..

Monday, December 20, 2010

Scan Baby 21 minggu


Sabtu yang lepas cukup temujanji aku yang ke 4 dengan doktor. Maka dengan semangat berkobar² aku pun pergi la ke spital ampang putri untuk buat monthly check up anak teruna aku neh. Sampai² je luckily tak ramai orang sangat, jadi tak perlu la nak menunggu lame² kat situ..tambah² lagi aku dah excited giler nak mengadap muke si comel kat dalam ni. Yelaa, sejak dah pandai berboxing bagai kat dalam ni, ni la nak tengok balik seberapa besarkah beliau sekarang yea.

Masa duk tunggu turn tu rasa cam best je pemandangan ibu² boyot yang kiut² belaka. Dorang punyer perut dah mabeles dah, kire aku la yang paling kecik kat situ. hik3. Tapi aku buat² macam aku ni dah sarat gitu, macam nak bangun buat² tak larat dan jalan macam pegang² pinggang...hahaha..tah hapo².

Bila sampai turn aku tu..pelagi, dessuppp!!! aku terus masuk dan duduk, buat² peramah bertanyakan kabar doctor..tapi macam biase sebagai doctor yang lebih peramah dari aku mesti la soalan die yang sampai dulu kat telinga aku..hu3. Borak² ala kadar, aku pun timbang berat badan yang tembam kebaboom neh. Fuyyoo..naik 2.5 kg kauuu. Bulan lepas yo yo Oo je turun 400 gram, sekarang berat sudah tutttt. Segan aii nak cakap..cukup la sekadar aku bagitau baju² masa anak dara dulu semua dah tak muat..kalau pakai konpem macam nangka yang dibalut² dan akan koyak sane sini.

Dah sudah timbang, kite ke acara meng"skodeng" si comel kat dalam neh...hu3. Bila dah masuk 5 bulan lebih ni, tak susah dah nak gelek² transduser (betol ke aku eja neh?) tu, sebab baby dah besar. Letak je dah boleh nampak kepala die..dan semestinya die bergerak sakan kat dalam ni, tendang sane sini dan masa tengah² doc gelek menda alah tu, die boleh pegi kick perut mak die ni haa..geli kot tu. Bila doc buat image 4D, aku buleh nampak muke die..bulat. Nampak mata, idung, mulut tecik, tangan duk gosok² mata, konon nak main baa baa cak la kan..aww awww tak sabar nak tunggu beliau makin debab. Sekarang baby baru 418gram, almost setengah kilo jugak la kan, tapi berat mak die yang melampau² naik..tak teragak².

Doc cakap kalau anak lelaki ni, chances kekiutan mukanya akan mengikut mak beliau, jadi kalau ikut aku..maknanya anak aku kiut la..tembam gitu. hahahahaha. Kata anak mak kan, harus la kena ikut muka mak, kalau tak pegi la duduk kat dalam perut bapak nun..huhu. Tapi kan, yang aku perasan, baby neh kalau setiap hari khamis mesti die kick lebih..aktif semacam je. Ini kerana setiap hati khamis umur beliau akan genap seminggu, sebab tu la kot die kemain eksaited semacam je. Bukan sebab malam itu malam jumaat tau..sebab itu takde kaitan ngan baby..huwaa huwaaa.









33 comments:

@e_da said...

seronoknya g tengok baby ek.. simpan semua kenangan ni.. nanti dah lahir mcm tak caya tau

aNaYaNa said...

kalo ikut mak nanti nakal cam K.aina lorh..hehehe..

YanaMIB said...

ahaha aina nyer minded sama cam yana la..yana pn slalu pk, "kalo anak ikut muka yana mesti lagi comel dr ikut muka bapak..." hahahahaha x menahan sungguh~ =P


akak ipar dak encem pn preggy..dia kata berat dia nek 18 kilo...perghh gilo gilo~ =_=

Puan aiNa Rahman said...

e_da :

yep btol tu..tggal lg 4 bulan je nak rasai detik2 manis cmni. =D

Puan aiNa Rahman said...

ana :

akak nakal ke? huwaa..huwaaa. nakal xpe, jgn jahat..hik3

Puan aiNa Rahman said...

yana:

kite yg ngandungkan die mesti la kena ikut muke kite. tp xtau la klo besar esok2 ikut muke bapak die kan. tp oke je..bapak die pun bole tahan jugak..hahaha. kalau x, xkan mak die berkenan..ahaks.

