..

Thursday, June 24, 2010

Blog dan facebook saya tidaklah "personal" mana!!!



Ini adalah status facebook saya semalam. Nampak macam saya marah kan..kan? Ye..betol, memang saya marah pada pada mereka² yang suke sangat menjaga tepi kain orang. Sebenarnya, saya ada seorang kawan lama tak lama jugak la, tapi saya taktau ape masalah die sebab asal saya post status kat wall fesbuk saya, konpem beliau komen dan cara komen beliau memang membuatkan saya sakit hati. Sampai sekarang pun saya ingat...dan tak perlu la kot saya panggil beliau sebagai kawan lagi.

Kalau beliau baca blog saya ni,...arap² beliau sedar diri la. Sebab selama saya hidup tak pernah pulak kot saya menyusahkan hidup dia. Tapi, beliau je yang sakit hati dengan hidup saya..apekehal nyer pun taktau da. Ingin saya terangkan kat sini..cerita perihal di dalam blog, status di facebook, twitter mahupun di mana² hanyalah seciputttt je dari bahagian hidup saya. Kurang dari 0.05%...Rasanya kalau la saya ceritakan kesemua perihal hidup saya, mahu jem blog ni..sebab terlebih kapasiti. Jadi, sila la berfikiran terbuka sikit...taknak approve kang namanya kawan, kalau dah approve menggelupur lak dia dengan perubahan² dalam hidup kita. Cuba la jadi manusia yang bertamadun sikit kan.

Haa..blog saya ni blog personal yang tak berapa personal sangat. Oke..diulangi tak berapa personal sangat. Kalau saya tanya anda beberapa soalan, boleh jawab tak?

1. Mak saya nama apa?
2. Nama penuh saya apa?
3. Saya lahir bape haribulan?
4. Adik beradik saya ada bape orang?
5. Hubby saya ada bape orang adik beradik?
6. Hari ni saya pakai baju kaler ape?
7. Lunch hari ni saya kena bayar bape inggit?
8. Pagi tadi saya datang keje sape hantar?
9. Apa nama ofis saya?
10. Dah kawen, saya tinggal katne?

Haaa..tau? taktau kannnn. Kalau dah sampai semua soalan kat atas tu anda boleh jawab, maka terlalu personal la blog saya dan status² di wall facebook saya. Kalau tak boleh nak jawab, tak payah nak banyak cakap..nak menggelupur segala, duk diam² sudah. Lagipun macam saya cakap, saya bukannya artis nak kena ceritakan semua perihal diri sendiri sampai ke dalam kain kot..cuma saya ni insan biasa yang kadang² ada keinginan untuk berkongsi cerita dengan kawan² semua. Bercerita pun bukan sekadar bodoh² je, namun ada juga pengajaran yang ingin saya sampaikan.

Huh..penat membebel, nak lunch dulu..tatataa~






47 comments:

cikgadis konfiuss said...

haha kadang2 blh sakit jiwa lyn org2 busy body..
eii...x suka!

chekgu Moe said...

memang aina....manusia...kdg2 mcm itulah...

(kenape kite cam ade kisah idop yang same ni?) :D

tapi skang, kalo molie, dia serang, kite serang balik..hehe. jahatnye aku~~

ARC™ said...

Mak awak, tak ingatla nama apa tapi ada binti

Nama penuh awak pun ada binti

Awak lahir sekitar abad ke 20, tapi xingat bila

boleh xjawab cmtu aina? hehehhehe
jgn mara ye, tp mmg la btol..sukatila nak cerita apa asalkan benda yg xsepatutnye keluar, xdiceritakan

aken_surf said...

wah panasnye kat cni..hehe :p sabar ye...biase ar kne cm2..org xtau..

Enchaoz said...

ape mslh orang nih? klu tasuke nape add?? aihh klu rase status kite nyemak, hide je lahhh ishhh

alynn malynna said...

emm kak selalu kene mcm tu..
kadang2 apa yg kita tulis kat facaebook di bawa ke dunia realiti..

sy pernah tulis
nak tgk wayang..
timbul pulak cerita hari2 sy tgk wayang...huh...tu baru sikit...

White Bird said...

jenis pendengkila tu..

tak suka tgk hidup org senang.

mintak jauhla dari org mcm tu

frank lampard said...

mcm pena komen je =.="

bubblesphoto said...

yes..u r rite...

u mcm curry berapi dah...

i slllu ignore kwn2 yg i x boley blaaa...

sori 2 say that, tp kalau i cek2 blik kwn i mmg seciput sgt,sbb the rest mcm mengada-ngada je, i plak x reti nk kwn dgn org yg ngada2 nih..

YatieOwners said...

eh tak suka sgt2 org mcm tu..sibuk pasal org..ntah2 life dia tak sehebat pn aina kot..tu pasal nak menyibok sal pn aina...huhu...ignore je org mcm tu...

Cik aiNa said...

to cikgadis :

a'aa..jadi, x payah la kite layan. block je trus..

