..

Wednesday, December 29, 2010

Pokoknya kamu juga main laser...dasar!!!



Bapak² ibuk², jangan lupa ya..sore nanti nonton perlawanan bola sepak antara Malaysia sama Indonesia. Agak² nya shiapa yang bakalan menang ya? Sekarang situasinya lagi ngak enak..karna rata² penyokong Indonesia lagi mau bikin ribut sama kita. Ngak bagus kan kayak gitu..kita lagian serumpun, harus la aman damai dan ngak ada yang berantakan. Hahahaha...udahh..udahhh!!! Pening korang baca ayat indon aku ni haa. Ni la jadinya kalau dah banyak sangat tengok cite indon. hak3.

Malam ni adalah malam penentuan siapa yang bakal menjadi juara piala AFF Suzuki tu. Haruslah ramai² kena tengok kan sebab Malaysia tak penah menang tu beb..kesian. Ape la salahnya kalau negara lain bagi chance sikit kat Malaysia menang hari ni btol tak kawan²??

Kalau korang la, orang kasi tiket free pegi Indon untuk saksikan perlawanan malam ni, korang nak tak? kalau aku la kan..aku taknak sebab melihatkan peminat fanatik dorang yang macam sakai tu, buat aku rasa seram sejuk je. Sampai skuad kebangsaan pun kena berpindah tempat tinggal demi keselamatan..yela, ade ke pegi tunggu depan hotel tu ngan sepanduk² mencarut bagai. Bajet bagus je kan. Konon² nak perang saikologi la tu..pigidahh. ahaks. Tak professional langsung.

Itu la manusia, kalau salah sendiri salahkan orang lain. Katanya sebab laser dorang kalah, hak3..kelakau la pulak kan. Keeper dorang yang kepalanya licin tu pun kasi silau jugak satu stadium bukit jalil hari tu tak kecoh pun..ngeee. Lagi, dalam berita utama malam tadi, ade je penyokong dorang yang main laser..kita tak kecoh pun. Kalau dah nak kalah tu, kalah la jugak kan..takyah la nak mengata² kita.. maling la, ape la. Ntah hapo². Kalau halau dorang balik negara asal syiok jugak neh..hahahahaha.

Akhir kata, ayuh ibu² bapak² yang ada disini..jangan lupa nonton siaran langsung malam ini ya. Kita beresin sama itu maling. Ngomong nya aja banyak, itu ngak enak..ini ngak enak. Ya udah deh..gue lagian mau beresin kerjaan ..gue minta diri dulu ya..daaaa.


*lapar la pulop..mari kite makan.






51 comments:

nadiah said...

wah pandai ya ibuk aina ngomong indon..sejibik sekali. hahaha!!

semangat aina semangat, mlm ni kita sorak beramai, moga2 juara milik m'sia.

pssst..jgn sorak kuat2 sgt, nt terkejut bby dlm perot tu, hehe!!

Puan aiNa Rahman said...

nadiah:

haha..dikit aje buk. ngak pandai sangat..hahak.

btol²..semangat lebih ni. tp time sorak xleh nak cover nad..hahaah. mak ayah sebok duk bersorak kat luar..baby duk bersorak kat dalam.

black_mel said...

seyes igt bibik mana yg tulis td..hehe..gurau2;)

yup2...setuju..tak kisah la fanatik mcm mna pun...kalau dah kalah tu kena terima la..kita ari tu relax jer kalah 5-1 x bising pun...

apa2 pun..kalah menang adat pertandingan...tp harap2 malaysia menang malam ni..1-0 pun cukup...

Puan aiNa Rahman said...

black_mel:

btol tu mel..rileks2 suda kan. ni nak emo je..haha.

yep..klo dpt 1-0 pn cukup, mau berapi2 marah indon tuh. =P

yannalayola said...

semangat...semangat.... kasi Malaysia lak menang...

Scya LollitA said...

yeah sorak sorak sorai .
kasi gegar stadium tuh haha

Ayuraza said...

harimau malaya pasti menang..
ntah nyer dak...ntah apa2 la kan..
nak sepanduk bagai..slahkan malaysia main laser..
caya tak..malam kang mesti banyak laser diaorng pkai..pastu elok letak spotlight + laser + lagu..moh kiter bergelek...hahaha

fyna said...

caiyok malaysia...


jom singgah n follow2 belog sy...
http://inibelogfyna.blogspot.com/

makdara TERdiva said...

ingat indon mane plak sesat dalam blog ni.. :)

akak tak tengok pun! tengok dalam hati jer.. :)

ahmad endo said...

ya ampun....ngak bisa dong...hahaha

-telordibasuh- said...

kite digelar chettlaser
tapi indon chettpodah hahhaaa

... said...

as salam..
wah! kecek indong.
wuu..ni kesan dari nonton ama indon.

haaa..

:D

^nanie^ said...

semangat mommy neh..nti bby da kua,kite bwk g tgk bola eh?keke

Puan aiNa Rahman said...

yanna :

yeaa btol. kasi chance kat malaysia la pulak..baru best =D

Eryati said...

ngggrrrrrrrrrrrrrrr...marah dgn sikap org indon...

