..

Friday, December 17, 2010

Teka Teki ..sape boleh jawab ni die terer!!!


Ini die teka teki teka tekuk tu. Aku baru dapat email dari membe jap tadi..puas dok pikir kemana perginya 1 ringgit tu. Lagipun aku bukannya jenius sangat, bab teka teki teka tekuk memang fail la. huhuhuu. Jadi kalau ade sesiapa yang genius nak membantu silakan...

Kalau korang dapat jawab, memang sayang korang lebih la. muah muahh..haha. =*




23 comments:

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

bab matematik nie mmg kina fail. heheheheh....

YanaMIB said...

hahaha yana pn failllll...nama je engineer..grr~ erm erm yana ghase rm1 tu aina la amek..kui³...btol tak?btol tak? =P

Kodet said...

RM1 dia beli aiskrim kot...pening aq

Fyzal said...

calculation yang last tu cam tak logik. kenapa 27 nk tambah 2 pulak. patutnya 27 tolak 2.

sebab kalau sorang bayar 9 ringgit. maka 3 orang jadi 27 ringgit. 27 tu adalah jumlah sewa rm25 campur rm2 yg dieorang bagi kat budak reception tu.

sekarang balance pada setiap sorang ade rm1, jadi rm3 semuanya.

so sewa rm25+3+2 = rm30.

calculation yg last tu tak masuk akal. betul tak jawapan ni? hehehe.

suffer8zine said...

tiba2 pening

Terkini : 10 Kereta Termurah Di Dunia

Ujang9897 said...

susahnya...tp betul la jwpn dia rm1

Puan aiNa Rahman said...

kina :

dik non..akak yg tiap ari keje wat akaun dan mengira² ni pn xleh jawab..cam pelik jer..hu3

Puan aiNa Rahman said...

yana :

a'ah aina amek wat beli eskem padelpop..yana nak sket?

Puan aiNa Rahman said...

kodet :

mungkin jugak la..beli eskem ke kan sebab penat sangat duk pikir.huk3

Puan aiNa Rahman said...

fyzal :

a'aa kan..cam btol jugak jawapan anda tu. rm25 + rm 2 tips = rm 27...itu yang perlu dibayar utk sewa. jadi, jawapannya rm1 ialah duit yang diberikan kpada salah sorang budak tu bertiga tu la. hurmm..nak kena tanye membe neh btol x jwpan ni

Puan aiNa Rahman said...

suffer8zine :

hehehhe..menguji minda

Puan aiNa Rahman said...

ujang:

soklan die senang je benarnya..cuma die putar belit sket je. ahaks

mier@merr said...

penah jugak jawab soklan camni...tp pasal duit tambang bas...huhu

Zura said...

teka teki nie mmg dh lama tp blm dpt jawab lagi..heran jgak mana peginye singgit tue..

Zura said...

rasa2 mcm singgit tue xkemana...cume soalan je yg berbelit...hehe

Puan aiNa Rahman said...

mier :

hehe..org bile da bijak sangat buat la soklan berbelit cmni kan,hu3.

Puan aiNa Rahman said...

zura :

a'aa..duit singgit tu ade je. soalan je yang berputar alam. hu3

zety said...

lagi singgit tu budak reception dah beli air kelapa penat mengangkat barang barang tdi.miahhaa..tak tahu sebenarnye rase macam tak de je lagi singgit tu.

BENA said...

aiyakk . teka tekuk gini . kompem zra da menyerah kalah awal2. hahahaha :)


nanti bagitahu laa jawapan yang betoi tau kak aina. heeee~

cik helena said...

hehee penah dpt soalan macamni,,sebenanya duet rm1 tu bukan hilang ke apa kan..sebab calculation dia salah..ke camane tah,.lupalah..tp duet tu sebenanya adaA..

Jejaka Terhangat said...

yes..salah calculation..psiko je ni..nape kena tambah plak duit tu?=p

nurulhudaresad said...

soalan ni dia kelirukan kita tang diorg bayar rm25...dengan diorng keluarkan rm9 x 3 = rm27...mmg diorg keluarkan rm27 tp yg dibayar kat hotel cuma rm25...so baki rm27 - rm25 = rm2....rm2 ni yg dikasi kat receptionist...budak 3 org ni tetap ada baki sorang seringgit...gitu la kot...hehehehh

Mohd Suffian said...

jawapan dia senang je sebenarnye. dia ada kaitan dengan rules masa belajar matematik kat sekolah dulu.

- + x /

kalau tak ikut, nanti jadi la macam soalan tu. tibe2 singgit boleh ilang pulak. huhuhu... =P