..

Thursday, December 23, 2010

Adik orang semua dapat 8A, adik aku?



Tahniah la ye kepada korang dan adik² korang..kemana tak tumpahnya kuah kacang kalau tak ke nasik impit kan. Ni kes breakfast satay ngan nasik impit tadi la ni, otak pun tak berapa nak stabil dah. Korang nak? Ade lagi haa sikit. Beratur elok² tau jangan rebut²...hak3.

Adik orang memang la dapat 8A semua, adik aku result pun tak dapat =( sebab takde adik aku yang ambik PMR taun ni..hahaa. *try korang sekeh kepala aku secara beramai², mesti syok. Bukan ape, saje nak cite pengalaman dapat result exam masa zaman tok kadok dulu². Seronok kauuu..sebab dalam satu kampung tu bukan semua budak pandai² tau, aku pun memang kategori tak pandai la cuma cerdik sikit je pun. PMR dulu dapat la takat 4A 4B, cemane bole dapat result camtu pun aku taktau..kah3. Tapi secara jujurnya masa PMR dulu aku menoyol bersama kawan². Bukan tiru nota tapi tiru kawan² sebelah..best kan? Kawan² pulak duk main share jawapan..tunjuk², konon macam semangat setiakawan la kan..hampehh. Syhhh..tapi korang jangan bagitau sape² tau..diam² tau, ni rahsia kita² je.

Bila sampai SPM, haram la kau nak tiru meniru dan toyol menoyol ni. Pandai² la jawab sendiri. Dengan menggunakan kepandaian sendiri, aku berjaya mendapatkan 4A jer..tapi yang hairan bin ajaib, tersenarai dalam pelajar terbaik taun 2002 kat sekolah masa tu..hahahahaha. Kelakar giler kan..nampak sangat budak² zaman dulu tak berape nak belajar. Kalau sekarang la, mau orang sekeh je aku setakat dapat 4A tu.

Dengan berbekal 4A tu la aku dapat sambung study kat matrikulasi, tempat belajar paling best seumur hidup aku. Kat situ makin best sebab semua orang berlumba² untuk mencapub di dalam kelas, termasuk aku. Dapat la CGPA 3.64..boleh la takat wat sambung study kat UM tu. Part paling best masa dapat tawaran masuk U tu la, fuyyoo kauuuu..gembiranya hati bapak aku, satu kampung die pergi cerita anak die dapat masuk U..tak tipu punyer. Betol² punya cerita..dan bapak aku jugak la beriya nak buat kenduri kesyukuran sempena dapat masuk U, masa tu memang ramai la orang datang umah. Kaya serta merta aku sebab orang datang bagi duit, dapat la seriban lebih ..sonok!!!

Masuk je U, kebodohan aku datang balik..hurm. Dengan berbekalkan CGPA 2.77 aku pun grad la setelah 4 taun menghambakan diri dengan buku dan nota² kuliah. Sekarang bapak aku pun dah takde lagi, korang baca la entry NI, aku nak gi muhasabah diri jap. uWaaaa..uwaaaaaa


p.s : hamboii, si kecik ni dari tadi duk menendang, penat ikut mama berblogwalking ye sayang? hehehehehe





30 comments:

ezy eizyanie said...

waaa
comel la. baby akk pown da ikut blogwalking.
t ley join mama die on9
ade laptop sendiri kat sblah
;)

aDieyZa said...

mmg ramai parents yg akan buat kenduri if anak2 dapat masuk U or keje kan..
parents zana pun buat kenduri mcm tu jugak.. tp ada yg kata kenduri tu mcm menunjuk2 ank hebat.. bg zana tu bukan nak menunjuk.. lain org lain pndgnnya kan.. x gitu kak?

Puan aiNa Rahman said...

ezy :

a'aa..tu la pasal..nnti bby pakai mini laptop mama nya. bole blogwalking same² kumpul duit nuff. hehehe

Lya Colours said...

sama la kita pmr 4A, spm plak 3A je, pastuh dpt masuk matrik perlis, pastu dpt msk uitm segamat
sekian zaman menuntut ilmu
hehehe

Puan aiNa Rahman said...

adieyza:

xla..niat ibu bapa kita tu sebab rs bersyukur sbb anak dorang dah boleh melanjutkan pelajaran. bg kite ia biase² je tapi perasaan ibu bapa gembira x terkata.

