..

Thursday, January 6, 2011

24 minggu bersamaan 6 bulan preggy..i terasa seksi!


Owhh..aii tau aii dah tak comel dan tak hot, tapi makin syeksyi kan..kan? Cakap bebetol,nanti aii sumpah jadik pepatung. hahaa. Bulat gilers kan perut aku, macam dah nak letup gitu. Harus la sebab sekarang pun berat dah mencapai 61 kg..ops, pembetulan..itu berat bulan lepas punya check up, ini bulan punya check up, nanti aku bagitau. Tapi senang cite memang ade harapan la nak capai 70kg dan ke atas..dan jangan terkezut kalau aku join "The biggest loser Asia" musim depan tau.

Bila dah 6 bulan pregnant ni haii macam² pulak simptom nya. Daripada pedih ulu hati sebelum ni, sekarang dah bertukar kepada susah nak tido lena malam². Pusing kanan tak kena, pusing kiri tak kena..pendek kata memang serba tak kena la. Yela, orang cakap tido mengiring tu elok dan boleh kurangkan sakit badan, baru nak pusingkan badan..baby dah menendang dah. Asal mak die mengiring sikit konpem terasa kaki kecik die tu menendang nendang perut aku tanda die tersepit..hehehe. Tau tak selesaaa...haa!! mama punyer tak selesa baby tak tau..cubit kang!!!



Macam gini la kedudukan baby lam perut sekarang ni. Betapa bahagianya beliau kan, mak die yang mengusung die kehulu kehilir, tak payah susah² nak jalan, nak makan pun orang tolong makan kan..hahaa. Best sungguh jadi baby neh. Tapi baby, anda ada lagi 3 bulan dari sekarang untuk mengada², lepas tu sundiri mau ingat aaaa... hahahahha *mama kejam.






62 comments:

juliet. said...

auww..mummy aina cekci laaaa! preggy pon nmpk tantek! xpe..pas brsalin nnt kna dptkn balik body shape eh! hehe ;D

Puan aiNa Rahman said...

juliet :

tulaa..pas deliver nak kena workout lebih ni. kasi mengancam balik..haha. skang tgh membuyung, xleh nak buat ape la. hu3

ezan said...

comelnya bakal mummy nie :)

Ogy said...

memang seksi pun...i loikeeeee

Puan aiNa Rahman said...

ezan :

comel ke ezan? mekasih²..hehe

Puan aiNa Rahman said...

ogy:

seksi? awww...nampak cam kedepan cmtu kan. hahaa

bact said...

kalo baby 2 baca neh..mesti dia xnk kluar
hahahah

^nanie^ said...

aina..sgt jeles tgk pewott itew..prut kite xnaek2 nih..last 2days g check up pon hb low..doc ckp prot cm preggy 4 bln..pdhal da 6bln..hoho

Elly & Emmy said...

bess kan peknen.. semua perasaan ada.. dan keterujaan utk berjumpa ngan org baru ..

jomsantaisekejap said...

Emmm yang komen semua perempuan, tumpang sibuk sekali boleh ye...
Kalau dia tendang banyak kali tu sah pemain bolasepak Malaysia, tu yang perut makin bulat..opss i tak tgk gambar kat atas, tgk gambar yang bawah ni..
Anyway, semuga sentiasa sihat dan baik2 sehingga lahirnya bayi anda nanti. Jaga diri and keep in touch.

Blog ke 15 " Jom komen-komen"

iRa~" said...

sis aina mkin tembam la..hee
tp comel n seksi tu sudah mesti!
:D

ElyaElmo said...

yaaaa sexayyyyy...comel jeee tummy tu..hikhikkk

Reflisia said...

yunk..memang seksi..heheheh..

intanurulfateha said...

hepi for u sis! <3

NOIN said...

hye puan aina. hihi dah lame tak komen dekat sini . mmg u look sexy la sis . tp orang mengandung ni semuanye cantik kat mate sy :)

✿ Nadya Ahern ✿ said...

Alahaiii..kiutnya puan mummy ni..
Tiba² tak sabar nak kawen & mengandung jugak..
LOL

eesyaheera said...

ala comel! hihi

eliana_adnand said...

memang syeksi!
still hot laa yang.. ;)

Lyaa Suriany said...

auwwwwwwwwww
memang sexy habis mak buyung ni
hot tau ...

geram tol tgk perut dia..
bulat jek

cikmin said...

yep mummy...tempoh kehamilan lah perempuan akan kelihatan sangat seksi yang luar biasa...auwwwww...ini pengalaman sendiri okeh..dat mean..ai dah 5x kelihatan seksi begini..hakhakhak..

biella93 said...

ibu mngandung mstila seksi . hee . msti c0mel anak tuh :)

BENA said...

wahhhhhhhhhh sis aina ! seksi bangat sehhhhh . papepon tetap comei supo skalo ! heeeee~

Khairul Atikah @ Cik Yuki said...

yup2..seksi ;))

f_aRa_aINa989 said...

seksi pe tuuu...hik3...