BENA said...

HAHAHAHA kak aina . sejibik cakap indon . da boleh duk indon da kalo gtu . kamu nya ngomo bagus bangetttt sih . HAHAHAHA :)


jangkit2 .:)

mimie said...

wah amek taw psl bola gak ek.sy xminat bola tp hope m'sia menang yeahh! m'sia mmg t'baek!!

YanaMIB said...

wahh dh boleh la bercuti ke indon secara percuma pasnih..haha~

wajib tgk bola mlm ni..yeayy! abaikan mereka² yg very low IQ itu..not worth it lah melayan..hohoho~ gambate malaysia! oyeah! oyeah! ^_^

The 7th said...

hello there,
we are from the 7th, would like to personally invite you to join our contest.we need another 20 more contestant and we going to increase the prize, have a look dear!

Happy muffins all! ;D

With love,
www.t7th.blogspot.com
-The 7th-

Naniey said...

huhu....Malaysia boleh....pedulikkan dgn indon tuh

Puan aiNa Rahman said...

scya:

x berani nak gi stadium gelora bung karno tu..kang kena tembak laser ngan org indon..hik3

Puan aiNa Rahman said...

ayuraza:

a'aaa..konpem dorang nak balas dendam punyer. tgk sepanduk pun dah tau. x pro langsung..nampak sangat kekampungan dan kekolotan.

Puan aiNa Rahman said...

fyna:

cayyokk..cayyookk..pakat ramai² sokong skuad negara =d

Puan aiNa Rahman said...

kak dara terdiva:

ahhahaa...minah indon sesat eh? ahaks. tu bibik saye kak..tlg jaga blog neh..wakakakak

Puan aiNa Rahman said...

ahmad:

bisa aja mas..

Puan aiNa Rahman said...

telordibasuh:

hak3...btol..chettpooorahhhh

Puan aiNa Rahman said...

...:

yola..berehi tengok cito indon tu gak.

Puan aiNa Rahman said...

nanie:

tu la nanie..dalam perut pn mummy asek bawak gi tgk bola je..dah kuar nnti lg la. mesti bby minat bola neh

Puan aiNa Rahman said...

eryati :

sikap nak nyalahkan orang lain..kan²

Puan aiNa Rahman said...

BENA:

hak3..bukan leh gi duk indon..tp boleh jadi bibik dah..wakakka

Puan aiNa Rahman said...

mimie :

ape pun kita sebagai rakyat malaysia harus sokong skuad kebangsaan..cayalah

Puan aiNa Rahman said...

yana:

hahaha..pakej percutian secara percuma kan. tp..tp..xmau ah gi duk indon..x best. hahah

Puan aiNa Rahman said...

the 7th:

later k =D

Puan aiNa Rahman said...

naniey :

yeaa...malaysia BOLEH

Fathiha Zainal said...

Aduhaiii ibuk ainaa.. Lancar bangat kamu ngomong bahasa indonesia.. Hihi! X reti dh nk smbung, dh lame x tgk cte Indon.

HOPE MALAYSIA MENANG! Bakar sama indonesia. Muahahaha~

Rara Nasiha said...

indon ni banyak sangat alasan, lepas tu sibuk hentam kita macam-macam. moga malam ni malaysia menang. :)

Puan aiNa Rahman said...

fathiha:

hahahaa...bole la sket² takat nak perli2 indon tu.hak3

Puan aiNa Rahman said...

rara :

amin. semoga kemenangan milik kita dan semuanya oke2 belaka. =D

FarhanaFabulous said...

kite follow sis tau..first time drop here..nice blog la..

suffer8zine said...

malaysia boleh

Terkini : Perjalanan Malaysia Sebagai Juara Piala AFF Suzuki 2010 | Senarai Juara Piala AFF Suzuki Terdahulu

iwan_dextrous said...

malaysia tanah tumpahnya darahku!!!

\ Dextrous cyber life

Hazzy Ishak said...

bawak bawak bersabar peminat indon, main bola je pun. kalau nak perang2 pi la afghanistan ke, turkistan ke, iran ke...

||| PöJìé PööH ||| said...

Yeahhh Malaysia menang..
Indon terus terdiam!
Ohh tidak? Masih menyalak..
Biasalah orang sombong bodoh memang xbisa terima kekalahan, otak tak matang, jumud!

Puan aiNa Rahman said...

farhana :

yeaa..malaysia pasti boleh =D

Puan aiNa Rahman said...

suffer8zine :

malaysia kite memang boleh. terbukti!!!

Puan aiNa Rahman said...

iwan :

wahh..semangat patriotik tu

Puan aiNa Rahman said...

hazzy:

betoll...sokong..setuju. pasal bola pun nak perang kaa..

Puan aiNa Rahman said...

pojie :

tu pasal negara dorang x maju..rmai yg merempat..ahaks

AngahSayang2314 said...

oppss pandai yer cakap indon hehehe

Puan aiNa Rahman said...

angah :

dikit aja kok buk...ngomong nya yang simple² aja..hahaha

noorafzan said...

Alhamdulillah, kita juara!

aina, sorry ye lama tak ke sini =)