..

Wednesday, July 14, 2010

10 perkara yang berubah selepas saya kawen


gambar hiasan untuk tontonan umum ....

  1. Kalau sebelum kawen, nak keluar pergi memana tak payah mintak izin sesape, dah kawen tak bolehhh dah...dan saya takkan ke mana² tanpa dia.

  2. Masa bercinta handphone mesti ke ON 24 jam, kalau dah terhabis bateri tu confirm macam lipas kudung mencari² charger. Tapi bila dah kawen, handphone pun saya letak merata² je.Ada bateri ke takde ke, peduli ape. Apa nak dihairankan, suami ada dengan kita tiap hari..handphone dah tak perlu sangat dah. Kalau kawan² msg hari ni, lusa baru saya reply..sebab baru On handphone =P

  3. Sebelum kawen, basuh baju seminggu sekali je dah kawen tak boleh camtu dah sebab baju dah double triple. Bila time basuh baju je asyik mengomel sendiri "apsal aku basuh baju tak habis² ni" dan lepas tu baru teringat, "owh..patut la, sebelum ni membujang, basuh baju sikit je dah siap"..hehe

  4. Dah kawen ni, memang kena selalu pergi pasar. Sebelum ni mana saya rajin ke pasar. Pasar malam selalu la, tu pun pegi beli makanan yang dah siap. Tapi sekarang, kena la selalu masak..nak ikat suami ngan masakan la katakan.


  5. Dulu, kalau tengok baby,rasa geram gitu² je..tapi sekarang pantang tengok baby, bulat je mata saya. Naluri keibuan kuat tu..ahaha. Ye la, bila kita dah melangkah ke fasa yang baru, kita akan mula memikirkan untuk ke fasa yang seterusnya..teruja hokayh.

  6. Bila keluar mana², tak payah nak risau dah..sebab dah kawen kan. Kalau boleh time jalan tu nak aje tunjuk sijil nikah. Sebab normal la orang kita ni kalau berjalan berduaan ngan suami pegang tangan pun, dorang tengok pelikk je..ingatkan kita belum kawen "Kami dah kawen lah!!!". Ingat nak gi sound camtu tapi simpan dalam hati je sebab diaorang mana la tau kan, lain la kalau gantung sijil nikah kat leher. =P

  7. Ahli keluarga dah makin ramai, kalau sebelum ni semua satu je, sekarang mak da ada 2, ayah ada 2, kakak dah 2, abang dah 5,6 dah..adik makin bertambah, seronok!!! Time raya pun tak payah nak pening² kepala nak balik mana sebab kampung kami di negeri yang sama. Takde la saya nak memekik melolong pada hari raya nanti.

  8. Dating? takde dating² dah..dah kawen best lagi duk umah. Boleh tengok tv sama², makan sama², kemas umah sama² dan paling best boleh on9 sama². Dia on9 hujung sana, saya on9 hujung sini, pastu suruh dia tolong klik iklan saya..hahahaa.

  9. Hobi suami, hobi saya juga.

  10. Sesungguhnya perkahwinan itu dapat mencegah daripada berlakunya maksiat..ngehehehe. Jadi kawan² yang single mingle tu apa lagi, kalau dah rasa berkemampuan cepat² la dirikan rumah tangga. Ini kerana berkahwin itu amatlah best. =)

56 comments:

Mashii said...

nak kawen..nak kawen..nak kawen...eheeee...comel jer cik aina ni taw !!!

FyZa said...

setuju sama kamo...khwin mencegah dr berlakunya maksiat..;)

:: Feez_Mior :: said...

hehe..seronok baca kisah perubahan lepas kawen ni.. feez pnya masa ntah bilaa laa nk smpai..

illy ariffin said...

ish.. tak sabar nak kahwin.. huhuhu

InsyaAllah next year amin =)

♥ifa tasya♥ said...

ifa setuju sangat sangat dengan ape yang sis cakap tu!!
sebab ifa pown dah kawen .
yang bestnye , tak perlu risau lagi pasal haram bersentuhan .
hehe


jom jejak ke blog ifa
ifatasya.blogspot iS aBoUt a tEenAgE giRl wiTh hEr hUbBy

ayaa alyy said...

semoga bahagia ;D

nurul riza said...

skrg nie klu ckp pown kena ckp slow2 xblh tggi suara..nak wat ape pown terbatas x cam solo dulu..

makdara TERDIVA said...

memang best!!!

buat anak cepat2..haha

y@n@ M!B said...

makin susah jugak nak ajak aina meronggeng..bini org kott..huhuhu~

dc said...

best nyerr dpt kawen kan=D
dpt la jgk merasa sstu yg baru dlm hidup ni..

Faheem Jr said...

tak lama lagi aina rahman akan tulis entri bertajuk 10 perkara yang berubah selepas saya jadi ibu :P

p/s lagi teruja okeh!

aCik GeE cHoMeY said...

mmg pon...
bnyk perubahan kan....
semua nyer ke arah yang baik dan sempurna....
kan perkahwinan ini suatu yang indah...
saya da rasai nyer...:-)

aZLiNa aZiZ said...

Yup!! Saya pon rasa yang sama macam Aina, beza nya saya and husband dari dua negeri yang berlainan. Johor-Sabah. Lalalala...cane nak balik raya? Lalalala...adakah ini lagu raya saya? Hahahaha...

Fathiha Zainal said...

