..

Wednesday, July 7, 2010

Paul the Octopus bukan lelaki lembut. noted!!!

Dah nak habis world cup baru saya tau siapakah paul the octopus. Itu pun sebab beberapa hari lepas saya dengar berita kat radio mengatakan Paul meramalkan Spain akan menang dalam game menentang Germany nanti. Bila dah terdengar camtu, saya tertanya²...siapakah beliau? siapakah encik paul sotong tu? Hebat sangat ke beliau sampai ramalam beliau pun dapat liputan camtu sekali. Dalam kepala saya ligat meneka itu dan ini..dan yang paling saya suka bila dengan segala yakin dan kondifen nyer saya menyangka bahawasanya Paul ni ialah seorang lelaki yang lembut dan glamer kat negara omputih sana.

Malas nak tanya sapa², jadi saya pun men"google"kan diri dan teka² itu pun terjawab la. Paul memang seekor sotong dan bukannya sutun lembut atau sewaktu dengannya. Ayyooo...jahat kau aina pikir bukan² =P. Rasa malu terhadap diri sendiri menebal² owh. hik3.








Ni ada sedikit fakta tentang paul the sotong :

"Paul is an octopus born in England but he is currently residing at Sea Life Aquarium in Oberhausen, Germany. The people over at Sea Life Aquarium somehow came up with the idea of letting this octopus predict all of Germany’s matches in the 2010 World Cup. After having predicted the correct outcome in all of Germany’s five games in the World Cup so far he has become a world wide celebrity which gets a LOT of media attention."

Tengok tu paul the sotong tengah meneka. Cam kiut je paul tu kan..kan??? Menda² camni sekadar untuk suka² boleh la. Nak percaya tu jangan, nanti syirik lak.













18 comments:

.::WaNiE::. said...

hahah sangat glamer dia skrggg

QieFLy si Dolce said...

wow...meramal macam tu pown boleh dapat popularity kannn Pn aina...hurm empat tahun akan datang aku nak predict guna kuida laut plk...yeah am the Mr.Sea Horse hehhee
Entry terkini : Ingat lagi pada bola telur ni

CheQ PP JoY said...

kalu makan si sotong ni agak2 sdap x?

syaza said...

haha. itue la. kt berita selalu ada. tp yg dia ramal germany mng lawan argentina tu btol, tp bkn sbb rmalan dia. hehe.

syaza said...

haha. itue la. kt berita selalu ada. tp yg dia ramal germany mng lawan argentina tu btol, tp bkn sbb rmalan dia. hehe.

Puan aiNa Rahman said...

to wanie:

tu la pasalll...jeles neh

Puan aiNa Rahman said...

to qiefly:

hahaha...qief pn nak jugak eh. predict pakai kuda laut..comel je oke

Puan aiNa Rahman said...

to pp:

ahhhh...tidak!! x berselera aina nak makan sutun ni

y@n@ M!B said...

kt fesbuk pn ramai letak video ni..tp penyokong jerman mesti kata tipu je..hehehe~ =p

zaza said...

paul ni jelmaan je kot, dlu bapak dia suh tdo jgn tgk bola tp degil.. last2 kena sumpah jd sotong... tu la derhaka sngt... hahaha... apakah???

Siti Fatimah Nabihah said...

aah.. hari tu tgk video tu nk tergelak.. sotong ni pandai meramal lak erk.. haiz.. xtau betul ke x kan2.. hehe :)) sotong ajaib

zairie said...

jgn percy.. kurafat je nie :d

eNaSaN said...

chumIl+cuTe=PauL...lalallaala

^fafau^chipshana said...

babe i pon actually wat x reti je mule2 org sebok cite psl paul ni sbb i x amik taw gak psl bola..smlm bru i tanye ofismate i psl paul nih..haha mmg ketinggalan zaman btol~

Ann said...

kebetulan lak post yg same...

erm br pg td tau paul tu sotong

enyheartsdiamond said...

tp dlm video tu dia amek makanan je.. tak masuk betul2 dlm box..

ZACK ENTRY said...

si sotong paul tu telah dirasuah untuk suka warna merah..hehe




Pasukan pilihan anda?

RaMa2UnGU said...

haha..sm kes la..baru tau gak baru22 ni..ngeeeee