Jery_Alid Misyahzniirf said...

seronokkan, tapi dah nak lahirkannya lagi ler tak sabar .... :)

zety said...

waa..bestnye..mesti comel=) tapi takot la kalau nak bersalin nanti.seriau kejap.

kepada puan aina moge sihat ye disamping baby & hubby

zura@iwan said...

sonoknya pregnan..hehe

Puan aiNa Rahman said...

jery :

btol²..x saba nak riba anak sendiri, sblom ni asek duk riba anak org je.

Puan aiNa Rahman said...

zety :

tu la pasallll..nak bersalin mmg menyakitkan, tp nak tgk bby itu la yg menyeronokan =D

Puan aiNa Rahman said...

kak zura:

alhamdulillah kak..nikmat yg Tuhan bagi.

^nanie^ said...

aina,ikut muke mak baby eh?kiut la camni..hehe..

[z@ck] said...

wah...baby dah pandai kickboxing..tak sbar nak tgok baby ko keluar.hahaha

BENA said...

muke cam kak aina ? hahaha . xleh bayangkan kalo anak bapak . kene duk lam pewot suami kak aina . HAHAHA :)


eeee dah 5 bulan upenye ek kak aina. eeee xsangka ! heeee ~

Puan aiNa Rahman said...

nanie:

doc yg ckp cmtu nanie..anak laki ikut mak. tp x jugak kan. hu3

suffer8zine said...

semoga semuanya bejalan lancar

Terkini : Ini Fakta Bukan Auta Bahagian 2

deAnza-wAnda said...

anak mama yer... hee...kiut2..

Puan aiNa Rahman said...

zack:

ngeh², saboo..lg 4 bulan beliau keluar la. =P

Puan aiNa Rahman said...

Bena:

hahaa..cemane la gamaknya kan klo duk dalam perut bapaknya?

nadiah said...

wah. jelesnya. nak jugak scan nmpak muka dia. tak aci..hehe!

emm nt lpas ni bby kick lagi kuat tau mama aina, x sabar lah. hehe!

Puan aiNa Rahman said...

suffer8zine:

mudah²an..aminnn

Puan aiNa Rahman said...

deanza:

hehe..insyaallah..aminn

Puan aiNa Rahman said...

nad :

cepat nad gi scan..he3. tp tggu die besar lg sket mesti best..sbb makin byk lemak.

[z@ck] said...

btw..mana gmbr perut ko? nak tgok!

Nadia arRumaisha said...

wahhh misti seronok sangat2....kazen nadia selalu cakap, time pegi scan laa seronok...dpt tgk bb dalam perut...hihihi

Puan aiNa Rahman said...

zack:

ade kat dalam fesbuk la beb..aritu ade je upload kt lam entry ape tah..lupa. try godek balik, 2,3 entry lepas.

Puan aiNa Rahman said...

nadia:

a'aa btol tu..time scan la paling sronok. tu x sabar nak tunggu sbulan sekali tu.

Lya Colours said...

best pren sy baru je bersalin ari sabtu lepas
sgt eksaited
baby sdri x tau zaman bila ye
keh keh keh

Puan aiNa Rahman said...

lya :

masanya akan tiba juge..tunggguuu. hehe.

░♥si lampu neon♥░ said...

SEMOGA BABY ANDA SEHAT DAN SELAMAT DILAHIRKAN..AMIN...

Puan aiNa Rahman said...

si lampu neon :

aminnn. thanks yea =D

farenova said...

syoknye scan baby.. akak pun suke.. wahh mesti baby comel ikut mummy die yg kiut ni :) take care tau jgn buat keje berat2 sgt..