..

Thursday, October 21, 2010

Fear factor la konon?


Tengok²..ibu mengandung dah marah? tak..tak, saya tak marah. Cuma nak ceritakan pengalaman hampir² tertelan ulat yang menggelikan tekak. Last weekend, ofis saya ada menganjurkan trip ke Bukit Gambang Resort City, 3 hari 2 malam camtu. Malam kedua tu ade la dinner yang bertemakan ala² hawaiiann nite gitu. Maka kami dengan segala sukacitanya melaram dengan masing² mengenakan baju bunga², topi , dah rantai segala.



Ini masa kat atas stage, masa ni sempat lagi senyum sebab ingatkan ni game biase ² je. Sebab sebelum tu dorang ade tunjuk kat screen projector..game ala² fear factor..ingat takde ape² la kan. Macam small da pieces jer..hahaa



Peserta semua 8 orang, adik² macho kat belakang tu tolong tutup mata kitaorang dan akan bagi direction jap lagi. hu3. Oke..semuanya nampak macam sudah bersedia..here we go.....lalalalallaaa



Haa...makan² jangan tak makan. Paling sadis memang takleh pakai tangan la kan...ha kauuu, sila masukkan muka ke dalam mangkuk. Masa ni memang teraba² dan macam takut² pun ada, ntah makanan ape la yang dihidangkan, ntah² sama macam ape yang dorang tunjuk kat skrin sebentar tadi. So..bila dah rasa tu, eheh...cam sedap la pulak, rasa cendol sket, cream sikit, muffin sikit..sodapp. Baru je nak gigit muffin tu..tekak rasa cam mual lak sebab perut dah full kot melantak hidangan buffet sebelum tu.


Lepas dah abes masa 5 minit, dorang suh bukak ikatan tu dan tengok apa yang kitaorang makan. Haaaa....ni diaaaaa



Hurm..hambek kauu, ini la rupa desert yang besttt sangat tu. Bila dah bukak mata saya rasa macam nak melompat kat situ jugak. Geli hokay. Ulat = cendol = sedap!!! nehiii....nehiiii...adakah cendol yang sedap tadi adalah ulat² tersebut??? masing² dah nak uwekk uweekk dah...tidak semena² ramai yang join club mummy to be...kah kah kahhh. Tapi..bila diselidik² balik, ulat itu hanya dimasukkan selepas kami selesai makan...he3.


desert yang kami makan sebelum dimasukkan ulat² tuh.

Takde ulat..kan..kan..kan??? Kussss semangat ni haaa. Kalau betol tertelan ulat tu taktau la nak cakap ape..muntah ijau kot..hahaha



15 comments:

Kuman Chaos said...

fear factor... actuallynya nampak mcm blind factor :D
kuman "Bee.." Entry

y@n@ M!B said...

hahaha nakal dorang kenakan orang..kompem dorang gelak guling² kn tgk reaksi aina..hehe..sabo je lerrr...eh tp happening lah..mcm syok je idea dorang ni wat aktiviti cemni..tee hee~ =P

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

hahaaa.. tipah tertipu nih..

ribena.illina said...

wahhhhh bes lah kak aina g ctuuu ! hehehe~ kalo betol2 ulat tuh ade. aiyoooooooooooooooo. sile la korek balik kua dr perut tuh.


HAHAHAHA =)


nati dtg kuantan. dtg la umah zraaaaaaaaaa. heeee~

Rara Nasiha said...

haiyoo,mau muntah kalau makan sekali dengan ulat tu. :)

*she's s0 e!Ra* said...

hahaha yunk geli ulat2 tu..tp nasib baik tak termkn kan.

suffer8zine said...

mak ai, kalau betul2 kompom ade yg pengsan muntah2

Terkini : Pancing ikan piranha gergasi

dak eina said...

hihi lucu lah...saje je nak kenakan staf~~

Lelord said...

adoiiii seb bek kan...baru je nak uweekkk2 gak lallalala

dotblogspotdotkom said...

huhuhu......

kamu mmg dasat kalu boleh makan ulat tu......

Muhammad Safie said...

haha ulat..xpe..protein tu..

twinkle twinkle said...

ahha ingatkan betol2 kene mkn yg ade ulat

asrulasmah said...

orang m'sia tak brani wat

Mommy Pinky said...

isk2..nsib baik tpu jek..cool la aina nih.. :))

Yatie said...

seb baik bukan ulat...uwekkk