..

Tuesday, December 21, 2010

Aku beli mesin basuh pakai duit blog =D


*mesin basuh aku cantik sikit, mesin basuh ni cantik banyak.


Sungguh..tak tipu. Mesin basuh tu dah berpuluh² kali pakai dah kat umah tu. Asalnya memang nak beli something la untuk kenang-kenangan di hari tua..ecehh, tapi since mase tu baru pindah rumah dan sedang elok tengah mencari mesin basuh dan mase tu jugak la duit innity di transfer ke dalam akaun, aku terus membeli mesin basuh tersebut yang bernilai tetttt..rahsia. hehe. Korang agak² sendiri la rate harga mesin basuh tu berape..brand murah² jer pun.

*innity tu sejenis iklan macam nuffnang jugak, tp iklan die lagi mahal. tu je =D

Bila tengok balik mesin basuh kat umah, rasa bangga pun ade sebab ade jugak hasil aku berblog. ahaha. Means selama ni takde la berblogging kosong kan. Memang niat asalnya nak berblog secara suka² hati je kan, tapi dah ade peluang² untuk buat duit, ape salahnya. Duit nuff pulak habis aku gunakan untuk shopping, buat beli baju..kah². Sebab memang jenis gatal tangan tak boleh nak tengok duit banyak sikit dalam akaun, memang nak cash out..so, korang tengok la bape kali aku cash out dengan nilai nyer yang sikit². Kepuasan tu beb. Nak tunggu duit tu beriban² dulu baru nak cash out memang TAKKK la kan..sebab aku bukan spesis yang suke menabung. Pemboros tahap gaban nie..tengok jari pun tau. =P


*ade satu je lagi yang belum dibayar


Ini la antara earning yang aku dapat time aktif berblog dulu, kalau tak aktif..earning nak naik singgit seminggu pun susah. Sejak seminggu aktif ni, baru la earning naik balik..sehari naik la 3,4 ringgit sebab ade buffered tu. Dapat sikit² boleh wat beli stroller baby pulak..ahahaha. Hari tu ade la kawan aku nak suruh aku buat blog untuk die semata² kerana ternampak earning aku tu, helloo..masa tu akak pun tak aktif berblog dik oiii, tengah malas tahap gaban takkan la akak rajin pulak nak buat amal tolong buatkan blog untuk orang. Beliau bukan suruh ajar, tapi suruh buatkan...malas oke!!! Aku kalau bab² nak tolong buatkan ni, tak kesah la sape² pun memang aku takkan buat, melainkan kalau mintak di ajar..itu memang aku alu²kan. Yela..kalau dah buat blog, mesti nak kena maintain..nak kena cari readers, visitors, baru earning bole gerak dik..kalau tak memang takk la kan. Nanti tibe² die suruh aku tolong carikan earning untuk die lak..*pengsan lapanblas kali.

Jadi kesimpulannya, berblog ni best. Cuma kena pastikan kita sentiasa ada masa untuk update blog, berblogwalking, cari readers, buat orang suke ngan blog kita, suke ngan kita. Nanti kalau orang dah suke ngan kita..setiap hari diaorang akan datang menjenguk dan akan meninggalkan jejak tak kire la di shoutmix atau di kotak komen. Yang penting hidup takmau sombong² naaa. Lagi satu, majulah mesin basuh untuk blog ini. *tett...





38 comments:

Lya Colours said...

saya punya duit nuff skrg ni, cukup beli mekdi lunch set je

Ieda Al-Habsyi said...

berblog = $$ = ieda! hahhahaha :)

armie::parc::udinc said...

blogging memang seronok...wow banyak dpt earning ek.. :)

entry baru : 5 Jenis Bisnes Sesuai Utk Student

chekgu Moe said...

haha..best gilesss~ duit nuff molie baru 30 hengget~ sedey jek~

Puan aiNa Rahman said...

lya colours :

blanje please..saye nak perosperiti..hik3

Puan aiNa Rahman said...

ieda:

hahahaha...kite mata duitan.

