..

Wednesday, September 22, 2010

Buruk betol perangai ibu mengandung sorang neh



Selamat pagi kawan², bertaun aii x update blog kan. Haa..tu la, bila penyakit malas dah mula bermaharajalela ni..pastu bila dah preggy ni lagi la kauu, sah² la alasannya sebab preggy, rasa malas, penat, etc etc...ceh, semua itu dusta belaka.Padahal takde kaitan pun.

Hari ni dah seminggu lebih kita beraya kan, orang lain semua dah upload picture raya kat dalam fesbuk tu, saya je blom. Hepi je tengok u all semua ni, anggun macho dan kacak berbaju raya..paling banyak saya nampak baju raya kaler pepel. Uiks..apsal cam same je yea? Takpe², raya ade lagi 2,3 minggu. Habis sebulan baru saya upload..sekaligus. hu3.

Raya kali ni sama macam² taun lepas jugak cuma kali ni makan kena beringat, tambah² air gas..takleh minum, mak saya yang paling banyak membebel pasal semua tu. Kalau dia tak nampak, saya curi² la minum air mirinda strawberi tu..sekali kauu kena jeling ngan mak, hehee...terkantoi la pulak..lantas kena bebel..bla bla bla. Padan muka. Lepas tu bila dah kenyang makan, confirm la saya nak tengok tv, tengah² syok tengok tv duk gelak²..mak jeling lagi sekali..heee, bape banyak kali jeling daa. Rupanya aii tereksaited tengok tv gelak², orang preggy kena jaga tingkah laku, nak gelak boleh tapi kena ingat kita ni pregnant.

Saya juga suke main game kat lappy..hu3. Macam budak² kan? ahaa..lebih kurang la. Bila dah landing2 main game, saya bantai meniarap la..pastu mak bebel lagi..katanya " haaa..elok la duk macam tu, haihhh..budak ni, xtau pebenda pun"..erk..saya terus terkedu dan tersengeh² macam kamben busuk. *kamben busuk? heh . Saya pun cakap.."ala umi, rileks la..kak ngah cakap baby kecik lagi, boleh je duk macam ni", pastu mak saya cakap lagi, "Kan baby duk kat bawah tu, mane boleh meniarap" ....dan saya terus senyap, kalau menjawab lagi mau melayang senduk saiz 12" kat dahi ni..hu3.

Banyak lagi la pesan dan pantang larang mak saya bagi, untuk kebaikan katanya. Dan..yang paling best, bila hubby saya ajak ke sana ke sini..dan bila saya malas, saya buat² la pening ke, nak muntah ke, buat² sakit pinggang, yelaa..preggy kan. Tapi..mane nak menjadi kalau dah dibuat²..hahaa. Sekarang hubby dah paham sangat, saya suke auta..dan berlakon gitu. Tu buat saya suke nak preggy banyak², sebab so far takde muntah², alahan teruk²..suke!!! Cuma pagi² nak gosok gigi tu, nak kena pikir 10 kali..cane nak mengelak supaya aksi "uwekkks" tak terjadi. Aksi je la lebih, tak muntah pun. Normally, saya akan mengeluarkan bunyi uwekk, uwekkk, uwekkk dan uwekkk sebanyak 4 kali setiap pagi semasa gosok gigi. Kalau kat kampung hari tu, kuat je bunyi..lepaskan je la kan, tapi kalau kat umah mak mertua, pandai pulak coverline..uwek slow² je. kih3. Tapi sakit dada woo...haihh.

Jadi..mari la mengandung beramai². =D tapi nikah dulu yeaa. peaceeee!!!


24 comments:

RiEz said...

hehehehe senduk tu yang tak tahan...sib baik tak menjawab lagi...

Jieda said...

akak kalau nak tau petanda preggy kalau gosok gigi bila rasa cam nak uwekk memang confirm akak preggy.

p/s:melalui pengalaman he3

crazie_manic said...

hehehe..macam sama time syira awal2 preggy dulu ..tapi sekarang dah okey ..dah boleh makan...dah bertambah seleranya..heheheheheh..suke2...take a good care of ur self darling and the babay as well..

