..

Wednesday, May 26, 2010

Sapa kata bakal pengantin tak boleh update blog???

Ahahaha...
tajuk entry yang tidak boleh diblah juga kali ni.

Sapa kata bakal pengantin tak boleh nak update blog? Pandai2 la kann..mak dan kakak saya tengah mengemas rumah, saya curi2 tulang masuk ke dalam bilik dan buat entry merapu ni kejap. Bukan la merapu sangat, tapi lebih kepada bercerita tentang apa yang saya lalui semalam. Nak kata dugaan pun ye jugak, haihh..kuss semangat.

Oke..semalam saya dan kakak nak ke kedai pelamin yang agak jauh jugak la dari rumah, setiba di tengah jalan, kami berhenti la kejap untuk mengisi minyak kete, dan normal la kan kalau dah mengisi minyak tu konpem punya saya akan masuk ke kedai untuk membeli barang sekotak dua air laici..febret minuman la katakan. Tanpa saya sedar, anak sedara yang berumur 5 tahun nak jugak mengikut saya, tau2 saya dah siap beli semua da.

Kami pun meneruskan perjalanan, tapi sebelum tu sempat la mempelawa anak sedara ni air..tapi beliau taknak..konon merajuk sebab tak bawa beliau sekali masuk ke kedai. Jadi..saya abaikan. Sampai di pertengahan jalan, saya menoleh ke belakang dari tempat duduk sebelah penumpang kerana ingin melihat anak saudara, takde..toleh pulak belah kiri pun takde. Haa..!! "kak..anak kau takde"

Maka..kami pun gelabah tak hengat la, saya dah rasa nak gugur jantung dah. Kakak saya dah menanges2, sambil berkata "abes la..mati da la anak aku". Saya risau kot2 kakak saya terus u-turn tanpa pedulikan kereta yang ade, tak ke naya. Dalam kepala saya berfikir, macamana anak sedara boleh takde? bila masa beliau turun? jatuh dari kereta ke? nape pintu tak terbukak? itu la antara ayat2 yang bermain dalam fikiran saya. Tengah bermonolog sendiri, sekali anak sedara keluar daaaa...dan bertanya "kenapa?"...haihh, rasa nak sekeh je beliau. Bikin orang lain sakit jantung. Bila ditanya "adik pegi mana?"..beliau menjawab "adik tidur kat celah belakang kerusi tempat duduk mak cik"..memang la tak nampak..sebab lindung. Beliau pun kecik je..mana nak nampak.

Pengajaran, sila awasi anak anda. Dan..kepada bakal pengantin, tak payah la nak pergi mana2..duk je umah. Macam semalam, nasib baik takde apa2 berlaku. Risau, kalau2 kakak saya tak boleh nak kawal perasaan cuak sebab anak ilang, terus u-turn kereta tanpa pedulikan kereta dari arah bertentangan ke apa. Nauzubillah.





35 comments:

ALYN_C3N1 said...

mashallah...nasib baek lagik kn!...klu tak hai..tak tau apa la jd...ingt..lain kali hati2 yer sis...

Lya Colours said...

nak kawen jugakkk
uuwwwaaaaaaaa

teringin nk dtg cik aina kawen
tapi apakan daya, jauhh

saya doa majlis cik aina berjalan lancar
amin
nnt upload gambar byk2

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

uish..bahaya tu...

btw selamat pengantin baru aina..

Nurul Farhana said...

salam singgah..

lame dah tak singgah sini..hehe..

oh..nasib takde pape...ingtkn td dia tertinggal kat stesen mnyak tu..huhu..

lupe dah bila sis aina nak kawen, pe² pun..selamat menghitung hari la... =]

* smpai masa nnt bru wish slmt pengantin baru..ok. =]

cha said...

hehe suspens je yang

mOLLie said...

teringat kisah bapak mertua saye tertinggal mak mertua saya kat rnr. mase tu tuhan je tahu mcm mane bapak mertua melawan arus semata2 nak amik mak mertua kat tempat yang beliau tinggal. pastu boleh pulak mak mertua tak tau pape...wahhahahah~~~~

QieFLy si Dolce said...

ahahha....lepas jadi pengantinla banyk citer blh dishare dgn blogger lain sebb skang ni dah hidup berpasangan so idea sis aina makin bnyk.... :P

g-mie said...

cik aina.. saye sudah dapat kad undangan anda.. terime kasih, insya Allah, nnti saye dtg kat Semenyih ea.. wheee~

(*cik bakal pengantin, jgn lupa buat entry kemeriahan kt kelantan nnti eak.. hehe~)

helena's said...

eshh u nih!terkejut i tau..dah macam kes my mader.haahahaha!

niesz said...

org kate bakal pngntin ni darah manis..so,kene duk diam2 kat uma..jgn g mane..hihi..

:: Feez_Mior :: said...

kusss semangat baca entry aina ni.. huhu.. anyway, selamat pengantin baru.. jgn lupa, lps akad nikah terus update hahhaa

~AmyLiana8886~ said...

selamat naik ke jinjang pelamin..smoga kekal ke akhir hayat aina..tahniah..

Cik aiNa said...

to alyn:

tu laa..hari ni last bole kuar gi memane. esok dah kena kuarantin..hehehe

Cik aiNa said...

to lya:

yeke..kat semenyeh pn jauh ea?
oke2..tlg doakan aina yea

Cik aiNa said...

to gadis kampung:

thanks dear

Cik aiNa said...

to nurul farhana:

tu la,mmg ingatkan tertinggal kat sana. sib baik x jadi ape2

Cik aiNa said...

to cha:

eheh...saspen kan

Cik aiNa said...

to mollie:

la yeke..hahaha. adoii..itu lagi naya

Cik aiNa said...

to qiefly:

yep2..dah kawen banyak la kot idea nak update blog.

Cik aiNa said...

to g-mie:

okey g-mie..jumpe kat semenyeh nnti yeaa

Cik aiNa said...

to cikhel:

kes ur mom? ahahah..nnti cite

Cik aiNa said...

to niesz:

tu la niesz..aina kena duk umah dah

Cik aiNa said...

to feez:

okay feez...tiap saat nak update, tp tu pun klo sempat la.. =P

Cik aiNa said...

to amy:

thanks amy...

Cik Rara said...

alhm..slmt xjdi pape..

Pensel Kontot said...

aiyok...sib baik ade dlm kete..
takut nye...bahaya.....
be alert ye....

riBEna said...

mak ai..betoi2 otai..siap bantai uturn gtu jek..hehehehhe~
pape pon..slmt pgantin baru sis..n jage dri..cewahhh~ =D

Yatre Hayati said...

mesti cuak giler kan?? huhu

btw selamat pengantin baru k.

-wAn- said...

da kawen kurkn up8, lbeykn hsband..hua3

my new entry > bukan semua jpj jahat
komen2~

Cik aiNa said...

to rara:

tu la rara..seb baik kan

Cik aiNa said...

to pensel kontot:

yup..len kali nk kena hati2

YucIkA said...

cik aina...bahaya tul!

ish..tapi takpe la kan..alhamdulillah semua selamat...

pe2 pon, bakal pengantin eh?? waahhhh...TAHNIAH...TAHNIAH...

black_mel said...

haha,,,itu pengajaran buat aina jugak....mana tau dpt rezeki awal...amin~~

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

heart attack jugak sumi kalo benda camtu jadik.. haishhh~ nasib baik xde pape..

eNaSaN said...

uisshhh luruh jntung...



ape2 pon selamat pengantin barU..