNa said...

to nisa:

uols memang..suke part² cmtu... notiiii semua..hahaha

.::WaNiE::. said...

ala comelnye entry ni! kekekeke

Cik aiNa said...

to wanie:

comel dan pelik kan wanie..haha

s h a r v i na said...

cik aina syg.
da lme sgt x lawat u.. ;)
tetbe da nk kawen? fuhlawey!ehe..

suke sgt entyr nih. sbb sgt la the sweet. ;)

and and. hope u kekal foreve with him oke.
and congrats jugk! <3

Cik aiNa said...

to vina:

vina syg..
tu la..lame x tegur² u kan.

thanks taw.
u pn cpat² kawen..pewitt.=P

Dak Eina said...

huhu sem0ga berbahagia sampai akhir hayat sis :)

QieFLy si Dolce said...

comel sngt jalan cerita sis aina nie....

fiD said...

syokkkkkknya dia ea...

kak, agak2 t da kawen, aktf blog g x? takut lekat ngn suami jek,,

=P

fiD!

Cik aiNa said...

to dak iena:

thanks iena..

Cik aiNa said...

to qiefly:

layan cite comel..gambar pelik2..haha

Cik aiNa said...

to fid:

ape pun..suami perlu diutamakan..ngeee =)

Mashii said...

gambar semua mengancam u..selamat melangkah ke alam baru yer..bahagia ke anak cucu selama2nya...ameen...

Cik Rara said...

yey..moga dpt ank 5 atau lebih..t rara kwin lak,leh kte kenen2 kn ank kte due kn..hehe..brgan jap..



P/s: congrats cik aina.. :)

Cik aiNa said...

to mashii:

mengancam eh? ehehhee...
bole buat lagi lain kali =P

thanks yea

izzahfarhana said...

haha yunk pe rasa skrng,neves tak?
hopefully semua brjalan dgn lancar ;)
amin

Cik aiNa said...

to cik rara:

raraa...nnti bole la kite berbesan..kan..kan =P

Cik aiNa said...

to izzah:

skg i rasa excited, tapi konpem bile nak dekat majlis nnti menggigil gile²..heeee

'AQILAH said...

dah semakin hampir ni...:)

Cik aiNa said...

to aqilah:

yep²..ade 8 hari je lagi. huhuu~

Zura said...

selamat pengantin baru aina...semoga kekal ke anak cucu...

f_aRa_aINa989 said...

comelnya kisah cinta..=)

Nurul Harun said...

hahahah tergelak2 nurul baca :) sweet je.

Cik aiNa said...

to zura:

thanks zura =)

Cik aiNa said...

to aina:

comel cam tuan die kan..kan.. =P

Cik aiNa said...

to nurul:

nurul jangan gelak..
malu aii..hehe

Aku X-PO said...

haha mmg kreatif awk ni

Iena said...

HAHAHHAHAHAAA... tergelak tergolek bok aku baca entry ko neh! lawak dowh... hahahhahaaa... *sambung gelak yg masih berbaki...

beb, ni adres aku. insya aku akn ke majlis ko kat semenyih.
nor azlina mat hasan,
e-g-14, sri puteri apartment,
tmn ukay perdana,
68000 ampang, selangor.

nway, semoga majlis ko nanti berjalan ngan lancar... amin...

Cik aiNa said...

to x-po :

huhuu...kreatif sbb xde keje..

Cik aiNa said...

to iena:

amboii..sukenyer ko sukekan aku..wakakaaa.

oke²,,nnti aku send kad.
btw..thanks yeaaa.

makdara terdiva said...

akak pun dah bosan hidup menyingle ni..hahahaha..

Cik aiNa said...

to kak dara:

hahaa..jom la kak naik pelamin same² =P

Mommy Pinky said...

comel giler entry nih XD!! suke!!

Cik aiNa said...

to mommy pinky:

heee..tengkiu..tengkiu..

||| PöJìé PööH ||| said...

Hehehe cute nyer penceritaan dia..
All the best for ur mariage ok :)

Love,
PojiePooh Abdullah

ElyaElmo said...

ainaaaaaaaaaaaaaaa...congratssss in advance k!!!~
moga2 ramaii anakkkkkkk...:D

kembatolo™ said...

nak kirim budu jela..boley?haha

zety said...

best best.tu namanye jodoh kite kan.nape tak 10 meriah lagi tu.heheh