..

Monday, July 19, 2010

Bayi Kembar 4 di Jitra, Kedah


Pagi² lagi saya diberitahu oleh rakan untuk membaca paper hari ini yang mengisahkan kelahiran bayi perempuan kembar empat di Jitra, Kedah. Subhanallah, memang best sangat apabila diberikan rezeki anak yang bagi saya memang tiada tolok bandingnya. Mereka menanti hampir 7 tahun dengan penuh sabar dan usaha serta doa, akhirnya dikurniakan bukan sorang malah 4 orang anak sekaligus. Tidak pernah terfikir oleh saya bagaimana cara untuk menjaga kembar 4, tapi kembar 2 tu selalu la terfikir seperti macamana ye nak jaga kembar? nak kena berhenti kerja ke? Nak suruh mak mertua jaga ke? kesian lak sebab 2 kan..hehehe. Itulah persoalan yang bermain di fikiran saya.

Dan..apa yang menariknya, semasa mengandung si isteri diberitahu bahawasanya beliau mengandung bayi kembar 3, tapi apabila keluar, tup² ada lagi sorang. Kuasa Tuhan, siapa yang mampu menghalang dan tiada siapa yang mampu menduga kan?.


BAHAGIA...Mohd Rizal dan Norhayu memangku (dari kanan) Putri Nur Adlina, Putri Nur Adriana, Putri Nur Afina dan Putri Nur Aina.


Bestkan dapat pangku dua² belah tangan, isteri dua, suami dua..complete. Tak payah nak berebut lagi. Kalau balik kampung pun, ayah dan mak masing² boleh main ngan cucu, mak dan ayah mertua pun sama. Takda lagi istilah berebut nak main ngan cucu. Saya suka dengan nama² mereka, cantik bukan? Dan yang paling saya suka of cos la "Putri Nur AINA" = p.

Doa saya, semoga satu hari saya pun dikurniakan bayi yang comel dan kalau dapat kembar pun best jugak walaupun gen saya tiada kembar..hehe. Kuasa Tuhan tiada sapa yang tahu.



JOM MINUM NESCAFE dulu. =)


Untuk berita yang lebih lanjut, anda boleh la ke laman web harian metro.




12 comments:

Hazzy Ishak said...

wah bestnya.
aina bila lagi?
hehe

ieqa said...

ieqa ade kembar jugak, tapi sorg je laa.
and ieqa pun harap kalo dah kawen nanti dapat anak kembar! heeee

smoga kak Aina dapat anak kembar jugak. amin! ;))

Yatie said...

mendengar nyer mmg seronok....tapi bab nak menjaga n perbelanjaan nyer aduyaiiiii....

nurul riza said...

mmg best tp xtaula rse cam mne..nak kuarkan anak sorg own ssh nie plak 4..

makdara TERDIVA said...

nak kembar gak..uhuk uhuk!

noor afzan said...

Wow, sekali pakej bersalin terus dapat 4..
Alhamdulillah pada pasangan itu =)

f_aRa_aINa989 said...

saya juga suka puteri nur AINA..
hehehe

QieFLy si Dolce said...

Anak Pn Aina nanti sure comel2...ikut papa n mama dia la katan... :P

Entry terkini : Nyah kalau ko peminat fanatik Uncle Ben sekali pun. Tak perlu lah sampai macam tu sekali.

dak eina (◕‿◕) said...

bestnya kalo dpt kembar... ;)

Mr Nohara said...

huhuhu... murah rzki.. best 2, xla mama dia pnt nk brsalin byk kali nt. tp lepak oo.. klau empat2 tu crying sesame? huhu.. tuan umah jgn lupe singgah kat blog sye k? tlg bg comment sket, msh bru lg dlm dunia blogging ni.. oh ye.. sye ltkkn link Pn kat blog sye blhkn? harap Pn pun link kn blog sye jgk.. salam ziarah skali lg...

Zezebel said...

Terus dapat empat sekaligus.., sioknye....

yahaya said...

empat kena ada ramai org nak jaga..kalau dua dua kerja...agak sukar.rezeki tuhan..syukran