..

Tuesday, August 10, 2010

Nak puasa penuh boleh tak?


Ya ampunnn, lamanya tak update blog sejak last entry yang berminggu² lepas. Ada yang bertanya kenapa tak update blog..dan semestinya jawapan saya adalah "saya bz..dan takde idea". Memang takde kena mengena dengan sudah berkahwin ke ape. Sebab kalau berada kat umah pun, saya on9 jugak ..cuma rasa kemasalan yang melanda tu buat saya rasa langsung takde mood untuk menjenguk blog apetah lagi untuk membuat post² terbaru. Tapi kali ni, memandangkan mood bulan puasa dah datang, saya pun tak bz sangat...jadi saya rajin²kan diri untuk mengupdate blog ni.

Hurm..rasa cam kejap je kan masa berlalu, kalau taun lepas banyak kejadian² buruk yang saya lalui dalam bulan 8, contohnya macam accident, rumah kena pecah masuk, dan macam². Itu namanya dugaan. Bagi saya..memangla tak perlu nak toleh kebelakang tetapi sesekali perlu jugak untuk dijadikan sebagai panduan dalam menghadapi hari² mendatang.

Puasa kali ni rasa lebih bermakna tambah² lagi bila dah bergelar isteri ni. Kalau sebelum ni bersahur dan berbuka puasa dengan kawan² je tapi sekarang dah berbuka puasa dengan suami dan family. Harapan saya ramadhan kali ni saya dapat berpuasa penuh sebulan, ye laaa..sejak dah cukup umur ..asek lompong² je puasa nya. Teringin jugak nak berpuasa penuh. ehehe....dalam maksud tu =D .

Oke la...sambung lagi next entry, nak perah otak jap. Selamat berpuasa semuaaaaa.




13 comments:

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

selamat berpuasa sis ^__^

makdara TERDIVA said...

selamat berpuasa aina..eh! dah ade ape2 ke?? ehem2... =P

black_mel said...

puasa penuh?bole kot...hope puasa akan datang tambah lagi sorang...hehe..

ElyaElmo said...

ainaa.......ermm ermmmm...congrtss!!!~

selamat berpuasaaa :D

~♥ iella ♥~ said...

nk puasa penuh kena ada sebab ler...

Antaranya kena berisi ler..hehe

sama la kita..thn pertama puasa and raya sbg isteri..

Harapan yg sama gak klu2 dpt puasa penuh kali nieh...

^_^

y@n@ M!B said...

yana mcm phm maksud aina nk pose sebln...err dh kompem ke? lalala~

klu btol lah kn..nk wish congratz! hehe~ ^_^

sueRAFE said...

sy pon nak puasa penuh ...

ribena.illina said...

mmg betol2 mendalam maksud tu sis..heeeee~ ehem2 dah ke? heee~

cha said...

selamat berpuasa yang :)

Eyriqazz said...

mendalam maknanya....hik3..lepasni bolehla panggil Mama Aina pula..hik3..

S!eZaN said...

Tahniah Aina :-)

noor afzan said...

"dalam maksudnya tu.."
dah 'berisi' kah?
ahaks~

iera said...

Tahniah> Murah rezeki bln2 pose cam nie