Mrs weck said...

yeay..amik pic perut banyak2 mcm i..pastu printout or simpan pic tu..nnt dah bersalin rasa rindu kat perut tu..hehe..

ummiarissa said...

bolehlah tinggikan sikit kepala bila tidur..mungkin selesa sikit,satu lagi akak rajin kepit bantal kiri kanan...nak kan keselesaan..cubalah..

Puan aiNa Rahman said...

bact :

tu la pasal..haha. mmg x kasi die tgk blog ni pn. =P

Puan aiNa Rahman said...

nanie :

yeke nanie? tp org ckp preggy anak 1st mmg ssh sket perut nk naik, mcm x kembang sgt la. dah masuk anak seterusnya br mngembang ngan pesat tu

Puan aiNa Rahman said...

elly :

mmg teruja sangat, tapi bila die dah kuar mesti rindu saat2 seksi camni. haha

Puan aiNa Rahman said...

jom santai:

haaa...btol tu. dah la mak die suke sgt tgk bola time peknen neh. konpem anak jadi footballer terkemuka..tettt.

Puan aiNa Rahman said...

ira :

sis mmg makin tembam kebaboomm..tak agak2 tembamnya. baju ms muda belia sume x muat. menciikkk

Puan aiNa Rahman said...

elyaelmo :

mase preggy je cantik pewot mcm ni, klo x..langsung x cantik. hahaha

Puan aiNa Rahman said...

reflisia:

yang..nak tgk perut u mcm ni jugak. fuhhhhh

Puan aiNa Rahman said...

intan :

thanks dear =D

Puan aiNa Rahman said...

noin:

aina sblom ni pn suke tgk org preggy, seyes nampak seksi dan cantik. pembawakan budak..bby kan sume comel2. hehe

Puan aiNa Rahman said...

nadya:

cepat2 tawen dan preggy..best!!!

Puan aiNa Rahman said...

eesya:

thanks >.<

Puan aiNa Rahman said...

eliana:

cita2 nak jadi hot mummy..eheh.

Puan aiNa Rahman said...

lyaa:

sangat bulat oke. tp sis cam xleh terima kenyataan sbb bile tgk pic mcm bulat sgtt je. haha

Puan aiNa Rahman said...

cikmin :

hahahahha..banyak kali dah cikmin kelihatan syeksyi..ini tidak adil!!! sy kena kejar neh..hahaha

Puan aiNa Rahman said...

biella:

amin. mmg nak sgt anak comel, sempurna dan sehat walafiat. =D

Puan aiNa Rahman said...

BENA:

skalo2 meme comei ko dik? mekasih la deh. cium sikik..haha

Puan aiNa Rahman said...

cik yuki:

tengkiu.. >.<

Puan aiNa Rahman said...

aina:

awww...pertama kali dlm idop akak terana seksiss..haha

Puan aiNa Rahman said...

mrs weck:

yep..nnti dah deliver dan slim molim balik mesti rindu neh.

Puan aiNa Rahman said...

ummi :

aina dah try malam td letak bantal kiri kanan. a'aa..memang selesa, tdo x tersedar pn. thanks ummi =D

En.Perghh said...

sungguh pEEErRrgghhh!! huhuhuhhu... pepandai la nak gantikan dgn perkataan ape.. saye mengiyakan aje... huahahaha...

cha said...

awww memang seksi pun u :p comel berseri seri chewahhhhhhhhh

Puan aiNa Rahman said...

en.perghhh :

gntikan ngan perkataan BULAT. HAHAHA

Puan aiNa Rahman said...

Cha :

seri ibu mengandung..he3

BENA said...

skalo2 comei sokmo doh . cium laluh nyo bui. sengih sapa dahi laluh . HAHAHAHA

aNaYaNa said...

seksi2 pon tetap comel ooh kak..hehe..

k.aina bagi can la kat baby..dye ada 3months je lagi pon..hehehe

cik helena said...

ha ni lah..comel ok!!geram ghase nak cubit2 perut tu!

zul said...

terasa indah memang melihat wanita sedang hamil...cantikk

YanaMIB said...

wuu aina makin bam bam...time aina pantang nk bg hadiah kek coklat secret recipe..eh..hahaha~ dush dush dush~ =P

Puan aiNa Rahman said...

BENA :

Yolo ko gitu zra? ni kak sayam lebih ni ko zra neh. hehehe

Puan aiNa Rahman said...

anayana:

tu laa..kasi can la kt die nak bermanja² dan mengada² kt dalam womb ni, 3 bulan x lame dah tu. hik3

Puan aiNa Rahman said...

cikhel:

u sgt noti oke nak cubit² perot i yang gojes ni. hahaha

Puan aiNa Rahman said...

zul :

seri ibu mengandung org kate. =D

Puan aiNa Rahman said...

yana :

erk...secret recipe pun sodap tu, aina oke jersss. ahhaha

farenova said...

wahhh canteknye aina! berseri2 :), jaga kesihatan diri yang :)

zety said...

statement seksi untuk ibu mengandung mengingatkan saya pada sidie.dulu pegi dating n nmpk couple husband&wife sweet je.suami die papahkan wife die.terus terpacul ayat "perempuan mengandung ni seksi kan?" sambil tersenyum.

selamat menjadi ibu.