..

Friday, June 4, 2010

Album Akad nikah : 29 Mei 2010


Tarikh : 29 Mei 2010 (15 Jamadilakhir 1431 H)
Masa : 9.00 pagi
Hari : Sabtu
Tempat : Masjid Bukit Marak, Kota Bharu, Kelantan
Pengantin Lelaki : Mohd Ezrie
Pengantin perempuan : Akinatu Akma


Seperti yang dijanjikan, kali ni saya post entry akad nikah yang berlangsung pada sabtu yang lepas. Walaupun ade berlaku sedikit kecuaian, namun majlis tetap berjalan dengan lancar. Nak tau kecuaian apa? Haa..tanya la saya sendiri. Tu orang cakap, esok nak kawen, malam ni kena la siap sedia dari segi fikizal dan mental seperti persiapan baju nikah, duit mas kahwin disusun rapi, ic kena bawak, dan yang paling penting rehat yang mencukupi..lalalalaaa~ Jangan tiru macam saya..ahaks.

So..taknak bagi korang tertunggu2 lagi, layankan je la picha kat bawah ni yea.


Nampaknya imam sedang isi apa2 yang patut kat dalam surat nikah..seperti nama pengantin lelaki, perempuan, wali dan 2 orang saksi.


Encik ezrie menandatangani surat nikah dengan rasa teruja sekali. Beliau tengah senyum lebar tapi terlindung disitu. Saya tau la sebab saya yang snap picha ni..huhuu (ok...tipu)



Dengan 2 kali lafaz, saya sah menjadi isteri kepada suami saya. Masa ni rasa eksaited, tak sebak pun sebab sebelum tu dah nanges puas2 dah...wuwuuu. Macam buruk pun ada masa nanges tu.


Rasa macam nak melompat dah masa ni, seb baik kat dalam masjid..kena jaga adab sopan. Tapi hati saya tengah bersorak riang dan gelak guling2..suke la tuu.


Suami yang sopan, isteri yang ganas..ngehehehehe. Jelingan tajam aii



Cincin perkahwinan. "hiaskanlah cincin di jari manisku" lalalalaa~


Bermula la tanggungjawab sebagai seorang isteri... =P


Menyarungkan cincin di jari suami terchenta...




Abaikan saya yang senyum dengan lebar sekali. Sebab tak tahan kena usik dengan sedara mara yang hadir. (padahal sukee..x vuley vlaa)

Oke la..itu saja yang dapat saya upload. Nak jalankan tanggungjawab sebagai isteri dulu.. =P
haihh...nak gi masak la.



P.s : nantikan entry persandingan lak yeaa...







39 comments:

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

selamat pengantin baru aina.....

Aqilah said...

slmt pngtin baru! smga berbahagia kak aina :)

suke tgk !!

sarah shafie said...

slamat pngntin baru..mesti inai merah lg di jari..

makdara terdiva said...

congrats aina

jlnkn tanggungjawab anda sebaik2 mungkin..

Cik aiNa said...

to yanie:

thanks yanie

Cik aiNa said...

to aqilah:

suke eh? heee..nak tgk picha kamu lak dear

Cik aiNa said...

to sarah:

ye sarah..merah lagi ni.
next week nak kena pakai lg sekali

Cik aiNa said...

to makdara:

ye kak..Insyaallah

Rara said...

tahniah babyyy, cepat bagi anak buah kat i tau :p teehihi. tahniah sangat sangat. bestnya u. im happy for you babe.

Cik aiNa said...

to rara:

sayanggg...bile lak i nak merasa nasik minyak u?

noor afzan said...

teruja tengok aina kawen..
haha~

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.wah wah wahhh
.bestnye kene ciom kt dahi! ;P

.::WaNiE::. said...

tahniah kamu

CheQ PP JoY said...

waaa...da kawin...sgt jeles..hahaha...
tahniah aina..smoge kekal smpai ke akhir hayat...=]

Nedy Nadia said...

hai cik aina ^_~

still remember me? haha. lame gler kot x cuci mata kt blog u nie. skrg da jd pn aina pon. comel. hehe.

da lame gler kot i x update blog i tp i ternanti2 update album kawen u . ngeee~

b a r | n e said...

tahniah, selamat pengantin baru.

semoga muafakat menghadapi kehidupan baru ye puan :)

nmmy84 said...

selamat penganti baru.tertarik melihat kg.bukit marak.itu kampung husband i.ntah2 sedare.haha :)

cha said...

selamat menjadi isteri kepada ayie yang.alala sweet je :)

Hazzy Ishak said...

selamat pengantin baru!!

Cik aiNa said...

to afzan:

lepas ni nk tgk afzan lak kawen

Cik aiNa said...

to intan:

segan..sbb ramai org..huhu

Cik aiNa said...

to wanie:

thanks wanie

Cik aiNa said...

to cheqpp:

tengkiu2..sy doakan anda juge =)

Cik aiNa said...

to nedy:

tu la..lame x tegur2 u.
menyepi je skg kan.

oke2..nnti i upload picha sanding lak

g-mie said...

best nye.. tahniah..
*rase teruja gile dh mie nie.. hihi~

Cik aiNa said...

to bar:

insyaallah...

Cik aiNa said...

to nmmy84:

laa..yeke..hehe.
ntah2 jiran sebelah umah ke kan..hee

Cik aiNa said...

to cha:

thanks cha..i nak tgu u jadi isteri kepada kaza lak. bile ni?

Cik aiNa said...

to hazzy:

thanks dear

ieqa said...

bagai pinang dibelah dua ^^

selamat pengantin baru Puan Aina! :)

Nedy Nadia said...

menyepi la jugak. skrg nie xde wtpe kt umah. lepak je. baru abis praktikal. muahahaha

Mashii said...

tak sabar nak tunggu entri yang lain..saya suka tgk gmbar!!!yay!

frank lampard said...

wuuuaaa !

sedeyh..

lionteen said...

kcuaian ape aina?
hehe
xsbr nk tggu stry kawen lg..
hahaha

zida said...

jd isteri baik yeekk kak ;)

nmmy84 said...

aina tu la.sy baru balik skali raye lepas.kecik dunie :)

Rinna said...

Selamat Pengantin Baru Aina. Moga kekal hingga akhir hayat.. amin dan mendapat anak yang soleh dan solehan.. :)

Siti Fatimah Nabihah said...

uih.. mcm best lak! nk kawen juga lah!(hehe,gatal) hoho. erm,selamat pengatin baru kak aina~ hoho,semoga berbahagia hingga ke akhir hayat!!! wee~

Mohd Nasri Md. Nasir said...

2 kali lafaz? wow..mcm sgt teruja je..hehe
ni yg brdebar nk kwin nnti ni..hahaha