..

Wednesday, January 5, 2011

Nora Danish, aku dan katak...

Ape kaitan lak dengan Nora Danish? Yelaa..dia kan lawa, aku bajet orang macam die mesti geli nak pegang² katak selamba badak camtu je. Aku memang suka dengan cerita "Putera Katak" yang dilakonkan oleh beliau tu, cuma part beliau pegang katak tu buat aku geli geleman..ohhh~ Aku memang alergik dengan makhluk ciptaan Tuhan yang satu ni.

Ini sebab dulu aku ade sejarah yang tak mungkin dilupakan masa tinggal kat asrama apabila ada katak mati dalam beg baju aku. Hayyoo..korang bayangkan la bau bangkai katak tu memang busuk habis la. Serius takleh blah, kawan aku pulak yang tolong buangkan beg tu..aku tak sentuh langsung. Geli, rasa nak nanges setaun..huk3. Bila masa beliau menyorok dalam tu pun aku taktau sebab kitaorang ada satu almari khas untuk simpan beg² tersebut.

Dan..cicak pulak, penah masuk lam kain batik yang aku pakai. Ape lagi kauu..aku terus tanggalkan kain batik tu tanpa sempat berfikir 2,3 kali. Nasib baik kat umah nenek takde orang masa tu..lagipun aku baru darjah 6, tecik je lagi..dan tak syeksyi pon. hahahaha.

Sanggup ke korang nak cium katak hanya untuk melihat beliau bertukar menjadi putera? ngeee

47 comments:

black_mel said...

haha....nasib baik darjah 6...kalau tingkatan enam memang haru biru dibuatnya...hehe...

p/s:Nora Danish tu pegang katak betul ker?sebab kadang2 katang tu direka guna komputer..

Lya Colours said...

tak sangguuupppppp

ally said...

me pon sk tgk crite tu..leh ilang stress..hehe..walaupun geli ngan katak (pasai dia cam lembik2 gitu), tp lagi geli ngan cicak..pasai pernah la cicak masuk dlm baju..trauma sggh..

CahayaCintaIlahi said...

mstilah tk snggup teringat dulu2.. mase buat experiment biOLogi kene bedah katak erkk agak geli di situ heehe ;)

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

aaaa~ katak yang patung tu berani la cium.. kalo katak betul xsanggguppp~

♥ciK-t0ge ♥ said...

katak jadi putera???
huhuhu...

sanggup ke cium????
sanggup! dengan syarat katak tu berubah jd putera dulu!
hahahahaha..

kalo x,, iskk.. xmoo..
terbayangkan kulit katak yg gerutu2 kasar pastu belendir...
ewwwww! trus naik bulu roma!

=.=' saya xsuka katak juga...

cicak??
pernah ada pengalaman ngn en. cicak nie..
dia jato atas bahu...
bukan atas baju yer.. tapi bahuuu..
kulit betemu kulit...

ya allah!!!!
terus menjerit..
n menangis 2jam :|

sebabnya?

xsuke xsuke xsuke.. benci benci!

hehehe..

aDieyZa said...

hehehe.. kelakar la citer akk ttg katak tu..

dulu time pakai kasut nak gie sekolah, zana rasa sejuk jer kat hujung jari then kasut tiba2 x muat.. rupanya katak dgn selambanya tido dlm kasut sekolah zana.. adoi!!!!

Ieda Al-Habsyi said...

giler noks, berani dia pegang katak! aku ngan lipas pon geli, ini kan katak! hehehe :)

Fathiha Zainal said...

Botul! Botul! Geli geleman tgk si nora tu pgg katak besau tuh. Uhu..

Pnah gak cicak masok lam kain. Siap rs dia merayap2, pstu pegang, pstu cicak tu smpt lari. Tp dia tgglkn ekor dia dalam kain!!! Kuang ajaq punya cicak..

YanaMIB said...

eheh kalo btol boleh jd putera x kisah kut..tp klu org hulur seplohriban skali pun..haish xsanggup..kang dpt infection apa², kurap ke..duit tu bkn bley ks baik pun nnt..trus xdpt jodoh..haru jek...hahaha..=P

chekgu Moe said...

aina...its my peberet laa!
sebab katak la budak laki tak buli molie... hehe.. sampai laaa ni leh pegang~

*bolee aa ganti watak nora danish..hehehe

chekgu Moe said...

aina...its my peberet laa!
sebab katak la budak laki tak buli molie... hehe.. sampai laaa ni leh pegang~

*bolee aa ganti watak nora danish..hehehe

Nabiel said...

