..

Thursday, June 17, 2010

Hasben saya hensem...


Orang cakap la..bukan saya cakap. Orang cakap hasben saya ensem, makin ramai yang cakap makin saya tak sedap hati. Bangga? jauh sekali tak. Maka, dengan ini saya harus bekerja keras untuk kekal anggun dan vouge dan cantik dan kuruss? owh..itu agak memakan masa hokkay. Semalam ade bergosip dengan bos saya, die cakap nak ambik pakej gim kat cap square sebelah ofis saya ni, woaaa..itu suda bagus. Dah tentu la saya orang pertama yang nak join. Tapi..kalau saya preggy, boleh main gim ke? hurm..hurmm


Hambek kau aina, dah ramai orang cakap laki kau ensem..baru nak jaga badan. haihh. Oke, berdasarkan cerita kawan² saya, dorang memang suka lelaki matang dan kalau boleh laki orang. Sebab laki orang nampak matured. Betol, saya setuju!!! Tapi..jangan ambik hasben saya sudah. hehee. Hasben saya tak ensem dan tak matured juga. Saya taknak bagitau hasben saya, nanti dia jadi bongkak dan angkuh dengan saya. Jadi, saya risau sorang² la. Dan ..cuma plan apa² yang patut untuk menjadikan saya kembali anggun...(ayat x vuley vlaaa la kau aina).



Kesimpulannya..saya tak rasa bangga ada hasben ensem, tapi rasa risauu lite lite...hehehehe. Tapi, elok jugak kalau camtu..at least saya ada jugak intention untuk menguruskan badan yang agak debab ni.
Sape nak ikut saya..sila angkat kaki..dan main jauh². yeahh!!!




54 comments:

helena's said...

dia tak bace blog u ke?hehe

Cik aiNa said...

sekarang die bz..die x baca la..haahaaa. tu i berani buat entry ni.

ardinihumaira said...

hik3... nasib baik dia tak baca ;p

Cik aiNa said...

to ardini:

tu laa..seb baik, kalau tak..mau die kembang bermangkuk²..xmau la.

CheQ PP JoY said...

jgn risau..u pon cntik...husben u kot risau ada wife cntik..hehehe

Cik aiNa said...

to cheq pp:

same² risau le ni..hehe

ween said...

xpe, cik aina pun cantik so no worries :)

azzah zainal said...

ehe semoga berbahagia :)

Cik aiNa said...

to ween:

badan da agak mengembang skg..hurm =(

Cik aiNa said...

to azzah:

thanks azzah

aLeen aVriL said...

memang ensem pon....



tp dia muda dr aina kan...


xpe usia bukan penghalang..



cewah....
huhhuuh

Cik aiNa said...

to aleen:

a'aa...die mude setaun.

btoll..usia bukan penghalang, janji bahagia..heee =)

y@n@ M!B said...

haha klaka entry ni..riso ye..hurm hurm..klu hasben aina nk awek kurus and hot, nape dia kawen dgn aina kan..mesti sebab dia suka awek mcm aina tu dia tak pandang yg hot hot tuh..kan kan kan...

tp klu nk kurus gak pe slhnye..gi fitness first ke..hehh aina mmg dah cun la..ai jeles tgk aina tau..huhuhu~

makdara terdiva said...

dua2 pun cantik..watpe nak risau2..
tp kita pompuan mmg kena jaga luar & dalam..

yg pnting suami isteri kena saling bekerjasama macam wonderpets..haha!

Cik aiNa said...

to yana:

hahaha...pandai ye yana.
aina mmg nak slim pn, nk kuruskan sket. tembam la skg ni

Cik aiNa said...

to makdara:

hahaah...lame x pakai word wonderpets tu. tp wonderpets ade 3..mean nak kena cepat2 ade baby le ni..hahaha

izzahfarhana said...

yunk i belum kawen dah kembang apecer?ahaks
taleh jadi i nak join u kuruskan bdn.hehe.
masak sedap2 kasi hasben u engat u sentiasa.eceyyyy

Cik aiNa said...

to izzah:

jom la kite pakat kuruskan badan..

.o r k e d. said...

go aina go. hihi

enyheartsdiamond said...

eny cakap hasben aina kacak.. bukan hensem.. hehe :)))

best pergi gym! layan aerobik!

Cik aiNa said...

to eny:

hhahaaa..x same eh. haha

nak pegi la ni..tp xtau bile.