Cik aiNa said...

to cikgu molie:

cikgu buat serangan balas la ye?
aina lak suke wat serangan hendap..hehee

Cik aiNa said...

to arc:

btol tu arc..selagi x kuar cite yg bukan2, mengaibkan atau menjatuhkan mana2 pihak, rasanya oke je

Cik aiNa said...

to aken:

heheee..tgh bersabar le ni.
klo x sabar, tentu da ramai musuh saya. =P

Cik aiNa said...

to enchaoz:

setuju!!!
klo x suke, nape add kan.
xpun..sila remove atau block je trus kite.

eh..mcm kite heran sgt..

Cik aiNa said...

to alynn:

nak beronline secara aman pun xleh kan dear.

Cik aiNa said...

to white bird:

pendengki ni ada kat mana2 je dear..x senang tgk org senang

Cik aiNa said...

to frank:

apekah?
huhuu~

adrina sidek said...

manusia sekarang mmg banyak kerenah...sabar je la...~

Cik aiNa said...

to rina:

byk orang ..banyak ragam. btol2

Cik aiNa said...

to yatie :

mungkin jugak tu yatie, tah hape2 kan

Cik aiNa said...

to bubblesphoto:

klo yg mengada x kacau idup kte xpe babe. ni klo yg kacau idup kite, ngata itu ini yg buat i hangin.

makdara terdiva said...

ignore jer org mcm tu..meh kawan dgn akak meh!...lalalalaal..

Cik aiNa said...

to makdara:

jom kak..kita kawan dua..yeaaaayy

.o r k e d. said...

ala, dea jeles la tu kmu femes+cntk. hihih. anggap je dea peminat kmu tp dea ta ngaku, ok? (:

Cik aiNa said...

to orked:

a'aa kan..kena pikir positif..mungkin die jeles la tu kot. kan..kan

Nadia arRumaisha said...

amboi aina..ni benor2 marah nih...sabar...

Cik aiNa said...

to nadia:

uiks..mane ade marah..cover2 lagi tu,..hehee

black_mel said...

xla terlalu personal...mcm soalan2 aina tu...1 pun tak dapat jawab..belum aina suruh teka 4 no blakng ic aina lg..hehe...ape2pun...just cool..hanya blogger memahami blogger...

Cik aiNa said...

to black_mel:

yep..suke ayat tu. hanya blogger memahami blogger..huhuu~

qellissa said...

biasalah tu, manusia kan mcm2 ragam..ader yg suke and ade yg benci..yg penting toksah layan..lg di layan lg sakit hati..huhuhu

noor afzan said...

kesian aina..
memang dalam dunia ni kalau ak ada 'kawan' macam tu tak sah..
itulah asam garam hidup.

nak layan sangatpun sakit hati..

Judiene said...

btol3!
sgt2 setuju!
kalo da xske, xpyh la bce
org rse kan, maybe dia dengki ngn cik aina yg sdg menjalani fasa2 bahagia sbg seorang isteri kot
hahahahaaa~~

zures said...

Sure orang tu jealous kat aina tu. Pedulikan orng macam tu. Jenis yang tak boleh nampak orang lain senang lah tu....

Cik aiNa said...

to qellisa:

yep..skg sy da x layan beliau. beliau pun da x memunculkan diri. muncul lagi tau la sy sembur nnti

Cik aiNa said...

to afzan:

btol tu afzan..walaupun kita x penah kacau idup mereka2 ..tetapi mereka2 tu tetap jugak tidak berpuas hati dgn kita.

ada penyakit hati kot.

Cik aiNa said...

to judiene:

mungkin jugak la sebab idup die xde ape yg boleh dibanggakan..itu yg sakit hati dengan kita tu.

aina xkan lupa manusia yg cmni.

Cik aiNa said...

to zures:

die berpenyakit jiwa kot kak..tu xleh tgk org senang.

meo188 said...

hobi sye adalh mengumpul setem...huhuhuhu

cybernetic88 said...

eii bnci mak. haha!. ngade. lawl. btw biasa r. org dah cantik de org dengki. aku de jgk. sbb aku hnsem. so aku peduli apa. aku hnsem. so what? hahahahaa. vavi je. xmau marah akk. nnti xcun. lalala

miss nana said...

akak cun sgt sbb tuh ada je yg nyibuk nak jaga tepi kain.isk3. kang diri dia sndri x ckup kain bawu taw.

Jom tengok sini
Cerita Dari Kemboja T.T

helena's said...

memang setuju!

Cik aiNa said...

to meo188:

owhh..bagus la dari hobi mengutuk org..kan..kan

Cik aiNa said...

to cybernetic:

yeke? mungkin jugak la kot..sbb dulu aku "buruk", so xde ape yg die nak dengkikan tu

Cik aiNa said...

to miss nana:

cun? haaa..mungkin jugak die dengki sbb dlu akak comot dan x comel langsung..skg pndai nak melaram

Cik aiNa said...

to helena's:

jom sorak ramai2 babe..heheee

Cik Yuki said...

betul. setuju sgt.. ^_^