..

Friday, February 18, 2011

Shopping untuk si tecik...


*ini aje barangnya...cukup tak? ahaaa~


Excited betol mommy pergi shopping barang baby kan..yela kan, mana taknya barang baby semua comel², wangi², kiut² gitu. Kalau ikutkan hati, mau aje aku rembat semua sekali..tapi apakan daya..nafsu kena kawal sikit, kang kopak lak duit..hu3. Lagipun tak elok membazir, itu kan amalan setan. Kat atas tu 1/3 dari barang baby yang aku dah beli..itu aje yang ade kat KL neh, selebihnya aii simpan kat kampung halaman, kate nak berpantang kat sana kan. Jadi, cukup la tu stock untuk 4,5 hari pas deliver nanti. Kalau dikirakan, semua macam dah complete, tapi dah aku tinggal kat kampung, terpaksa kena borong baru kat sini..kain bedung la, toiletries, pampers, etc etc...haihh, fenin la pulop.

Masa shopping barang baby ni, sungguh seronok..lagi² ditemani oleh encik asben..die pun bukan main excited memilih barang baby, sampaikan ade barang yang aku taktau bile masa die ambik tetibe time nak bayar tengok ade..haha~ Macam gini la gelagat orang yang baru nak berbaby. Seronok! Disebabkan dah tau jantina baby iaitu boboy..aku terpaksa la membutakan mata dengan baju kaler² fink..walaupun hakitkatnya aku amat sukeeee kaler fink² gitu. Tengok blog ni pun boleh tau uo0ls. Jadi, barang² baby semua ku campurkan kalernyer, ade biru, merah, hijau, coklat..tapi ade gak terselit satu baju kaler pink nak ke maroon gitu..heheheh. Tu baju tido takpe, dimaafkan..lagipun baju lubang². Ape ade hal, kan.....

Haa..lagi satu, pasal brand nyer? owh..aku tak ikut pun brand ape..semua aku campur. Ade pureen, ade anakku, fiffy, dan sebagainya. Tak kesah la murah ke mahal, janji cantik. Insyaallah, baby nanti takde masalah untuk pakai baju tu walaupun brand murah..huhuhuu, kan mommy Nad kan..kan??? Janji baby sehat walafiat dan comel gitu. aminnn.


Sekarang baby dalam womb neh dah masuk 30weeks..aww, tak lame lagi beliau akan keluar melihat dunia yang penuh pancaroba ini. Ya Allah, permudahkan la proses ku bersalin nanti. Aminnn.







22 comments:

cikCOKLET:) said...

bestnya soping baju bby :)

semoga kak aina and baby selamat. aminnnn~

p/s : x sabo nak tgk bby kiut kak aina :)

makdara TERdiva said...

fuh! teringat nostalgia masa mengandungkan ketiga2 budak rebina tu..tsk!

ally said...

wah..dah 30 weeks ek..rasa mcm baru je bc psl aina pregnant...semoga sumenya selamat ya...*me too..shopping brg baby bole lupe dunia tau..hehe*

^nanie^ said...

alololo..brg2 bby yg wat kite jg geram kan aina..tp bj xyah beli byk sgt kot..nti bby cpt membesar..aina,pantang kt mane?;-)

Puan aiNa Rahman said...

cik cokelat :

sangat best. dlu² tgk akak supin utk anak die..skg turn kte lak.

Puan aiNa Rahman said...

kak dara:

akak dah 3 kali gitu..sy baru sekali kak. lame lagi nak saing akak neh..hahaa

Puan aiNa Rahman said...

ally:

setuju! shopping brg bby x hengat dunia..sbb comeii je semua, rambang mata.

Puan aiNa Rahman said...

nanie:

aina dah x mau beli bj die nanie, dah ckup dah ade 10 psang, cmpur baju siang n malam. aina pantang kt klate..senang nak berurut,ngan nenek je

nurul riza said...

bestkan shopping barang baby..aina cuba tgk barang pigeon lagi puas hati..kain lembut je sesuai tuk baby..

Puan aiNa Rahman said...

nurul riza:

yeke? nnti boleh usha². hehe.

Ayuraza said...

memang pun aina..jangan kira la brand ape..cuma kena pandai tengok jenis kain sebab takut rashess..kalo agak2 kain jenis tak serap peluh tak payah la..Azad Ryan dulu pakai baju lobang2 je lam pantang....panas woooo..pas pantang baru ler melaram..adiah yg org kasi pun tak dan nak pakai...hehe:P

Ayuraza said...

memang pun aina..jangan kira la brand ape..cuma kena pandai tengok jenis kain sebab takut rashess..kalo agak2 kain jenis tak serap peluh tak payah la..Azad Ryan dulu pakai baju lobang2 je lam pantang....panas woooo..pas pantang baru ler melaram..adiah yg org kasi pun tak dan nak pakai...hehe:P

Rosie Rose said...

wa wa wa.... dah soping! bestnyaaa.... comel je tub mandi tu, kaler pink transparent! suka suka.. tp bb boy kan? :)

nadiah said...

ya betol, brand x penting lah aina. jnji baju tu selesa dipakai kan. tp baju bby ni, brand mhl ke murah ke, smua comel2, geram i!! ehe!!

org nmpk rompers comel tu. auww!! :)

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

best kan waktu soping barang baby..nak2 baby yang pertama...heheeheh kalau pegi warehouse barang baby lagi teruja taw..semua rasa nak beli sebab murah...heheheh...nie next month ada warehouse barang baby lagi..xsabar akak nak g..hehehhe

shima said...

shopping bju baby mmg bes..sedar sedar masa byr dh beratus beratus kekekeke

suffer8zine said...

wahhh dah ready ni, bagus2

Terkini : Ikan Berkepala Buaya

Lya Colours said...

ish mesti dah tak sabar2 kan. nama dah ada ke blom.

chekgu Moe said...

hoh~ 1/3????
ngeee... banyak gak tuh kan...
molie satu per satu jek.. huahuahua...
take care eh aina! lebiu beb!

nuruljannah sukhri said...

mmg best shopping brg2 baby ni.nak2 baju2 dia.alohai sume nye cute2 kan..capai2 time nk bayar mst beratus...semoga mama dan anaknya selamat k...

nuruljannah sukhri said...

byknye shopping..mst suke budak kecik kat dalam tu bila tahu mama dia dh shopping brg2 dia

BENA said...

pejam celik pejam celik. doh xlamo doh sis nok bersalin deh . tup2 nanti tgk gamba nga baby plop. heeee~