wahhh~
lame tk singgah snie!!hehehe..
aina sggup ke nk cium katak?
cicak ke?mne tak jdi cicak man nti?hahaha

TiMmiE said...

sanggup! tp kalau putera xhensem terus muntah2 :P

p/s: pernah pakai kasut yg ada anak katak.rasa sejuk2 tp buat donno je. da balik umah tengok2 stokin penuh darah. XD

Puan aiNa Rahman said...

black_mel :

hak3...klo tingakatan 6 memang buat free show le. bukan takat haru biru malah haru pepel lagik..hahaaha

Puan aiNa Rahman said...

lya :

x sanggup? klo die sebenarnya putera yg kacak? haha

Puan aiNa Rahman said...

ally :

haha...tau xpe. klo takat hinggap kat luar² takpe, ni stok masuk lam kain baju mau x menjerit. eeee...geli!!!

Puan aiNa Rahman said...

cahaya:

tu sebab sy x minat biologi & sains sebab kena bedah katak..haha

Puan aiNa Rahman said...

sumi :

katak yg patung tu pn aina geli, apetah lagi yang bebetol.

Puan aiNa Rahman said...

cik toge:

klo katak masuk lam kasut smpai x muat kasut tu selalu je terjadi. eeee...geli wehhhh

Puan aiNa Rahman said...

adieyza:

ahhaha..yang tu memang selalu sangat la. katak memang suke ngorok lam kasut skolah..kan.

Puan aiNa Rahman said...

kak ieda:

klo lipas still can go lagik..klo cicak n katak neh memamg cannot go la. ahahaha

Puan aiNa Rahman said...

fathiha:

cicak gatal kot tu kan..ahhahaah. siap tinggalkan ekor utk tiha sebagai kenang - kenangan di masa hadapan..ahaks

Puan aiNa Rahman said...

yana :

hahahaah...ye ah, org cakap kaki katak tu bahaya..eee, berdiri semua bulu² roma aii, geliss

Puan aiNa Rahman said...

molie :

haaa...pebret? apekah? molie x geli keee?

Puan aiNa Rahman said...

nabiel :

ciom? memang TAK la kan.
nak pegang pun aina geli.
ayoo~~~

Puan aiNa Rahman said...

timmie :

hahahaha...mesti katak tu mati sesak nafas sebab tahan bau stokin neh..hehe

S.U.R.I.A. said...

sangt geli ngn katakk.....hheheheh

juliet. said...

kak..kalau betul cium dia jadi putera, opkos sanggup! heheee

Puan aiNa Rahman said...

suria :

same la kita..=P

Puan aiNa Rahman said...

juliet :

kalau konpem² jadik putera, akak pun sanggop dik. hehehe

NUR AIN AZMAN said...

eeeeewwwwww, i hated katak!!

tp kalau i dlm position tu dan kalau dah sayang, yes i DO IT :)


btw, jom komen sini
wish me luck ya
thanks

http://officialaenlicious.blogspot.com/2010/12/contest-fesyen-untuk-semua.html

Puan aiNa Rahman said...

nur ain :

ahaks..kalau konpem itu putera raja i pn mau. tp klo x.memang TAKK la kan. haha

laGenDA KodOk HijAU said...

apa kena aku ngan citer kau.. ahh susah jadi katak ni

Puan aiNa Rahman said...

kodok ijau:

aahhh..memang ade kena mengena la. ko tukar jadik pepatung lak pasni..hehe

kata kila said...

satu je nk cakap.katak tuu besar kot!

Puan aiNa Rahman said...

kila :

a'aa..memang besar gabak. takott

Datin Ellis Suriyani said...

kalo betul die bertukar jadik putera hensem..ellis sanggup la...ekeke

Puan aiNa Rahman said...

ellis :

err...aii pun sanggup uu..haha

niesz said...

katak busuk..huhu..

biella93 said...

tak sukee katak . eee . geliiii . lagy2 katak yg besar tuhh .

mightymie said...

bro ade on satu laman blog... so support bro yahh!http://aniesphotography-mightymie.blogspot.com

Puan aiNa Rahman said...

niesz :

uiks..cemane tau tu? hehe

Puan aiNa Rahman said...

biella :

aina x suke segala saiz katak, kecik besar tua muda, geli.

Puan aiNa Rahman said...

mightymie :

laman apekah itu? nnti aina gi usha

White Bird said...

gelila dgn katak.. tapi cerita sis npk katak ok je ek

Puan aiNa Rahman said...

white bird :

oke? xde nyer ok..memang sis pusing satu umah klo nampak katak. golii den