..

Tuesday, January 4, 2011

Apakah kenangan korang masa darjah satu?


ihsan dari pakcik gugel. see!!! kiut kan dorang?


Kalau tengok tv dalam buletin utama tu banyak duk ulang pasal budak² darjah 1 baru masuk sekolah, ade yang menangis, ade yang excited , tak kurang jugak ada yang sudah menunjukkan sikap² nakal yang bakal ponteng kelas di masa hadapan. Aku apalagi bantai gelak je la tengok gelagat dorang, comel je sorang² rasa macam nak picit²...hak3. Nasib anak orang kan? Tambah lagi beliau² tu kat dalam tv je pun, kalau kat luar memang dah kena dah. =P

Dulu masa aku darjah 1, kira² 18 taun yang lalu laa..masa tu aku kiut tau, free hair lepas tu pakai baju sekolah style dulu² tu macam budak skolah cina pakai sekarang..skirt dengan t-shirt tu. Rambut toncang dua..korang bayangkan la kekiutan aku masa tu..hak3 *muntah ijau lapanbelas kali. Masa sekolah rendah aku ni jenis pendiam tau, budak baik la katakan..memang tak banyak karenah, pendek kata memang sejuk la perut ibu mengandung.

Nak dijadikan story, masa tu aku ada akak yang darjah 6 . Masa dalam kelas, cikgu suruh la buat kerja..maka aku pun buat la , time tu jugak aku nak terkucil. Memandangkan masa tu rushing nak siapkan kerja dan beratur nak hantar buku kat cikgu..sedang elok time beratur tu aku pun..taraaa!!! terkucil kauu..eeeeee. Malu sehhh..tapi takpe, baru darjah 1 kan. Ape ade hal? hahaaha. Cikgu pun panggil la akak aku datang kelas, ape lagi 15 bakul aku kena bebel. Lupa lak lepas tu aku pakai ape balik umah sebab serius tak ingat, ingatan tetibe mati kat situ. heee.

Macam best je gelakkan orang kan? Ni masanya untuk gelakkan diri sendiri pulak. Kan ke budak darjah 1 punya gelagat semuanya kiut² belaka. hahahaa. Korang² pun mesti ada kenangan yang best²...ape lagi, share lah!!!




15 comments:

saya_arief said...

buang air dalam pampers..
haha..
makan dengan penjaga kat kantin.

♥ciK-t0ge ♥ said...

saya dedulu pernah kene tahan kat pengawas tyme dajah 2...
sebab makan chewinggum tyme klas...

hahahaha... trus ludahkan pastuh lari pegi kt mak..

mentang2 mak kerani skolah tyme tuh..

sebaik selamat...

Puan aiNa Rahman said...

arief :

fuyyooo..pakai pampers..mesti org kaya neh. saya dulu pakai lampin je. hahaha

Puan aiNa Rahman said...

cik toge:

seb baik diludah balik chewing gum tu..klo ditelan abes la.haha

aNaYaNa said...

hahaaa..dapat bayang..sangatla comel terkucil tross..heheh..

penah sakit perot lam kelas..tros nanges2..cikgu siap bawak pegi kantin bagi minum susu..xjalan gak..ciap panggil abang dajah 6 gak masa tu anta balik umah..sampae2 umah tros datang mud..nak melabor upenyer..hahaha..sengal ghiler owh..

Encik MamaT said...

tak ingat la.... yang ingat saya suka main... :D

nadiah said...

hehe. lucu lah aina ni. kiut-kiut pakai skirt + tshirt cina tu..

emm org lupa la kngn zaman drjah 1 dulu, biasa la mak nenek kan, lupa lebih la, huhu!!

iwan_dextrous said...

iwan pernah dengki sorg bdk cina nie..pastu dy nangis..then esok parents dy dtg..hihih...pastu iwan selamber je sound "saya x phm uncle ckp ap.."..dahsyat kn.hihih


Dextrous cyber life

BENA said...

zra paling ingat mase darjah satu . time tu tiap kali pegi sekolah . pastu tunggu abang depan pintu sekolah sebab nk balik jugak dgn abg . abg zra sesi pagi .


sekali balik umah kene marah . siap nk kene g anta umah anak yatim ! sebab xmo g sekolah , HAHAHAHAHA :)

n0n0i♥a'n'l said...

Sy tersangat lah pemalu , sampaikan takde kawan langsung dalam kelas, sebab bila orang tanya saya tak jawab HAKHAK.

Teruk betul perangai.

shahjiehan said...

dtg sini sat~ dah mgrib~

black_mel said...

x igt la aina..darjah 1 dah terlalu lama..tp yg penting sek dekat dengan rumah..1st n 2nd day kalau tak silap time rehat mak datang bawak bekal...

black_mel said...

p/s:Aina..aina telah ditag..kalau ada masa join la yer...

shapoji said...

mase darjah satu jadi ketua kelas, sabab paling pandai dan paling tgi...naik jer darjah 2, streaming balik kelas, dah bertemu buku ngan ruas...terus dapat no 20....kikikiki

juliet. said...

dulu kita penah jatuh longkang kat sekolah pastu kepala ni kena 3 jahitan. cuak gila kot. pastu pensel plak kawan amik. bila mngadu cikgu menangkan dia! geram betul ngan cikgu tu sampai sekarang! hehehe