..

Friday, August 27, 2010

Mummy to be...


Owh baby...u sangat comel oke. Mummy nak baby macam ni.. =D


Alhamdulillah...syukur sangat², Rezeki di bulan Ramadhan. Baru je cakap nak berpuasa penuh, dan alhamdulillah doa tu dimakbulkan. Lepas ni blog saya penuh dengan cerita baby lak..ye tak? Sekurang²nya ade jugak modal nak update blog. Bila dah bakal bergelar mummy ni, rasa cam tak percaya pun ade jugak. Kalau last raya, bakal nak jadi tunangan orang..this raya, bakal nak jadi mummy lak. Sememangnya masa berlalu dengan cepat. Rasa cam baru je buat blog ni, masa anak dara dulu², sekarang dah nak jadi mak orang...uwaaaaaa.

Simptom² yang saya rasa sekarang banyak kepada sakit pinggang je la, sakit bawah perut, muntah² blom lagi..cumaaa, kalau nak gosok gigi pagi² tu...terasa jugak nak uweekks. Tapi nasib baik rasaaa je, tak keluar pun. Ada satu malam tu, tak boleh nak tido sebab sakit pinggang sangat..masa tu blom tau dah preggy, tapi bila dah tak boleh tido..terus buat test, dah +ve..yaaaa. I rasa nak lompat tinggi² sampai bumbung. Dan..yang paling menarik, kakak ipar yang kawen sama² hari tu pun dah preggy. Due date dekat² la kot. Seronot...seronot..ade kawan.

Jadi..kepada kawan² yang nak jemput saya pergi open house tu, sediakan duit raya lebih sket yeaa..baby nak kutip duit raya. Tak semestinya dah kuar baru kena bagi, kan..kan? =P Kan aunty² dan uncle² semua banyak duit..dari nuffnang la, innity la, mangga ads, macam². Takmau dekot², nanti Tuhan marah. *ayat nak mengikis..heheheh

Chop..baby kat atas tu comel kan? Saya jumpa kat pakcik google..dan terus dibuat screen saver. Tiap² hari tengok...best!!!








68 comments:

Miss Izah Mohamed said...

congrats mum to be :)

f_aRa_aINa989 said...

waaa..tahniah2...suka2..=)
nak jadi mummy dah dia...dapat anak buahla camni gayanya,;p

nurul riza said...

tahniah..best ade baby,hidup sntiasa ceria..

izzahfarhana said...

aina tahniah!take care ;)

Jieda said...

tahniah aina..jaga diri dan baby elok2.Akak tumpang seronok.

illianahidayah said...

wahhh...akak! congrates!
bakal bergelar mummy ni..hehhe

zura@iwan said...

tahniah aina akan bgelar mummy...best ye...tingin nk bb gk..huhu

Puan aiNa Rahman said...

to izah :

thanks izah =)

Puan aiNa Rahman said...

to aina:

haa..tu la. cepat² bg idea nak letak name ape..hehe

Puan aiNa Rahman said...

to nurul:

begitu la hendaknya =D

Puan aiNa Rahman said...

to izzah :

dear...when is ur turn? i nak makan nasik minyak... =P

Puan aiNa Rahman said...

to kak jieda:

aina boleh join club akak lak..hehe

Puan aiNa Rahman said...

to illiana:

thanks dear =D

Puan aiNa Rahman said...

to kak zura :

meh aina bagi baby dust utk akak...fuhhhh =D

siti nur fadhilah said...

congrats kak... ;)jaga elok2 tau...mesti dapat baby cumel macam mummy dia..

Rama2Ungu said...

Waaaa.tahniah kak...
jaga baby baik22 tau...jgn buat keje2 berat..early stage ni mmg critical sket..:)
smoga sentiasa sihat selalu ek..

juliet. said...

tahniah akak n husband..jga diri baik2..makan byk2..nnt baby sehat..hehehe :)

lg 5 thn saya pulak. weee~ :P

cha said...

hee tak sabar nk tgk baby u :)

nadiah said...

aina :

jupe kat forum, jupe lagi kat sini. hehe.

by da way, baby tu mmg comel. tgk bby comel buat kita pon jd comel dan InsyaAllah, mudah2an baby kita pon jd comel, sempurna dan bijak.

amin!

FyZa said...

sis..congrats ok..tmpng hepy..;)

p/s:- kena bg tips kat fyza plak cmna lekat..keh3..;p

♥Hernee Nazir♥ said...

congrats ye aina..

take care..awl2 ni jgn lasak2..tenang2 je.. :)

Puan aiNa Rahman said...

to fadhilah:

aminnn..nak baby yg comel, bijak dan sehat, dan paling penting solehah. =D

Puan aiNa Rahman said...

to rama2ungu:

early stage mmg kena extra care, xleh ganas², kena jalan sopan santun gitu. btw..thanks dear

mier@merr said...

tahniah!

jga bebaek yer :)?

