..

Wednesday, December 22, 2010

Kisah cinta mereka Part 2 : Biar gambar bercerita

Untuk kisah cinta mereka Part 1 : sila rujuk di SINI


6 bulan lebih mendirikan rumahtangga bersama insan tersayang merupakan detik² yang indah dilalui oleh setiap pasangan bercinta. Jadi di sini saya ceritakan serba sedikit perihal perkahwinan yang sedang kami lalui ~



Setelah berkahwin maka saya akan meninggalkan tabiat lama dan memulakan tabiat baru iaitu tiap² hari saya akan pulang dan memasak di rumah. Jimat la katakan, dan saya sudah pandai masak jika dibandingkan dengan sebelum ini. Kalau anda tak percaya sila tengok perut suami saya..majuu kedepan gitu. Maknanya die memang sedang berbahagia dengan masakan² isterinya.



Siapa cakap hidup berumah tangga indah² belaka, masakan lidah lagikan tergigit ..inikan pula suami isteri. Harus la kena ade gigit menggigit..opss!!! terlepas cakap pulak. Maksudnya ade juga masa² yang tidak indah tapi normal la kan, itu adalah sebahagian daripada asam garam kehidupan ada masam, manis, masin, pedas, tawar..same dengan perasa² yang saya masukkan di dalam setiap makanan yang dihidangkan untuk suami.



Hari² yang dilalui sebagai suami isteri memang indah, jika dibandingkan dengan masa bercinta banyak berhabis duit dengan ke sana ke mari, asal dating je pergi tengok muvi tapi sekarang tidak lagi, saya hanya perlu menonton muvi di rumah sahaja dengan memakan pop corn buatan sendiri sambil berbaring di sisi suami. Indah bukan? Kalau indah kawen la cepat² kerana bukan setakat itu sahaja yang anda boleh lakukan malah...


lebih daripada itu....kah kah kah *u all takde yang under age kan? . Dan..ini lah hasilnya..



Setiap 4 minggu atau sebulan sekali kami berdua harus ke klinik untuk membuat pemeriksaan kesihatan bayi di dalam kandungan. Perasaan indah akan mula menebal dihati tatkala melihat imej bayi yang dikandung terpapar di screen monitor tersebut dengan keadaan bayi berjoget ke kiri dan ke kanan.Dan perasaan indah itu makin memekar apabila imej 4D memaparkan muka bayi kami yang kiut seperti ibunya *titik



Begini la keadaan baby boy yang sedang dikandung. Tapi berdasarkan ape yang dikatakan oleh doctor, baby boy akan lebih mirip kepada ibunya, maknanya super kiut la tu kan *muntah ijau. Baby sudah membesar dengan sehat dan sempurna. Beliau mendapatkan nutrien sekucupnya dari ibu beliau, maka tak hairan la kalau ibunya sering memberi alasan bayi lapar nak makan..walhal ibunya yang kebulur asek nak makan sajo bagi menambahkan lagi lemak² tepu yang telah sedia ada.




Pada 14.02 yang akan datang merupakan hari Valentine yang mana sempat lagi bagi kami untuk sambut berdua akan tetapi dalam keadaan saya yang tidak anggun dan tidak gojes oleh kerana keadaan perut yang sudah maju ke depan. Jadi saya simpan saja la hasrat untuk bervalentine memandangkan valentine kan tak elok untuk dicelebrate oleh kita yang beragama Islam plus kami kan pasangan berkahwin jadi tiap² hari pun merupakan hari valentine gitu.


Menikmati hidup berdua selama 4 bulan saje lagi =D



Apabila usia kandungan sudah cukup 9 bulan 10 hari maka si kecil akan keluar la dari perut ibunya. Sekarang dah 5 bulan setengah, so ade lebih kurang 4 bulan je la lagi. Maka kami akan hidup bertiga selepas ni. Maka tidak hairanlah kalau saya kembali anggun+gojes selepas melahirkan nanti. Hidup dengan insan ketiga yang bergelar anak diharapkan akan menambahkan lagi seri rumah tangga kami. Mudah-mudahan..aminn.


thanks for reading.





50 comments:

DiaUmaiNiNaz said...

kreatif tul la awk ni..suka pic xray tu..

aDieyZa said...

mmg lps kahwin mood memasak tu makin rajin kan? semua buku resepi nak beli.. hr2 check resepi baru.. dah rasa mcm chef lak.. hihihi..

just zana still tgk movie kat wayang dgn husband.. tp gie hr rabu jer sbb murah.. hihihi..

Puan aiNa Rahman said...

dinaz :

heheh...tu idea yang digunapakai balik. thanks yea

Puan aiNa Rahman said...

adieyza:

yep..lagi² bila tgk suami berselera je makan masakan kite, lg la kite suke nak masak. dan..yg paling best, perut beliau sudah kedepan..sukeee sgt!!! hahaa.

aina jarang dah tgk muvi kt cinema skg ni.

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

indahnya kan perasaan tu??

xlama lagi dapat baby...

GKSB jadi untie hahaha

BENA said...