Puan aiNa Rahman said...

armie :

di mana ade jalan, di situ ade duit..ahaks

Puan aiNa Rahman said...

chekgu moe :

30 inggit buleh wat beli mekdi set lunch 5 set dah..hehe

Naniey said...

waa...untungnye...hahah..nuff nani tak gerak2 pon..sb dah tak aktif blog..skang br la de ckit mood aktif tu dtg...

Fathiha Zainal said...

Wohho~~
Hebbat la mummy-gonna-be ni! Dh byk kali cashout! Sy jeles woo.. ;p

Puan aiNa Rahman said...

naniey :

same la..itu earning ms awal taun tgh syok berblog. dah tgh2 taun terus malas, tu slow sangat earning nak naik tu

Puan aiNa Rahman said...

fathiha:

meh saye banje anda mekdi..nak? =D

Osman said...

wah banyak nye ! jeles tgk :D

zety said...

waa...bestnye sesuai la sebagai hadiah kawen dari inick innity.syok syok=)

Puan aiNa Rahman said...

osman:

buleh la wat beli mekdi pakej seminggu punyer..huk3

Puan aiNa Rahman said...

zety:

haaa..btol tu. adiah kawen..hik3

Affan Ruslan said...

wow. byk tu, at least berguna lah jugak, sambil dapat buat kebajikan dgn membeli mesin basuh.
Alhamdulillah

ryn said...

aina ~ kasi la tips nak naikkan erning tu
ai punya nak cash out pun tak lepas lg

Puan aiNa Rahman said...

affan:

ni pakai baju hari ni berkat guna mesin basuh tu la. hehe

Puan aiNa Rahman said...

ryn :

selalu update blog.kasi ramai visitors..insyaallah, bergerak la earning tu =D

nadiah said...

nt nak menuntut ilmu dgn aina lah..boleh? ehe!!

Puan aiNa Rahman said...

nadiah:

boleh²...bayar yuran dulu sehari 5 inggit. =P

KiN said...

wahh...byknya!

photoshop|using quick collage (clipping mask)

Puan aiNa Rahman said...

kin :

bole la..rezeki =D

Lyaa Suriany said...

wah

masyuk jugak nuff sis
lya jugak la dok takuk tu jek..

sob sob
bila pulak boleh beli hp dengan duit nuff ni

Puan aiNa Rahman said...

lyaa :

nak beli fon kena kumpul lain la nampaknya, br ade 20 inggit ni. hehe

shima said...

bila laa agaknya ku punya byk cenggitu kekekek

aNaYaNa said...

haduu..syiok owh..
bila la nak dapat catu..
jauh panggang dari ayam la..hiksss..

mr.curly said...

fuyooo..bagusss!!!..dh bli mesin basuh tu, xkan org kedai xbg pe2 brg sagu ati??..( eh pesal wa tnye bende lain lak ni ) hikhik..

Puan aiNa Rahman said...

shima :

usaha tangga kejayaan..cayyokk..cayyokk..hehe

Puan aiNa Rahman said...

anayana :

boleh nyer..yang penting kena rajin. =D

Puan aiNa Rahman said...

mr curly:

dapat je laundry punyer gift mcm softlan, sabun, dan mcm2..hehe

YanaMIB said...

caya la aina! tp skrg mmg senang nk cr mesin basuh yg murah and kualiti kn..berbaloi² blogging~ ^_^

Puan aiNa Rahman said...

yana:

aina beli yang murah + dpt warranty 5 taun. oke la kan dari takde. asal boleh pakai da la.

BENA said...

hahahahaha : majulah mesin tuk blog tu best ! :)


tu la . zra pon rase berblog ni xrugi pon . de kebaikan gak . :)


wahhhh mesti banyak kan sis aina dapat duit innity nih . siap leh sopink baju ngn mesin ag . heeee~

Puan aiNa Rahman said...

BENA:

mmg ade kebaikan..best sgt tau =D

ElyaElmo said...

klo sekali sekala update..susah laa nk dpt earning ye?

Puan aiNa Rahman said...

elya:

btol..aina ms x aktif aritu, langsung x gerak earnin..hu3. sedih