..

Monday, June 28, 2010

Bila wanita minat "world cup"




Saya tau sekarang musim world cup, jadi tak hairan la kalo hasben saya asek nak ke kedai mamak dan sesekali mengelat dengan menghantar saya ke rumah mak nya..heheehe. Setelah mengalami proses "pengenalan" kepada dunia bola, saya sekarang amat lah melayani match yang ditayangkan setiap hari. .dan saya pulak yang melebih² dengan bertanya hasben, "hari ni ape lawan ape?..pukol brape ye?" hik3..kejakunan masih terserlah di situ.

Dan..baru la sekarang saya sedar kenapa ramai wanita kat luar sana meminati Cristiano Ronaldo, sebab beliau hensem dan macho lebih gitu. Saya taktau lak ade ronaldo yang ensem sebab dulu seingat saya ronaldo ade sorang je, yang tak ensem tu..heheheehe =B

Dah agak banyak match saya tengok, maka ramai jugak la player yang saya kenal. Macam...sape ek, rooney, messi, jisung, ronaldo, ade la 2,3 kerat lagi (betul ke aku eja tu???). Sekarang saya takde la rasa jakun sangat bila tiba time lunch. Sebab nasib la lunch dengan org lelaki, konpem dorang cite pasal bola..maka sekali sekala saya boleh la mencelah. Bangga tahap ape daaa. Kalo sebelum ni apabila dorang bercerita, saya akan serta merta berubah menjadi seorang jakun yang hanya mampu mengerlipkan mata tapi sekarang tidak lagi, muka saya senyum dengan penuh bangga lagak seorang jutawan yang menunggu masa untuk dimufliskan..xoxo.

Jadi..sekarang saya boleh geng dengan hasben saya daa. Takde la saya tension lagi bila beliau menjerit² secara tiba², kerana saya akan menjerit lebih dari beliau dek kerana semangat bola yang membara². Tapi apsal team yang saya sokong semua kalah yep? hampagas btol.



36 comments:

y@n@ M!B said...

messi mmg ensem..*_*

aina sokong apa??hehe...

Cik aiNa said...

to yana:

aina sokong portugal, brazil, argentina..hahaha. tamak tu..nak tiga2 sekali

zairie said...

apabila pompoan tgk world cup... bukan bola yg ditengok.. player nyer.. hehehe... ensem ke x... betol x?? hehe

recent post :
apabila yahudi mula memperbodohkan kita

Cik aiNa said...

to zairie:

eh xde..xde, saya tengok bola..tk tengok player..btol, x tipu..ahahaha

Cik Yuki said...

yelah.ske tgk pmpuan minat bola. hahaa klaka pn ad. mle2 sorak team england tapi ble england kalah, tbe2 lak minat germany.hahahaa

lucu pn ada.

pape pn sy minat germany. la la la

zaza said...

best kan tgk bola?? juling2 mata tgk players diorg hahaha...

spain tetap dhati.. walau kalah skali pun... wee~~
ohh fernando torres.. =)

eliana_adnand said...

xminat sgt bola2 ni..
tp all my lil sis layan bola. terjerit2 ms tgk.
siap hafal jadual lg..

bdw, i pon tgk player je! hee~ :)

makdara terdiva said...

okeh..mlm ni jgn lupa tgk abg tores main..

lalalala..

psttt..tak sempat lagi tgk spain main sebenarnye..haha!

Cik aiNa said...

to cik yuki:

x minat dah england sbb mereka kalah..huhuu~

Cik aiNa said...

to zaza:

suke tgk ronaldo jer..sbb gol ke x ke..senyum je die..mcm xde perasaan..hehehe

Cik aiNa said...

to eliana:

i suke tgk je..jadual langsung i xtau..hehe

Cik aiNa said...

to makdara:

kak..sy x minat torres..ahaha

chekgu Moe said...

aina...hehehe..

bila dah kawen mcm tu lah kan..

kite yang sorak over..hehe.

sebelum kawen, tgk bola, tak faham..cume nampak dorang kejar bola..takde feeling lagi, skang. baru faham..hehe

ok dah tu, dah kenal nama n muka player..tahniah!

Shakila said...

bet that germany,argentina o brazil in final...gilesla..bola mmg mengiankan..cayala pn aina...

black_mel said...

haha....xlama lagi leh jadi pengulas sukan la..kenal semua pemain...haha..

Judiene said...

cik aina sokong team mane??
england ke?
ehehehehehee

Cik aiNa said...

to cikgu:

btol tu cikgu..dah kawen ni.
ape yg die suke..kite pun turut suke..
yelaa..nak xnak kena ikut jugak, da lame2 jadi terbiasa n tersuke lak..hehe

Cik aiNa said...

to shakila:

yes babe..i sokong brazil..ngeee

Cik aiNa said...

to black_mel:

ahaks..ye jugak tu.

Cik aiNa said...

to judiene:

england??? oh noooo...hahahaa.

mysarah said...

oh yang tak hensem tu bukan ronaldo tapi ronaldinho. tak caye cuba mintak tolong pakcik gugle :DD

Cik aiNa said...

to sarah:

hahahaa...saje malas gugel sbb nak menunjukkan satu mmg buta bola.. =P

wazy said...

Hehehe ok ape kalau wanita minat world cup jugak,leh temankan bf / hubby tengok sekali kat tv =)

AngahSayang2314 said...

salam ez angah datang terjah blog ez.. & follow uuuuu

wah nice your upstairs romentik meh

noor afzan said...

salh pilih team ni..
cuba pilih brazil atau germany mesti tak kalah..
haha~

Eyriqazz said...

walaupun mereka sudah bersara..saya masih sukakan mereka ini:Paolo Maldini dan Nesta..Hensem dan hebat bermain bola....

ElyaElmo said...

puan aina!! kene teman en hubby tgk bola yeh..ha3

cawan merah said...

saya suka tengok gol..
haha.. torres comel.. kekeke

Cik aiNa said...

to wazy:

yelaa..memang kena temankan pun. sebab wife nyer pun da minat bola..huhu~

Cik aiNa said...

to angah:

ngehehehe...biase la baru2 kawen romantik terlebih gitu =P

Cik aiNa said...

to afzan:

brazil ngan portugal..yeasss!!! eee

Cik aiNa said...

to eyriqazz:

sape tu?
x kenal ..hehe

Cik aiNa said...

to elmo:

yeps..kena temankan die. =P

Cik aiNa said...

to cawan:

comel lagi messi..hehe

cik helena said...

sokonglah spain!lalaalaala

Cik aiNa said...

to cik hel:

tidak²..i sokong brazil & portugal..wahh gitu =P