Puan aiNa Rahman said...

to juliet :

5 taun? lame lg tu..xpe², nak kawen nnti ajak, boleh akak bawak baby g makan nasik minyak aunty juliet..hehe

Puan aiNa Rahman said...

to cha:

i lg x sabar yang..hee

Puan aiNa Rahman said...

to naddy :

mudah²an macam tu la..dpt baby yg comel, sempurna, bijak dan solehah. aminnn

Puan aiNa Rahman said...

to fyza:

boleh²..kalau fyza nak, boleh bg tips

Puan aiNa Rahman said...

to hernee:

thanks..tu la, kena jln slow², sopan² mcm dlm oantang gitu

ZACK ENTRY said...

hai makcik DA..selamat berpuasa..dah bape bulan??=)


latest entry Berat Aku Makin Bertambah

eliana_adnand said...

tahniah dear!

take care yep!

black_mel said...

syukur...dapat la puasa penuh tahun ni...x sabar2 nk tgk pic aina dgn baby..hope ader rezeki dapat anak kembat 3,4,5...

ribena.illina said...

vah vah vah sis aina
dah pregnant ye? TAHNIAH yeee~
heee~
asik tgk muke baby gurl jek tuh
scan baby gurl yeeeee? heee~

iera said...

Tahniah2.... Rezki bulan puasa nie

Rara said...

Tahniah dear =)) Heeee alhamdulillah rezeki ye

Fathiha Zainal said...

Waaaa.. Dh pregnant. Tahniah pn aina.. ;)

cimut munniey :) said...

wah preggy mom!!!!!!!!i'm happy for you too :DD take care kak aina :)

Reflisia said...

alhamdulillah sayang...masz sangat happy tuk aina darling...

nak amik berkat pregnant dari aina la..manatau next time masz plak..hehehehe

mwahhh darling

Puan aiNa Rahman said...

to mier:

insyaallah kak =)

Puan aiNa Rahman said...

to ZE :

Thanks ZE..baru sebulan..ehhee

Puan aiNa Rahman said...

to eliana:

thanks babe.

Puan aiNa Rahman said...

to black mel:

uwaaa..ramai tu 4,5 ..
klo dpt kembar..nak 2 je. tp klo dah rezeki..terima je la kan

Puan aiNa Rahman said...

to ribena:

ahaks..tgk baby girl sbb baby tu comel. nampaknya lepas ni kena tgk baby boy jugak la..kan..kan

Puan aiNa Rahman said...

to iera :

thanks iera..tu la, rezeki bulan puasa..

Puan aiNa Rahman said...

to rara:

ye dear..rezeki bulan puasa. =D

Puan aiNa Rahman said...

to fatiha & cimut :

thanks yeaa =)

Puan aiNa Rahman said...

to masz:

masz..thankss..
meh aina tiup sket kasi jangkit kat masz...fuhhhh

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

tahniah....

wah bestnya...

kejap je kan masa berlalu

Puan aiNa Rahman said...

to gadis:

ye dear..kejap je kan. tup², da peknen da. hehe

Cikmin said...

tahniah aina rahman...

kenapa tak letak muka suri cruise? :P

p/s jaga kandungan baik2 ye..

Judiene said...

puan aina!!
congrats!

Shykin said...

tahniah aina..
jg diri elok2 ye..
semoga smua selamat hendaknye..

noor afzan said...

terlambat la pulak.
kan betul sy komen kat entry sebelum ini.
haha~

tahniah2 sis.
semoga baby tu comel macam mama dia.
haha~

Enchaoz said...

congrats kk aina!!muuaahhs

-atiQah- said...

wah kak aina!!
tahniah..hehehe..
sukanya dgr ada org nak jadi mummy to be..

Yatre Hayati said...

tahniah...rezeki ramadhan

Rinna said...

Tahniah Aina..tak lama lagi dah nak jadi ibu.. Moga semuanya selamat hingga melahirkan.. amin.. :)

:: Feez_Mior :: said...

Aina, congrats..Alhamdulillah, termakbul jgk doa aina slama ni.. rezeki di bulan mulia ni jgk.. jg diri n kandungan baik2 ok..

Puan aiNa Rahman said...

to cikmin:

suri comel sangat..hehe

Puan aiNa Rahman said...

to judiene:

thanks judiene =D

Puan aiNa Rahman said...

to shykin:

thanks kin..muah muahh =*

Puan aiNa Rahman said...

to afzan:

tu laa..berkat doa kawan², dapat jugak beraya ber3..hehe

Puan aiNa Rahman said...

to enchaoz:

thanks yeaaa

Puan aiNa Rahman said...

to atiqah:

a'aa..sangat suke. perasaan yang berbunga². syukur

Puan aiNa Rahman said...

to yatre:

aminnn =D

Puan aiNa Rahman said...

to kak rinna:

thanks kak..Insyallah, semuanya selamat. =)

Puan aiNa Rahman said...

to feez:

tu la feez..doa dimakbulkan pd bulan yang mulia nie..syukur sgt2.

ieqa said...

wahh tahniah Mummy Aina! :D