..

Monday, March 7, 2011

Check up 32 weeks


Hari sabtu lepas pergi check up lagi dan alhamdulillah semuanya ok. Doktor cakap aku punyer BP pun cantek je..hehee. Banggo sekejap. Dari segi berat lak naik sekilo je..daripada 64.7 kg naik jadi 65.7kg. Bila scan baby, beliau punya berat naik 700g gitu, jadi badan aku naik 300g je la..baby 700g..hahaa. Senang nak selim balik nanti kan kan. Pada usia kandungan 32 minggu, berat baby dah 2.14kg, doc cakap "boleh tahan anak u nie"sebab die punya ukur lilit badan pun dah macam nk masuk 35 weeks camtu, padahal baru 32 weeks, kih3..yela,last week pegi vision college berat die baru 1.7kg, seminggu lebih je terus naik 414g..mana aku tak teruja, patut la perut tetibe rasa macam sangat padat minggu ni. Lepas tu kalau sekali kena tumbuk ngan die, mau sesak nafas aku. Kuat betol penangan anak teruna sorang neh.

Tapi tak mengapa, asalkan beliau sehat sejahtera kat dalam ni..aku okey² saje. Hurm..masa check up tu pun kena cucuk juge, inject ATT untuk kancing gigi. Nasib tak sakit, macam kena gigit semut gitu..tapi, lenguh jugak la tangan ni. Al maklum la dah lame tak kena inject, last kena pun masa derma darah 2,3 taun lepas..erk,tapi itu inject ke? hahaa~!

Lagi..nak cakap pasal baju baby telah pun dibasuh. Woaaa..baju tecik2 comel je aku tengok. En hubby pun kejap² gi belek baju yang tersidai tu, kejap² belek..sambil berkata "alaa..kiut je baju baby kecik² camni" hehe. Aku lagi la teruja gitu, sebelum ni tolong akak basuh baju anak sedara je, tapi sekarang turn basuh baju anak sendiri, macam tak caya pun ade gak. Nak jadi mak orang dah pun kan. Time fliesssss....~~~ haih


*tak sabar nak pakaikan pada si tecik sayeee.. (>o<)
(ini separuh dari pakaian baby, separuh lagi kat kampung..mak ngah die tolong basuh)

Oke..balik keje petang ni nak kena packing barang baby dan mommy sekali. Sekarang dah nak masuk 33 weeks, jadi mari kita bersediaaa dari sekarang! yeah...





24 comments:

Ieda Al-Habsyi said...

akak baru 2 bulan pon dah teringin bebeno nak beli baju baby, bestkan! :)
SEDETIK LEBIH (OST HIKAYAT MERONG MAHAWANGSA)

MsAnisSyahirah said...

saya doakan kak aina and baby selamat hendaknya..

amin...

seronok pulak tgok baju kecik2 tu bergantungan...

hihi...

suffer8zine said...

semoga semuanya selamat

Terkini : Kedai Menjual Aiskrim Susu Badan Disaman

Puan aiNa Rahman said...

ieda :

kak..saborrr..haha. tapi mmg best la kan shopping brg budak tecik neh..sbb comel2.

Puan aiNa Rahman said...

Anis:

yeay..memang seronok, rasa macam xnak angkat je baju² tu..biar duk kat ampaian je..haha

Puan aiNa Rahman said...

suffer8zine:

tq yea

nadiah said...

eh terselit gak baju pink. hehe! tapi syiok tgk baju gegirl kan. org teringin nak beli headband, tp mane leh beli lagi, baby org boboy, ehe!

Puan aiNa Rahman said...

nad:

hahah..tu la pasal, terselit sehelai baju kaler pink, buat lepas gian. Baju lubang², bole dimaafkan..kan..kan..hehe.

ehh jangan beli headband, beli topi ke, hood ke xpe..hehe, anak kite boboy..kena terima hakikat. Kalo nak beli headband..jom kte plan utk adik die lak.. =P

Sophie said...

Nak basuh baju baby jugak! Huhu... Tp pya awal lagi, br 6 bln. Kena tunggu 2 bln lg. Best je nengok baju baby bergantungan. ^_^

Puan aiNa Rahman said...

pya :

2 bulan kejap je pya..tp best tau basuh2 baju bby neh..seronok! hehe

b.E.L.L.e said...

bestnyer..mesti dah tak sbr2 kan nk tnggu baby kua..hee~~kite pon dah amek injection ATT...lenguh sebelah tangan ni tp nsib baik dah ilang..hehe..

[sutera kasih] said...

wahhh..akak nk dpt baby ekk??xsbrnya nk tgk..nti upload tau hihi msti comel !!

^nanie^ said...

dear,brg bby n beg da siap..just brg mommy je xsiap lagi neh..sempat ke ni?hehe

ShaZa's said...

kalau tengok bj2 baby kat mall tu,ikutkan ati seme nk beli heheehhe cute2 semuanya kan.

Puan aiNa Rahman said...

Belle :

sgt x saba nak tggu die keluar, ade lg 7 weeks camtu. excited + nervous..

Puan aiNa Rahman said...

sutera kasih:

yeaa..musti upload punye. tah2 blog ni nanti jd blog baby lak~~ heehe

Puan aiNa Rahman said...

nanie:

aina mlm ni nak pack siap2, dah nk masuk 33 weeks..x lamaaa dah. huaaa

Puan aiNa Rahman said...

shaza:

btol tu..rs cam nak grab je semua, sbb semuanya kiut2..

Fathiha Zainal said...

Alolo.. Tomey2 la baju si tecik tu!! >_<

Tapi.. Si tecik tu nnti mesti laaaagi tomey! X saba nk tgk dia! Hihi~

Puan aiNa Rahman said...

fathiha zainal:

comei kan baju kecik²..lg geram klo gi mall, tgk baju bby kiut²..rs nak beli semuaaaa sekali.

chekgu Moe said...

oit mommy~~~
hamboi...baju2 si tecik kemain bergantung!! hahahaa.. comels gile... molie dok simpan dalam box dah.. bahaye la hari2 dok bukak,lipat,simpan...hehe..

get ready aina~ tak lame dah!

Lya Colours said...

wah dah banyak baju baby dia
moga selamat ye masa nak bersalin nanti
insyaALLAH

nuruljannah sukhri said...

comelnye tgk baju2 baby bergantungan tu..yu pulak jd x sbr nk basuh baju2 tomey dlm shopping bag tu.kdg2 time saje, buka shopping bag tu tgk baju2 tu selai2..lambatnya masa..

MamaChia said...

lagi kalau baby pompuan..comel2 dan pink.