..

Saturday, August 28, 2010

Sedih..dia kata blog saya macam sial.

Di bulan yang mulia ni kita diajar untuk berbuat baik, bercakap menda yang elok² ye dan bukannya mencarut yang bukan². Tapi, ade jugak segelintir manusia yang tak bertamadun membuat onar di blog yang kiut lagi comel nie. Sedih i tau. Sebabnya, beliau nak suruh ajar buat blog, bila kita tak reply, dikatanya blog kita ni cam S**L. Tak baik awak oii..perangai tu biar senonoh sket. Saya bukannya on9 24 jam, ada masa nak makan, nak tido, nak keje, nak manja² ngan suami..tetttt..opss. Nasib baik bulan puasa tau, saya tak boleh marah..apetah lagi cakap bukan², nanti aina junior ikut..tak boleh, tak boleh. Jadi..sila la cakap cakap lagi yea. Bahasa tu cukup cantik dah tu.

Biasanya orang yang suka buat onar ni, memang takde link website die..yela, cuba bayangkan kalau ade link, rasanya terus sampai bom atom kuasa 16 ke web beliau tu. hehehe. Sepanjang setahun lebih berblogging, tak penah la pulak dapat mesej cenggitu..tapi di bulan yang mulia ni pulak yang saya dapat. Takpe..takpe, dugaan di bulan puasa la katakan..jadi tak boleh melatah..huhuu. Cuma saya dah ban ip add saudara kita ni. Very the impolite taw.

Tapi kan..pelik tau, kenapa di dalam blog yang seperti S**L ni beliau nak mintak tolong yea? Hairan betol aii. kih3. Kelakar la saudara kita sorang neh, pandai buat lawak camtu haaa..pasni boleh la join mana² kumpulan pelawak yea. Haruu biruu gitu. Sebab di hujung ayat beliau tu terdapat perkataan "HEHE" lagi. Kelas you...macam dah terbiasa bergurau macam tu kannnnn? Ape-ape aje. Saya tak marah pun, suka lagi ada sebab at least ada jugak dapat mesej camni. Kira pengalaman la kaedahnya.


54 comments:

Carl Samsudin said...

dia tak bermaksud pon nak cakap macam sial 2. biase la 2 kan. kadang2 banyak je org tak suke dengan kita. carl punya belog lagi banyak orang kutuk2. kene tahan sabar je la...

nusha said...

itu gurau kasar kot..
len org len tgapannya kan..

Noin said...

ini namenye gurauan kasar, mungkin die ngan kawan2 die tu benda biase tp untuk orang yang tak kenal itu luar biasa,

sabar yer puan aina ;)

i love pink! ♥

Noin said...

ini namenye gurauan kasar, mungkin die ngan kawan2 die tu benda biase tp untuk orang yang tak kenal itu luar biasa,

sabar yer puan aina ;)

i love pink! ♥

Siti Fatimah Nabihah said...

ish3.. kurang ajar btul budak ni! haizz.. dier xpuas hati apa la kt blog sis! huhu.. sabar erk sis~

Judiene said...

peduli kan aje puan aina
jenis tak bertamadun tu
ntah puasa ntah tidak dia tu
huhuhu

Nadyaz said...

sabar sis....

bulan ramadhan ni kn byk bersabar...

biarkan aje mulut dia 2...

awk yg dpt pahala...

:))

jajarina said...

ish, sial die means sengal kot.. pk +ve jek, mak buyong kan... hehehe :)

Zairie Husin said...

sebenarnya orang tu yang s*** .... takde blog la tu..

Imz Jentayu said...

lol..teruknya.sbr ye kak...nnt aina junior sedih..hehe

Kancilbiru said...

orang sewel gamaknya...:P

saya_arief said...

peminat tu..
jangan risau..
xde ape nye..
besh je blog ni.

noor afzan said...

saabr ajelah aina.
biasalah, dorng jeles tgk blog aina yang sweet nih.
isk2..

dah la tak bagi link kan.
serupa macam anonymous je la.

mier@merr said...

jeles la tu blog kamu hot..hik2

g-mie said...

huisy~ mngapekah begitu..?
x baek ouh wat cmtu..
biar je laa Cik Puan..
usah dilayan org cmtu..
dia nk ckp ape pown, ckp laa..
eak..
smoga Tuhan 'merahmati' beliaw~

Eyriqazz said...

toksah layan..buat dekje..dia jeles tu puan aina

cimut munniey :) said...

sabar kak aina. ingt baby jgn mrh mrh. chill. doakan je owg tue insaf :)

Azmiera said...

sabar laa akak . adik pon penah terima mesej mcm tuu . habes skali ngan blog kelas adk kena ! kesian TT__TT

apepun kita x salah . yg kurang pahala puasanya dia . haha X)

ribena.illina said...

zra pon cm nak sgttttttttt dapat engalaman cm ni.blum dpt ag nih.ishhh..hehehe~

illianahidayah said...

sabar ye k.aina...
dia jeles kot akak berjaya dalam berblogging ni...ehehhehe

mightymie said...

salam ziarah dik sabar yer abaikan...

