..

Monday, August 30, 2010

Saya nak baby, awak buang baby

*gambar hiasan..hehehe


Saya sangat bersetuju dengan tindakan kerajaan untuk menjatuhkan hukuman gantung kepada pesalah² yang membuang bayi. Tindakan mereka tersangat la tidak patut. Kesian bila tiap hari asyik terbaca berita tentang kes pembuangan bayi. Masih ramai lagi insan² kat luar sana yang ingin mengandung, ada baby sendiri..dorang senang² je buang kan.

Baru² ni, saya ada menyertai forum yang ditubuhkan oleh seorang doktor sakit puan ni. Banyak info berguna yang saya boleh dapati melalui forum tersebut. Dan di dalam forum tersebut, ramai ibu² yang masih menunggu kehadiran insan ketiga di dalam kehidupan mereka. Ada yang menunggu lebih setahun, 2 tahun, 4 tahun..macam² lagi. Rata² mereka sudah mencuba pelbagai usaha demi untuk mendapatkan baby.

Btol kata orang, remaja ni dorang tak fikirkan masalah ape semasa "bersama", dorang enjoy having s**, tu la sebab dorang senang nak prengnant. Macam pasangan² yang dah berkahwin ni, mereka banyak berfikir tentang baby, stress dengan orang² sekeliling yang asyik duk push dorang "bila nak berbaby? dah lekat ke blom?"..itu membuatkan hormon mereka tak stabil, dan susah untuk berbaby. Bagi muda mudi ni, senang nak buat, senang nak buang. Nauzubillah. Sedar la wahai adik kakak sekalian. Esok² baby tu cari korang, sendiri mau ingat la. Masa tu nanges air mata darah sekalipun takde guna dah.

Untuk mereka² yang masih menunggu kehadiran insan ketiga yang bergelar baby, jangan pernah putus harapan yea. Ini kerana janji Allah itu pasti, dan Allah takkan memungkiri janjiNya, rezeki untuk kita semua tetap akan ada, cepat atau lambat je. Itu bergantung kepada doa dan usaha kita. Aminnn.

Nah..amek baby dust untuk aunty² sekalian...fuhhhhhhhhh





15 comments:

aNaYaNa said...

oww..i c..patutla remaja remaji sng jer preggy eyh..huhh..kejam tol dyorang..
nyway..kak aina..taniah nak dapat baby..he2..

~♥ iella ♥~ said...

betol3..rmai lagik yg nk baby kt dunia nie...Sy pun nk gak..tp bg org yg brkahwen nie bnyk pikir kot..sbb tue susah nk lekat..tpi org muda nk mati nie mudah2 jer lekat pastue yg hairannya senang lak nk brsalin...ada brsalin dlm toilet sorg2,dlm bilik sorg2,dlm rumah tinggl sorg2..

JGnla jg manusia yg kejam!!

Sokong 150% cndngn nk jatuhkan hukuman gantung!!

Dah start m'bebel dah..t'emosi kejap..hehe

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

bleh kata setiap hari org buang baby..

mmg xda ati perut

NorMaira Roslan said...

Btul tu, saya yg dah kawen hmpir 8bln msh blom dkurniakan bb lg, sedey bila baca akhbar stp ari ada kes buang bayi nie...huuu:(

Puan aiNa Rahman said...

to ana:

dorang x banyak fikir, tau keseronokan je. x terfikir keseksaan..

Puan aiNa Rahman said...

to iella:

mintak jauh la dengan perangai2 yang camtu. dorang x pikir panjang. kesian kat baby yang tak berdosa tu.

Puan aiNa Rahman said...

to gadis:

yep..setiap hari. itu yang masuk berita..yg x masuk berita. byk lg rsnya

Puan aiNa Rahman said...

to maira:

maira sabar k. rezeki akan ade tu, usaha dan doa je.

Eyra said...

kalau taknak anak tuh, bagi saya. saya teringin nak ade adik angkat :D

btw, semoga puan aina cepat menimang cahaya mata ;)

||| PöJìé PööH ||| said...

Make sense.. Apa2 pun I'm happy being a single dad ;p

Love,
PojiePooh Abdullah

ellis suriyani said...

hee..ellis pon tgh tunggu baby gak...asek je mintak kat hubby...huhu

MTA said...

teghuk zaman skang.. bt pandai jaga xpandai

cik ery said...

saya nak baby~

tp of coz sy nak kawen dulu...=)

black_mel said...

org yg buang bayi tu sebab diorg ikut cara salah...kalau ikut cara betul..kawin...conform diorg x buang..

Bro Framestone said...

tue la salah satu dugaan orang yang berkahwin..

rezeki ketentuan illahi...

ada sebab kenapa tiada rezeki lagi.. mgkin kerna Dia tahu kita masih belum bersedia lagi untuk membesarkan khalifah di muka bumi ini

Regard,
BroFramestone Blog
@ Sudi-sudikan melawati BroFramestone In D' House