..

Tuesday, August 31, 2010

Mengulit Kenangan tragedi 31.08.09


31 August tiap² tahun lepas ni akan menjadi menjadi hari yang takkan saya lupakan sampai bila². Kalau anda semua masih ingat tragedi di mana anak kepada pelakon tanah air, Norlia Ghani..meninggal jatuh dari pangsapuri di Keramat, pangsapuri itu jugalah yang mencatitkan sejarah hitam di dalam kehidupan saya dan adik. Dari kerinchi, saya berpindah ke Pangsapuri di Jalan Gurney dalam bulan 6 tahun lepas. Ini kerana berhasrat untuk tinggal serumah dengan adik saya yang juga bekerja di sekitar Kuala Lumpur.

Tepat jam 11.30 pagi, 31.08.09..saya keluar untuk menguruskan hal tentang kemalangan yang alami seminggu sebelum. Tinggal la adik keseorangan di rumah sambil² bersiap² untuk ke tempat kerja, kerana beliau bekerja mengikut shift. Pada jam 11.45 saya menerima panggilan dari bf kepada adik mengatakan "kak cik, adik kena tikam"..tak rasa nak pitam kauu, tengah otw nak ke melawati tetibe dapat call macam tu. Ape lagi, dengan sepantas kilat saya menuju ke balai berhampiran untuk membuat report dan terus balik rumah. Haiyoo, mau gugur jantung aii mengingatkan adik yang kena tikam. Tuhan je la yang tau perasaan masa tu.

Dan..bila sampai rumah, keadaan dah jadi kecoh. Rumah dimasuki penjuri durjana yang hampir² mencederakan adik saya. Pencuri durjana yang sama menyebabkan kematian anak pelakon, Norlia Ghani. Pencuri tu digelar "spiderman" oleh penduduk pangsapuri tersebut, kerana kebolehan beliau memanjat bangunan mengikut jaring² dapur tu. Hebat kan si durjana..haihh. Jaring balkoni tu terdapat di dapur, ngam² masuk je rumah kami, terus sambar pisau.




Jadi..saya dah blacklist pangsapuri ni, kerana tuan rumah yang saya duduk tu pun "mulut boleh tahan kauu". katanya "rumah tu tak bermasalah, penghuni yang bermasalah"...aisehh, tak kena kat batang idung sendiri memang la boleh cakap besar bang..try kena sekali tengok, mau melopong ke tak.

Dah la baru lepas accident masa seminggu sebelum, sedih tau. Bak kata orang "sudahla jatuh ditimpa tangga, tergolek² dok pulak tu"...hehehee. Ini la dinamakan DUGAAN bukannya C.O.B.A.A.N.


Sekian.





14 comments:

Judiene said...

uishh
malang duduk pangsapuri neh
hehehe

selamat hari merdeka!
:)

zety said...

terbeliak saya membaca story puan aina ni.adik kene tikam?nauzubillah min zalikh..

nadiah said...

yeke. mesti 31hb Ogos jek, dah jd mimpi ngeri kan sekrang. ya ampunn takutnya, sbr ek aina!!

s h a f i q h a s h i m _____ said...

saya pon nak blacklist pangsapuri nie. :D

black_mel said...

sedekahkan Al-Fatiha untuk anak norlia ghani..

so skrng tggl mana?umah teres dah ker?tuan umah tu mulut leh tahan...

makdara TERDIVA said...

duduk flat mmg byk bahayanye...kena lebih berhati2..

hepi merdeka adikku.. :)

& slmt berbuka puasa

Reflisia said...

unk..kiranya anak norlia ghani tue kejar pencuri yang masuk umah u la eak?

Reflisia said...

unk..kiranya anak norlia ghani tue kejar pencuri yang masuk umah u la eak?

aNaYaNa said...

oo..bahaya..pngalaman jdkan pngajaran ..he2..

y@n@ M!B said...

ish mmg trauma kn bila jd cemtu...syukur xde pape jd kt adek aina =)



p/s: lama btol menyepi dia ni..windu tau..huhu~ ^_^

ribena.illina said...

lorrrrrrrrr..sis pon de kne mnge gak ngn kes ni ekk

dugaan mematangkan kte
cewahhhhhh
heee~

Jieda said...

kalau 31hb kenangan pahit untuk aina,tapi untuk akak kenangan manis plak he3.Al Fatihah buat arwah anak Norlia Ghani.

Myzul said...

salam..dugaan dari Allah utk menguji hamba2nya.

Bro Framestone said...

oh dia dok sini ek...

patut la masa ade mbe blogger bro kahwin kat sini.. dia ada datang

Regard,
BroFramestone Blog
@ Sudi-sudikan melawati BroFramestone In D' House