Reflisia said...

sayang...sabar yer..sebenarnya dier jeles kot...at least dier datang juga blog u kan...

illy ariffin said...

ignore je yer Puan Aina.. die dengki tuh..

jgn pikir sgt, baik focus on more important thing in your life especially your baby and your hubby =)

unwanted said...

komen macam tu dengan selambanya diabaikan..:)

cik helena said...

dia suka pink tu u.ha ha ha

jalan layan k..beselah tu..

Rinna said...

Ada juga org yang tak bertamadun ekk.. tak de fikir pasal perasaan org lain.. Org gini ignored kan aje.. wat tak tau dah.. Harap dia sedar diri nanti..

Puan aiNa Rahman said...

to carl :

tapi mcm menyampah lak ngan perkataan tu. btol jugak ckp carl, die x maksudkan cmtu..sekdar nak gurau2..tp x suke la! gurau kasar

Puan aiNa Rahman said...

to nusha:

btol tu nusha, gurau kasar yang boleh buat org salah anggap

Puan aiNa Rahman said...

to noin:

i luv pink too.

yep..die da terbiasa gurau cmtu..

Puan aiNa Rahman said...

to fatimah:

die dengki kot..kan kann

Puan aiNa Rahman said...

to judiene:

a'aaa..kurus puasa die, pahala puasa dpt kat aina..yeay

Puan aiNa Rahman said...

to nadyaL:

setuju ngan nadya,
org cmtu elok diabaikan.

Puan aiNa Rahman said...

to jaja:

mak buyung xleh pikir -ve, x elok utk baby kan..kan

Puan aiNa Rahman said...

to zairie:

a'aa..die x de blog, pastu cam dengki ngan kita ..kan

Puan aiNa Rahman said...

to imz:

yep..akak xleh sedih², nnti junior pn x hepi. kena ceria2 aje..

Puan aiNa Rahman said...

to kancilbiru:

yep..setuju. die x reti menilai seni..ops

Puan aiNa Rahman said...

to arief:

peminat? hehee..mungkin jugak, tp peminat ni pelik sket..

Puan aiNa Rahman said...

to afzan:

anon le tu kan..latak name je. ape daaa..kalau berani try letak link tgk..haishh

Puan aiNa Rahman said...

to mier:

mungkin la kot..kan

Puan aiNa Rahman said...

to g-mie:

semoga beliau dibukakan pintu hati..aminn.

Puan aiNa Rahman said...

to eyriqazz:

xmo layan dah..sbb da ban ip address die..hehe

Puan aiNa Rahman said...

to cimut:

akak x marah..suke lg ade. berbdan 2 xleh marah² kan

Puan aiNa Rahman said...

to azmiera:

die saiko agaknya tu kan..heheh

Puan aiNa Rahman said...

to ribena:

nnti² mesti ade le tu zra..org yg x puas ati ngan kte

Puan aiNa Rahman said...

to illiana:

jeles la tu kot..kan

Puan aiNa Rahman said...

to mightimie:

yep..ignore je org cmtu

Puan aiNa Rahman said...

to reflisia:

sbb i x reply tu die marah kot..huhu. ntah pape kan

Puan aiNa Rahman said...

to illy:

pandai pun illy..yeay. fokus kt baby n hubby je. =D

Puan aiNa Rahman said...

to unwanted:

yep..suda diabaikan..setelah diberi komen..hehe

Puan aiNa Rahman said...

to cikhel:

haaa..die patut join kte..the pink maniac..hehe

Puan aiNa Rahman said...

to rinna:

ngehehe..org ketinggalan zaman tu kak..

black_mel said...

mybe dia bergurau..tp gurauan dia kasar...so dia silap bergurau la namanya..

lionteen said...

sengal giler org tu..
huhu..

sys..
mcm ne yek nk block ip org mcm tu?
mntak ajar..
hehe

Faisal Abdullah said...

biasalah tu...dengki ar org mcm tu