..

Monday, June 7, 2010

Majlis Persandingan 29.05.10 -> albumku kini milikmu (~_')



Majlis persandingan yang berlangsung pada sebelah petang 29.05.10 dihadiri oleh sanak saudara, kawan - kawan serta jiran tetangga. Majlis yang saya rasakan sederhana tatapi meriah. Dan yang paling penting semuanya berjalan dengan lancar. Rombongan pengantin lelaki tiba pada jam 3.00 petang diukuti dengan upacara menepung tawar dan makan beradab.






Masa ni tak sempat nak bersopan santun sebab dorang jalan laju. "Penyepit" itu ialah adik saya dan bopren nyer. Maaf ye..takde kekosongan untuk dijadikan adik ipar lagi daa. =P


Ketahuilah oleh korang, masa makan beradab ni konpem makan tak kenyang punya. Sebab rushing nak hantar rombongan pihak pengantin lelaki pulang. Melihatkan udang yang sedang menari², ayam panggang yang seksi, gulai kawah, fruit cocktail yang berwarna warni itu membuatkan selera saya membuak². Tetapi..apakan daya hajat tidak kesampaian untuk menamatkan riwayat kesemua makanan tersebut, suami dah sound.. "saba yang sabarr..japgi kita sambung makan yea"..hehehee.








Ini merupakan baju persalinan yang kedua. Baru kedua, ade lagi 4 to go. Pakai gaun awal² untuk upacara memotong kek. Saya suka gaun ni sebab saya rasa macam...macammm.. "aina in wonderland"..hahaa. Masa ni ingat nak turun bawah nak tayang² gaun ni, tapi niat tu pun tak betol..mak andam dah panggil tukar baju lain daa.





Baju ni pun saya suka sebab nampak cantik. Colour die terang habes.





*saya nampak die kacak dengan baju ni..heee =P


Cheong sam..yeay!!! ini baju ke 4. Boleh tunjuk separuh je, sebab seksaa okkay!!!



Sari pun ada. Tema persandingan dah macam satu Malaysia daa..semua ada. Melayu, Cina, India. Elok la tu kan..





Ini baju last. Nak menghabiskan 6 pasang baju memang sangat penat. Masa ni dah nak dekat Mangrib kot. Tapi bersanding tu best la. Nak kata raja sehari pun tak jugak sebab dekat separuh hari saya ada jugak mengemas rumah dan buat apa² yang patut. huhuu~

Ini saja yang dapat saya upload. Nak tengok gambar lain boleh la ke laman facebook saya..okkay.

Ops..lagi satu, lupa nak bagitau..sekarang baru la saya boleh aplikasikan gambar hot dalam entry "Love Story" sebelum ni :

yang ni..

dan yang ini..

hahhahaahaha...


Sekian





37 comments:

cha said...

mesti penat kn nk kene tuka tuka baju.terangnya pink yang :P

i paling suka baju hitam tu lalala

Cik aiNa said...

to cha:

tu la..pink terang benderang, silau i dibuatnya. tp oke gak la..cantik gak

gooseberries said...

sweetnye...hee
congrate cik aina =)

Cik aiNa said...

to gooseberries:

thanks babe

FyZa said...

swet..nice sgt..pengantin mmg selalu x dpt mkn knyng..haha

aleena said...

sweet la both of u..

nway still ok kan wanna wish selamat pengantin baru aina:)

Cik aiNa said...

to fyza:

yep..mesti fyza lalui menda same kan?
=(

Cik aiNa said...

to aleena:

yep2..sempat lagi, sebab inai pn still merah lagi ni..hehe

||| PöJìé PööH ||| said...

Keleeessss konsep 1 Malaysia katanyer.. Huhuhuh.. Tp yg pose dalam semak tuh motippp??

Love,
PojiePooh Abdullah

fathiahRAIHANA said...

hoh suke nye tgok PIN2 byk2 nie akak :D:D:D
conrats :)
slmt pngntin baru !

annadzirah said...

memang tema taun ni pink ke kak??.
ramai sgt wane pink ni.
hehek.
btw congrats on ur wedding.
semoga kekal sampai ke akhir hayat.
xsabar tunggu entry pasal mual mual pulak.
hahak.
d:

aCik GeE cHoMeY said...

aina....cantik semua pic kawen awak..jeles2...suka la tengok..selamat pengantin baru k:-)

Cik aiNa said...

to pojie:

motip nyer..jom la pakat kawen..hehe

Cik aiNa said...

to fathiah:

akak suke kaler pink..

Cik aiNa said...

to anna:

entry mual-mual?
oke²..insyaallah,
klo ade rezeki tak lame lg kuar la entry tu =)

Cik aiNa said...

to acik:

thanks acik.. =)

:: Feez_Mior :: said...

Pewwwiiit.. cik aina, gmbr terakhir tu sgt gojes ok.. wahahahaha..

Cik aiNa said...

to feez:

ahahha..hadoii.
btol²...yg tu paling gojes kan

:: Feez_Mior :: said...

haha..ehem, karang feez tnya soklan paling panas karang.. wakakaka.. harap sgt sabtu ni boleh tngok aina bersanding.. huhu

g-mie said...

cantik nye baju pengantin cik puan kite nie.. hihi, suka, suka, suka..

saye mmg suka wrna pink2 nie.. wlupun saye ni lelaki.. tema pink ni, mmg comel.. hehe~ ape pown, smoge bhgia hgga akhr hyt.. amin~

Cik aiNa said...

to feez:

tu laa..aina pn arap dpt jumpe feez nnti. dtg taw..bawak cik abe

Cik aiNa said...

to g-mie:

suke kaler pink jugak ea? haaa..baguss!!!

mie dtg x sabtu nie?

isha said...

cik aina pakai sari cun abis

biase a'r tu pengantin kene control makan

Cik aiNa said...

to isha:

tu la..makan sikit2 je..mmg x puas hati la. hurm

eNaSaN said...

smua pix chumiL2...tp yg lasT tue lg cHumil...hik3



moga berbahagia hingga ke akhiR hayaT (^_^)

Cik aiNa said...

to enasan:

thanks ena =)

aLeen aVriL said...

santet ohh...





ase nk tawen lg sekali plak..huhuu




tp xbole..huhuuuu

Cik aiNa said...

to aleen:

aleen..jangan!!!
hahaa..
klo nak rasa nak pelamin dtg la sabtu ni..hehe

siti nur fadhilah said...

peeeewiiit~ sedondon! :) tahniah kak Aina...

[z@ck] said...

byk gila persalinan ko..
=P

ieqa said...

sporting laa husband kak aina.
kebanyakan laki tak setuju pink jd tema wedding..
anyway, kak aina and husband look so sweet together ^^

.::WaNiE::. said...

aina tp gambar last sekali tu kan

ahso tu cam gomok jek

ahahaha

f_aRa_aINa989 said...

comeynya aina kawen...hehe..pink lagi!
semoga berbahagia sampai ke akhir hayat...=)

p/s: aina...err..x dapat pegi majlis kawentu..mak cakap last minute ada sedara kawen x leh [rgi..sori..=(

black_mel said...

comelnya..dh bergelar puan ni kena pandai amik hati suami..masak sedap2...ader ker orang bagi hadiah cadar hari tu?

sori..mmg xleh nak datang..terpaksa ikut program yang dianjurkan universiti..sori sangat2...

noor afzan said...

cantik la yang pink terang tu..
cik abangpun cerah sesuai je pakai kaler tu.

umairah said...

meriahh nyeew..:)
bnyak persalinan..:)

HonEyBuNNy said...

selamat pengntin baru..byknya baju persalinan...;-)