..

Wednesday, January 5, 2011

Tinggal jejak kat chatbox sekali kena marah..ade ke macam tu?



So far takde lagi la yang berlaku kes macam tu, yang terjadi kat aku sendiri mahupun yang terjadi kat kawan² blogger yang lain. Tapi tak tau la kot² korang menyimpan rahsia ketat² dan tak diceritakan kat dalam blog. Kenapa aku cakap macam ni? Ade sebabnya. Kadang kala kita tengok entry tuan blog tu marah², tengah emo, ayat kat entry tu sikit punya sedap la..agak² nak buat lawak kat chatbox oke tak? tak kena maki ke? hahaaha. Ini terjadi kat aku..bila aku masuk blog orang kan, nampak tuan blog punya entry macam emo sakan, aku nak tegur lelebih pun tak ada brann..daripada nak buat lawak sarkis konon² macam peramah gilers terus tak jadi. Kadang² tak tinggal jejak pun sebab aura kemarahan die tu macam tengah menghalau aku suruh blah cepat²..hehehe.

Dalam kehidupan seharian pun, tak semua orang boleh kawal kemarahan dengan sebaiknya. Kadang² dicampur aduk dengan kerja dan kawan². Itu yang jadi tak sedap. Kalau nampak muka ketat tu konpem tengah ada problem. Kalau kita tegur dengan kita² sekali kena fire. Serius aku tak suke orang yang jenis macam tu. Jadi kepada para blogger, diharap anda semua pun takde la yang kes macam tu ea..ye ah, kalau korang gaduh ngan si A ke, jangan la sampai semua orang ko nak marah..tak elok untuk kesihatan dan masa depan. Nanti orang cop kita ni jenis yang berangin satu badan. *pandai je nasihat kat orang. hak3..

Tapi kan..kalau korang penah terjumpa kes macam ni share la. Ye ah, contoh macam korang pegi tinggalkan jejak kat shoutmix box die dengan ayat camni "tumpang makan nasik kat sini ye", pastu korang kena marah balik ke kat shoutmix korang ataupun die post kat entry die ke dengan ayat "ko nak makan nasik balik umah la, buat lawak bodoh konon..blah aa"...aaa, macam gitu la lebih kurang contohnya. Ade tak?


15 comments:

niesz said...

huhu..lps ni kena tau mud dulu la br ley komen..haha..masak la mcm tu jwb nyer..

Puan aiNa Rahman said...

niesz :

mula² gi blog die tanye.."tuan blog ok x ni?" hahaa

k e l u a r g a k a m i said...

belom pernah kena lagi ;(

Puan aiNa Rahman said...

keluargakami :

sbb blogger semuanya baik². eheheh

iRa~" said...

hee..
xpernah plak sis..
tp sllnya kalu entry diaorg emo ckp kat shoutbox atau komen cam ' sbr la ea ' je...
n diorang akn ckp blk thx camtu je..
kalo dia marah blk rsnya akan jrg jejak da la..hahaha

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

GKSB penah kena fire dekat shoutmix gara2 tinggal kan backlink kat komen blog dia...

pastu tak letak link plak tu..

tahu plak penakut hehe

Puan aiNa Rahman said...

ira :

sis lgsung x tinggal jejak. dtg lain kali tgk entry die ok sket br tegur..hehe

Puan aiNa Rahman said...

GKSB :

la camtu pn ade ke. tp yg die x gi letak link tu cam pengecut je kan..kan. haha

ummiarissa said...

eh?ada gak ke kena maki kat dalam shoutbox...dasat nye..tak pernah dapat macam tu...harap2 yang singgah kat blog kita yang tinggal jejak kat shoutbox..orangnya ok ok lah..

BENA said...

kalo zra tgk pade keadaan la . kdg2 tempias gak pade org . HAHAHAHA . tapi xde la maki org tu . kire jenis terus malas nk layan . sbeba tgh emo kan . ish2 . heeeeeee~

nub said...

adoi mcm2 naa...

black_mel said...

xpenah kena marah lagi sbb dah jarang sgt shout kat blog org lain...;)

iedchan said...

uik..tak bek marah2 orang komen kan...kite kan melawat...kire jiran2 ni...tak bek marah.. :)

YanaMIB said...

erk xpenah kena lg cemtu..sbb yana klu tls kt shoutmix pn, "yuhuu~" atau "woot woot"...al-femalas lah nk taip pjg²...hahahaha~ =P

tp kita kena professional lah kn..ecewahh..klu mrh kt si A, xyah ks tempias kt org len..kan kannn~ (^^,)

::ienafazlyna:: said...

xpernah la lagi kena mcm tu atau buat mcm tu kat org..tpi kalau kena mcm tu kat i,i xkan jenguk blog org tu lagi..hahaha