Puan aiNa Rahman said...

lya colours:

lebih kurang..tp skg cam malas dah nak belajar. keje cari duit je la nampaknya

iRa~" said...

hee...btol2..
dl mmg bangga kot dapat 4a tu..
xramai kan yg pndai2 mcm skang ni..
skang straight a's pon tak heran dah..
nak tengok koku plk..
macam2..:PP

Sophie said...

Wah! Terernye time matriks dpt 3.64! Masuk u ni mesti course kaw2 ni! Pya PMR ok, spm ko, matrik cukup2 makan. masuk u sbb course bese2 blh la nak up sikit pointer tu. hehe...

Puan aiNa Rahman said...

ira :

yep..setuju. bdak zaman skg semua dah pandai²..berlambak² dpt 8A, kalau dulu bukan main sakit gigi nak dpt. tah² soklan skg makin senang kot..hahahaa

Puan aiNa Rahman said...

sophie:

bole la course accounting je. minat matematik ngan akaun. tp cam nyesal x blajar pndai². =(

YanaMIB said...

yana dlu pn xde cerdik mana pon...tp terbalik dgn aina...dh msk U br la kecerdikan tu dtg..haha..yg penting kita dh ada keje skrg..kan kan ^_^

ezy eizyanie said...

yup2 nnt mama hdiah kan mini lappy then baby tolong mama kumpul
auuuwww~
comel sgt2 sis
xsbr nak tgk bby cute tu~

have a nice day okeh
;)

Puan aiNa Rahman said...

yana :

hahaa..aina kecerdikan tu datang pastu turun balik. yep..janji dah grad dan dah ade keje dah..siap pakej, ade suami dan anak juge.haha

Puan aiNa Rahman said...

ezy:

kumpul duit same² bby kan..ahaha. so cute.

suffer8zine said...

dulu den 4 a je

Terkini : 3 Negeri Paling Subur dan Jumlah Terkini Penduduk Malaysia

ahmad endo said...

steadylah kak chika.....hehehe

Naniey said...

hehehe..dulu mmg ssh nak dpt stright A skang ni seme dak2 dah pndai

Puan aiNa Rahman said...

suffer8zine:

kite pn x pandai..huwaa huwaaa

Puan aiNa Rahman said...

ahmad :

yeyehhh

Puan aiNa Rahman said...

naniey:

btol tu naniey..budak² dah pandai skg. esok² makin pandai.

Cieut Nizar said...

baby pun penat la sbb ibunya kuat blogwalking. hehehe :))

nub said...

adik ceqq alhamsulillah sehat..

upsr pon x jejak g..

hhahak

eQuRlz said...

laa..sis ex UM jgk ke..hehehe..tu la..org lain makin besar makin pandai, eqa makin besar makin kureng..huhu..upsr 5A, pmr 8A, spm 5A..masuk matrik hancusss..masuk U pn hancusss....

BENA said...

wahhhhh cgpa kak aina time matrik TINGGI GILE gak tuuu . bena grad diploma ari tu pon 3.10 jek cgpa. heeee :)


pss: penat betoi dah tu baby lam pewot. die ckp. stop la mummy. stopp blogwalking. ahahaha :)

nza said...

apapn yg pnting aina dh brjaya ke menara gadingkn.....

Ujang9897 said...

saya pun baru amik result smlm..hee

zety said...

dulu time pmr dapat 1A 6B kuat main je masa tu spm pulak 4A je.tapi tak de rezeki nak masuk IPTA T_T

okeh lupekan kisah sedih itu.

anda di tag.sile terjah belog saya

black_mel said...

hi aina...baru kembali dari bercuti nih..internet kat umah tak ada...

Tuan-Belog said...

eh nape jdi mcm tu...
result mtrix dah cantik dah...
tp rsult kt U smpai jdi cmtu?haha....

Hazwan Hakim said...

taun ramai pelajar2 xsangka diroang akan dpt tinggi..hehe