Puan aiNa Rahman said...

to riez:

haa..tu la, x berani dah nak menjawab..lagipun mak punya volume tinggii..xmo bising2..hehe

Puan aiNa Rahman said...

to kak jieda:

owh camtu ea..masa awal2 aritu xde, sminggu dua ni je..x boleh nak gosok gigi. hu3

Puan aiNa Rahman said...

to crazie :

hahaa..tu la, skg aina nyer selera membuak², puasa hari tu cam kurang selere sket..lepas raya terus bantai mkn ckup²

+budak gem0k+ said...

hehe..sonoknyer..da bape bulan kak?

Camellia said...

mari mengandung beramai2? hahaha! ni den x sabor nak nikah ni~ :P

FARA said...

wah bestye dah preggy nie..nak jugak..tahniah ye

noor afzan said...

bagusla tak ada alahan..
baik, saya sahut last sentences tu tahun depan ye.
tahun ni tak nikah lagi.

makdara TERDIVA said...

hy aina, bagusla tak mabuk teruk2..

akak pun dulu memang tak alami alahan yg teruk..bab muntah tu biasa..plg teruk mase anak pertama..muntah dimana saje sesukahatiku..haha!

rase nak mengandung lagi la..ehehe!

zety said...

seronok je baca:)

happy peggy sis.

y@n@ M!B said...

biasalah 1st time preggy mana la nk phm pantang larang sume kn...

check out blog kwn yana ni...dia cite detail pengalaman dia bersalin 1st baby..hehe syok lak promote blog dia =p

http://allaboutastory.blogspot.com/2010/09/naufal-wafiy.html

ribena.illina said...

byk jugak pantang larang ek. nati pas bersalin lg banyak. zra tgk kak ipa zra lepas bersalin. jalan pon nk kene slow. aiyooo~

heeeee~

cikCOKLET:) said...

he he he.shian asik kna jeling je. ^^
tapi untuk kebaikan kan.btw..tahniah..semoga bby n sis sehat2 ye.aminnn~

♥ ♥ ♥ ctiey ♥ ♥ ♥ said...

wahh,,
preggy!
tahniah mami!
hehe.

http://owlkieranaa.blogspot.com/

-atiQah- said...

hahahaha comel je kak aina ni..
tak sabar saya nak menanti kelahiran baby pulak..
kwn2 blogger yg selalu tgk blog kak aina mesti seronok..
baca pasal akak dri sebelum kahwin, pastu kawin, pastu mengandung, pastu dapat anak.. :)

nurul riza said...

take care...permulaan nie kena hati2...sbb takot kandungan tak kuat lg..tp bile kandungan dh masuk 3@4 bln kena aktif skit org kate sng nak bersalin..

lionteen said...

same la mcm akak lionteen..

1st time preggy..
mcm2 la pantang larang je..
betik pun xley mkn tau..
igt tu..
hehe

entry terbaru.. saya sudah mula beli pakaian bayi

black_mel said...

owh...pura2 sakit sbb xnk pg jalan2 raya yer...x baik..apa2pun..tahniah...

||| PöJìé PööH ||| said...

Mmg buruk perangai bakal mak budak nih.. Sila jaga tingkah laku dengan sopan spuaya anak akan lahir dengan sifat2 sopan santun juga ;p

Love,
PojiePooh Abdullah

aimaniman said...

he hee.. pandai.. mesti le pandai kalau x .. x kan boleh tahan sampai 9 bulan kan... x kan berdua jadikan tapi sorang2 plak kita nak nanggung, bess laa diek

siti said...

tahniah.. jaga kandungan elok2.. 3 bulan pertama ni penting.. hehe..

-fiezaradzi.com-

Yatie said...

bermacam-macam lar dak aina nih....tapi lucu lak baca citer ni...kuang...kuang..kuang