Cik Yuki said...

u cntik la. knp mst riso..ahahaa

Cik aiNa said...

to cik yuki:

risau sikit² je..hehe =P

Nurul Harun said...

setuju2. hasben cik aina hensem :p

noor afzan said...

aina ok je..
tak debab la..(cumel pe)
bukan sume lelaki suke pompuan kurus.
mungkin ur hasben nampak keistimewaan lain yang ada pada aina.
kalau tak, takkan dia nak jadikan isteri kan. =)

think positive.
x salah tu risau tapi jgn sampai obses yea.

mOLLie said...

aina..jgn risau.. u ade kelebihan sendiri. cume jage perut dia..=) hehe... masakan bini memang takley lawan masakan mak dia, tapi,,,ianya macam hidden power gak la..hehehe

goodluck aina!
jgn kurus, pastikan sentiasa gebu..=)

p/s~ pengalaman ni..haha

MsAnisSyahirah said...

kak aina cumel dan cun...
hasben pun hencem..
maka tak perlu dirisaukan..

bak kata orang tua-tua.
'tambat' suami dengan masakan kita dan penampilan diri dirumah..

hihi...
tak lupa juga, just be yourself and be proud of it.
sebab itulah suami kak aina, leh tangkap cintan sama kak aina..

peace..

Cik aiNa said...

to nurul:

ngeeee...sblom asben kembang, baik delete komen ni..heheehe =P

Cik aiNa said...

to mollie :

tu laa..nak kena google masakan best² ni, biar die gemok dan i slim molim. baru i x risau..hahaha. (bini jahat)

akira sendoh said...

memula..slamat pengantin baru aina..smga berkekalan hingga ke akhir hayat...entry kali ni betolll..

akira juga sgt wisau..sentap sna sni lah bila bca neh..hukhuk..sdg menguruskan bdn serta nk nmpk lebih anggun..walaupun belom menjadik lagi..tp as becoming..kena jugak..betol ckp aina..mereka2 yg single dgt suka muka yg nmpk matang..haiya..cek la status dia dlu..kan? kan? kalo org len punya ..jgn la kacau..

*doakan akira juga bersama hingga ke akhir hayat ek..ngee~..dah cam entry akira lak..hehe

Cik aiNa said...

to afzan:

btol tu afzan,
tapi encik asben salu cakap aina gemok..huhuuhuu.

Cik aiNa said...

to sya:

yep sya..yang penting pandai jaga hugungan kan.

thanks =)

Cik aiNa said...

to akira:

memang..kawan² suke ckp camtu..suke laki yang dah kawen sebab matang. ehh..mintak jauh la.

jadi..same² la kita jaga asben masing² dan selamat berbahagia akira dan akinatu =)

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

cayok sis
harus kekal anggun okeh

Judiene said...

nak add fb dia laa
pastu citer segala yg ade dlm entry neh
wakakakakaaa!

Cik aiNa said...

to judiene:

hahahaah...jahat. x baek.

black_mel said...

husband hansem...pn aina pun apa kurangnya..sweet jer...oops..sori..xleh puji lebih2...

Qery said...

wowowo.. =p

[z@ck] said...

wohooo..tergugat oh!

Cik aiNa said...

to black_mel:

puji le lagi..puji le..hahaha

Cik aiNa said...

to qery:

x tergugat mane pong.

JAI said...

Tahniah Aina..terlambat wish SELAMAT PENGANTIN BARU..moga perjalanan kehidupan diatasi dengan mudah..

Cik Rara said...

Cik Aina lawa per. tapi mmg harus risau ohh kalau ramai org puji2 mcm tu. skrg ni perempuan lg tdorong nak husband org. owhh,sgt bhye. Kalau bace magazine ke, mst ramai ada je pesan suh jge bdan dan penampilan walupun dah bgelar isteri. so, chayok2. :)

Nia said...

salam ziarah cik aina,

ok la hasben hensem, sepadan la dengan isterinya. ;)

Cik aiNa said...

to Jai:

thanks Jai. tak baru dah..nak smpai sebulan da ni

cybernetic88 said...

hahaha. sis debab ke?. ;P. cun je. lalala. btw suami ko mmng hnsem. sori aku terske pulk. haha ;P

Cik aiNa said...

to rara:

yep..dah kawen lagi la kena melawa n vouge2 gitu. klo syg laki la. tp kang takut die lak yg jeles..hehe

Cik aiNa said...

to nia:

isterinya biasa2 saje. die pn biase2 jugak

Cik aiNa said...

to acap:

ko tersuka laki ku? owh tidakkkk!!!!

miss nana said...

uish akak skang nie pun da cun da taw. nati ble da dpt baby mesti comelss je baby tue =))

Cik aiNa said...

to miss nana:

a'aa..nak baby comelss..hehe

shey said...

tp sy rs sy lg hemsem kot dr hasben sis , ngeh ngeh ngeh


*tetibe T_T

nanie (✿◠‿◠✿) said...

owh,sis dh chantek owh..
lau husben sis bace,kmbang dye nanti ;)

s h a r v i na said...

ahahaha. lawak la kak aina nih.
yea saya setuju. tp saya xnk angkat kaki boley x?