'lebih daripada itu....kah kah kah'


part gamba yang ni best ! terbaek ! HAHAHAAHA :) ni yang rase nak kawen esok gak ni


haa cam mano tuuu ? HAHAHA :)

papepon nanti gamba kak aina banyak ngn baby jek laaaa nanti . hee~

Puan aiNa Rahman said...

GKSB :

indah sesangat.
bile pulak turn aina nak jd aunty? eheheh

Puan aiNa Rahman said...

BENA:

yep²..itu sudah semestinya, kasi korang muntah tgk gambar akak n baby byk sgt. hahaa

✿....rossa alina....✿ said...

hahahaha klakar la akak ni.. :)

Mohd Firdaus said...

nice...tahniah..

Puan aiNa Rahman said...

rossa :

hehehe..klakar ke? idak ler

Puan aiNa Rahman said...

firdaus :

tengkiu² =D

Ayuraza said...

comel nyer n3..
nnti kan ble da ader anak..n3 sal diri sendiri terus macam xda idea..
asyik2 anak..hehe..


laki pun tak tahu taruk mane..:P
*joke

Puan aiNa Rahman said...

ayuraza:

btol²..tp skg ni klo nak cite sal baby je, tkut org bosan lak. hu3. tp bile da kuar nnti..konpem2 la cte bby je banyak. hu3

nadiah said...

haha. comel je gmbr tu. emm rajin sungguh mama aina mengedit gmbr ye. hehe!!

moga sentiasa bhagia!! :)

Puan aiNa Rahman said...

nadiah:

tengkiu ibu nad..hehe. rajin dikala bosan..mcm tu la jadinya.

ezy eizyanie said...

hye sis..
ezy chat je
ezy doakan sis aina ceria n happy selalu k dear
;)

Fathiha Zainal said...

Wah!! Very2 kreatif meh.. Hehe.. I loikee.. :D

Nk kawen gk... Oops! ;p

aNaYaNa said...

part 3 plisss...hehehe..

Puan aiNa Rahman said...

ezy :

thanks ezy, semoga ceria² selalu k =D

Puan aiNa Rahman said...

fathiha:

kawen la kawen laa..kawen best tau =P

Puan aiNa Rahman said...

anayana :

hahahaa...tu lepas bby kuar lak =P

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

ni yg tak sabor nak kawen nih

hehehhehe

Puan aiNa Rahman said...

yanie :

sabor yani sabo..nak menghitung hari dah tu..hehehe

juliet. said...

waahh..bestnyee..xsbr nk kawin pulak..teehee..mmndgkan akak dah pndai masak, xnak ke share recipes??hehee

Puan aiNa Rahman said...

juliet :

segan la dear..pandai je, tp blom terer lagik..hahaa

Fathiha Zainal said...

Hihi! Sy kawen, tp puan aina mummy-to-be sponsor leh?? ;p

Puan aiNa Rahman said...

fathiha:

erk..haha, kena kumpul duit blog byk2 la klo camni, nak sponsor..hehe

toblerone said...

chumil :D

Puan aiNa Rahman said...

toblerone:

thanks =D

Nadia arRumaisha said...

siyes aina, memang terhibur dengan gambar2 tuh....hahaah sweeet....apapun semoga berbahagia selalu aina...

Puan aiNa Rahman said...

nadia:

thanks dear..kire aina boleh jadi penghibur la lepas ni yea? haha. thanks for reading tau. muuahh!!!

azieda razak said...

besnya bila da berkahwin ye...
tahniah tak lama lagi nak dapat baby...
^_^

Puan aiNa Rahman said...

azieda :

alhamdulillah..mmg seronok. ade kwn time suke duku. ade bby, pengubat hati lak =D

Cieut Nizar said...

sweetnyaaaa... sesuai la kannn sweet aina katanya.. hehehe.

Puan aiNa Rahman said...

nizar:

a'aa..pandai pun adikku. kate sweet aina kan, harus la kena sweet sentiasa. ahaha

Cieut Nizar said...

sangat sangat diterima. :))

Puan aiNa Rahman said...

nizar:

ahahaha...tengkiu..tengkiu

CheQ PP JoY said...

k.aina memang terer wat cerita bgambar ni..best2..

CheQ PP JoY said...

k.aina memang terer wat cerita bgambar ni..best2..

+akufobia+ said...

tammat.

Puan aiNa Rahman said...

cheq pp joy :

ade gambar lg senang nak bercerita. hehe

Puan aiNa Rahman said...

akufobia:

sekian wsalam.. =D

kakyon@kakrose said...

kreatifnya..comel aje bb tu..

acan ketot said...

comey nye akk wat story..
hehehe...
btw..congratz...

zety said...

rase macam nak kawen tapi ah tak nak lah.ade lagi cita cita yang belum tercapai.

kepada mummy aina hope u'll always have sweet time with your family.*apahal nak cakap omputih.

^.^

Puan aiNa Rahman said...

kakyon:

hehehe...bby sape ntah, pinjam jap. =P

Puan aiNa Rahman said...

acan ketot :

sweet eh? haaa..br kena ngan name blog..sweet aina..hehehe

Puan aiNa Rahman said...

zety :

zety...capai dulu cita² baru capai cinta. eh, ape akak merepek neh..? heee

Tuan-Belog said...

wahhh...terasa nk kawen cpt je ni...hakhak...