..

Friday, March 25, 2011

Perihal check up 34 weeks

Wiwitt...seminggu lebih aii tak hapdet blog, maklong la kebizian yang melanda memang tak mengizinkan aku untuk berblogging ni, cuma kalau ade masa kejap² tu sempat la tegur kwn² 2,3 orang, selebihnya kemain concentrate lagik ngan keje yang menimbun ni. Nak kejar masa la katekan, lagi 4 minggu nak bercuti panjang so keje in hand kena la settle dengan seeloknya agar tak menyusahkan orang lain kelak. Dan..kalau dalam pantang nanti takde la dorang nak call cari aku semata² bertanyakan pasal keje, i need privacy bersama si tecik saya hokay!

Ops..perihal check up 34 weeks yang lepas, urmm..not so good =( normally, doc akan akan kasi printed scan image tu tapi kali ni takk, baby dah besar katanya..tak boleh nak skodeng sangat..hu3. So..tunggu die keluar aje la nampaknya. Baby juge tak gain weight untuk 2 minggu ni, mungkin sebab minggu lepas seminggu aku skip lunch akibat heartburn yang melanda. Untuk 2 weeks, 100g je berat die naik, tak macam sebelum tu. Jadi, setelah dibebel oleh suami dan rakan²..minggu ni aku x skip lunch lagik plusss..heartburn pun tak menyerang. hahaa~ Boleh la aku makan dengan berselera. Cuma..rasa mengah kat perut ni, rasa tersekat..arghhh!!!

Ok la, takmau update panjang²..perut rasa tak sedap, rasa nak baring je tapi tak buleh. Sambung lagi lain kali. daaa~




14 comments:

Noli said...

dah nak jenguk dunia dah bby dia...tc yer~

Fathiha Zainal said...

Dah tak lama dah nak deliver tu kan?? Hihi.. Teruja teruja. >_6

Moga nanti semua selamat yea.. Pelok ciom saya tuk si tecik tu! >_<

BENA said...

semoga kak aina bersalin normal dehh . mesti dup dap dup dap kan kak aina ? heeeee :)

Ayuraza said...

ala...mama kena working hard la ek..nak kena tinggal keje..
dulu i pon camtu..kena abesskan keje..memang orang tak call pun time pantang tu..hehehe

Puan aiNa Rahman said...

Noli :

hehe...tu la, dah x lame dah.

Puan aiNa Rahman said...

fathiha :

lg 5 weeks cmtu je, mungkin awal..thanks yea

Puan aiNa Rahman said...

BENA:

nervous cmpur excited gitu..

Puan aiNa Rahman said...

ayuraza:

terpksa la babe, wlaupun i rasa mcm makin hari makin x larat. hurmm =(

b.E.L.L.e said...

heee~~tinggal 4 minggu je lg ek baby nk kua..excitednyer... =)

Puan aiNa Rahman said...

belle:

yep², now dah 35 weeks ++ , hehe. x sabar..nervous cmpur excited.

f_aRa_aINa989 said...

puan aina yg comel..
semoga dapat melahirkan baby dgn selamat ye nnt...

=)

Catatan: Untuk budak yang akan ambil result SPM..

nuruljannah sukhri said...

heartburn dah hilang?alhamdulillah..skrg makan byk k.biar si kecik kat dalam tu membesar dengan sihatnya..x lama dh tu..saya doakan aina selamat melahirkan..amin

Eyriqazz said...

34 minggu..dah tak lama dah ni puan aina..semoga semuanya berjalan lancar..tentu tak sabar menanti anak sulung kan?

apisv2 said...

salam,
mengunjungi rakan2 blog;)
slmt berkenalan,
blog apisv2