Yg no 8 tu soooo sweeeettttt~~~ Comel! Hehehe.. ;)

Puan aiNa Rahman said...

to mashii:

kawen la cepat2 mashii..best!! haha

Puan aiNa Rahman said...

to fyza:

yep fyza..xyah nak risau2 lg kan =)

Puan aiNa Rahman said...

to feez:

ala feez..jodoh semua tu kan di tangan, lambat cepat je. sabar k. hari feez akan tiba nanti. pstt..jangan lupa jemput aina =)

Puan aiNa Rahman said...

to illy:

yeke babe? jangan lupa ajak aina =P

Puan aiNa Rahman said...

to ifa:

owh..da kawen ea? btol kan..semua tu berubah pas kawen..hehe. x perlu nak risau pape lg, cuma tgjawab kita jaga rumahtangga dgn sebaiknya

Puan aiNa Rahman said...

to ayaa:

thanks babe =)

Puan aiNa Rahman said...

to nurul riza:

yepp setuju 100%.
da kawen xleh nak gaduh2 mcm sblom kawen..sket2 nak break..hehe. skg gaduh kol 1..kol 1.15 baik la..hehe.

Puan aiNa Rahman said...

to yana:

tu la yanaaa...ssh sket nak meronggeng skg. hurm, tp klo ade peluang nanti nak ajeee =P

Puan aiNa Rahman said...

to kak dara:

kak...best eh? hehehe...bg tips sket

Puan aiNa Rahman said...

to dc:

satu fasa ke fasa yang baru =)

Puan aiNa Rahman said...

to faheem:

yela faheem..nanti auntie nak buat entry 10 perkara yg berubah slepas jadi ibu..woaaa lagi besttt!!! teruja neh.

Puan aiNa Rahman said...

to acik gee:

perkahwinan mmg suatu yg indah..syukur sgt.

Puan aiNa Rahman said...

to fatiha:

byk lg dear aktiviti bersama2 tu..heheheh

Puan aiNa Rahman said...

to azlina:

wow...jauhnyaaa. klo aina konpem nanges,, =P

QieFLy si Dolce said...

apa pown saya doakan yang terbaik utnk Pn aina...
Entry terkini : Kanser Payudara Lelaki. Sentiasa berwaspada ok

nas said...

wah..romantiknye...ehehehehhe
ak pon nak kawen gak pasnie...eheheheh :P

dc said...

tu la..rase nak kawen gak ni=P
he2x~

ezany said...

uiks.. siap suruh tolong klik iklan tu.. haha..

eh ade yg tertinggal kot.. duit suami duit aina gak.. ekeke..

Puan aiNa Rahman said...

to qiefly:

thanks Qief..aina pun mendoakan yg terbaik utk Qief =)

Puan aiNa Rahman said...

to qiefly:

thanks Qief..aina pun mendoakan yg terbaik utk Qief =)

Puan aiNa Rahman said...

to nas:

haaa..kawen jangan x kawen.

Puan aiNa Rahman said...

to ezany:

yep..itu btolll..hahaha

cik helena said...

saya nak berubah ke arah itu!!!!!!!!!

Shahir @ Meng said...

paling suke yg no 7 2..
sbb 2 ramai org dh kawen jrg pgg tgn time kuar..
nnt org laen tgk cm xpuas ati je..

Puan aiNa Rahman said...

to cikhelene:

babeee...i pray for u =)

Puan aiNa Rahman said...

to shahir:

ngehehe..yelaa..skg kuar pn jrg pegang tgn..hhee

noor afzan said...

uuu..kawen mmg best tapi tak sampai seru lagi tahun ni..
tahun depan baru sampai..
on da way dah kot.
doa2kan saya cepat kawen ye aina.

Puan aiNa Rahman said...

to noor afzan:

oke afzan..aina doakan kamu cepat2 kawen. nanti bole geng =)

ERSHAD said...

bestnya perkahwinan yang bahagia : )

Puan aiNa Rahman said...

to ershad:

aminnn =)

farhana_aziz said...

setuju ngan apa yg aina tulis.hehe.
haa yang bujang tu cepat2la naik pelamin.best wooo~hik3

-atiQah- said...

jelessnyaaaa......
nak kawin jgk!
hahahha... :-p

tp belum hbs belajar lagi..
nanti mcm mana dgn masa depan kan.. :)

Puan aiNa Rahman said...

to farhana:

yeps..farhana pun da kawen kan?
best kan kawen..hehehe

Puan aiNa Rahman said...

to atiqah:

belajar dlu smpai abes, dah keje..then bole la kawen =) jadi wife yg bekerjaya gitu

MamaYatie said...

pandainya pengantin baru...hahaha..sapa yg kawen saja akan paham "apsal la susah nor dia ni jawab call/sms" hahaha

Puan aiNa Rahman said...

to mama yatie:

haha..mmg pandai kak, sebab baru tau dah kawen cani upe nyer. nnti klo da ade anak..lagi la x amek tau pasal fon. bizi.. =P

f_aRa_aINa989 said...

waa...seronoknya dah kawen...jelezni..hehe

meo188 said...

bestnye kawin... yg no 10 tue best :p

btw, jom ambil award khas utk blog awk ni :D

http://freewebcomic.com/2010/07/geng_cipan_award_pakatan_komik_online/

ieqa said...

nak kawen jugak!
tapi pakwe pun takde lagi.
kak Aina tlg carikan bole? wahaha :P

Diyana Amalina said...

ye ke...bunyi best je...nk kawen jgk...hehehehe

acepa weet said...

besnyeee rase nak kawin jgk

♥ Cik NaD ♥ said...

kak aina..lame tak jenjalan kat blog kak.. tahniah dah kawen.. wawawawwaaa..w..
sgt2 sweet la kak...
rase teruja n sgt hepi tuk kak aina..

:) smoga cpt dpt baby.. hehen bahagia slalu..