..

Monday, March 28, 2011

Sakit di bawah perut



Semalam, bangun je pagi terus rasa sakit kat bawah perut ni..sakit² tu pun aku pergi jugak mandi, dah siap mandi still sakit lagi, kali ni dah takleh berdiri dah..kena baring jer. Aku kemain cuak lagi, ni sakit nak beranak ke ape neh..maklum la takde pengalaman..haha~ Encik suami siap boleh buat lawak lagi, jom aa pergi klinik katenya..hamboii, semudah itu mau pergi klinik. Tapi tengah² sakit tu sempat lagi aku senyum, kire macam sakit yang boleh dikawal lagi la kan. Kata membe, tu mungkin sakit sebab baby dah nak masuk ke laluan nyer, tapi..apsal rasa sakit bawah perut belah kanan je? baby silap setting kot..hahaha. Ape pun, aku tetap buat² cool sebab pagi tu planning nak pergi nilai, nak cari kelengkapan umah sket. Kalau aku mengada² buat muka sakit, konpem² takleh pergi, silap haribulan ke klinik la tujuannya.

Dah sampai ke Nilai tu, aku cari la ape yang aku nak tu..konon²nya nak banyakkan berjalan la kan, sebab orang cakap kena banyakkan berjalan untuk memudahkan proses bersalin. Tapi..kejadahnya aku nak jalan tengah² panas tu kan, lain la kalau dalam mall yang ade air cond boleh la jugak nak tawaf banyak² kali, tapi ini kat Nilai yang semua orang pun tahu memang panas amat bak padang jarak padang tekukur..hu3. Jalan sikit pun aku rasa tak larat dah, kesudahannya berkereta la untuk membuat pusingan penuh kat Nilai 3 tu..kah3.

Nak dijadikan cerita, aku teringin la nak usha munga² untuk dibuat hiasan lam rumahku syurgaku tu, aku pun masuk la kat dalam satu kedai ni..dan aku pelagi pusing² la tengok kot² ade bunga yang aku berkenan. Tapi yang aku tak sukeee nyer, ade "bunga" yang duk mengekor je aku kehulu kehilir dalam kedai tu, dah la ikut dekat²..RIMAS TAU TAKKK!!! Tau la keje ko nak layan customer, tapi gaya yang macam gitu menampakkan aku ni nak mencuri kat dalam kedai ko tuh. Hello..muke aku ni ade nampak cam muke pencuri ke? Kalau nak curi pun, bunga je kott yang korang jual tu, aku nak sorok mane? dalam bra? haih..nasib baik tahap kesabaran tinggi lagi, kalau tak mau aku sound tepat je kat minah tu. Come on la, kalau ko tak percaya sangat, tak payah la nak berniaga..berilah sikit ruang untuk kami ni pusing² dengan senang hati. Terus terbantut hasrat aku nak beli bunga kat situ dek kerana salesgirl yang mengekor tu..eee, benci oke! Aku memang blacklist terus spesis² kedai yang macam gitu..tak beli pun takpe.

Eheh..teremoo lak, takde..takdee! aii oke jer. Korang perasan tak semenjak dua menjak ni memang panas kan? Nak tido malam² pun sampai kena bukak tingkap seluas alam, nasib baik antu kak Limah tak bertenggek kat tepi tingkap tu, kalau tak mau pengsan sebulan aku neh. huhuhhuu



12 comments:

ally said...

me pon x suke betul kalo ada yg dok mengekor kita..tgk jauh2 dah la..ni nak dekat2 n rapat2..nak memilih pon serba salah..ish3..round2 nilai naik kete ek..hehe..sejak 2 menjak ni mmg panas..tdo pon leh berpeluh2..haih..

Mummy `Aish said...

Babe..da ujung2 ni..mmg akan saket kat bhgian bawah tu..coz baby da mkin menurun ke bwh..Mar dlu..smpaikan kalau jln byk la pitstop yer..haha..dan lg 1..mmg akan rse panas dr biasa..mmg skg cuaca panas..tp bile da mkin sarat..kire double panas gitu..byk kan je berjalan even agak pyh nak bergerak sana sini..hehe..

nuruljannah sukhri said...

aina jaga2..tunggu masa je tu..semoga selamat ye..saya pulak yang saspen

mRsFirdxora said...

cuaca mmg panas tak ingt skang nie..tido mlm mmg dah xleh lena lg, berpeluh2 wlpun kipas dh pasang sekuat2nya...mmg tak selesa lgsung nk tido..kjap2 bgun gi toilet, kjp2 kang bgun ubah posisi...nk tunggu smpai ke pagi tu lama sgt rasanya..

b.E.L.L.e said...

hmm..betol la..lately sangat panas even duduk dlm aicond pon still rasa bahang pns tuh..huhu..

yer!!!sy anti salesgirl yg suke folo customer. menchik taw..hehe..

✿....rossa alina....✿ said...

haaa...same la..xske gak kalau tgh beli barang ke,ade org yg ikut dekat..tgk je la dari jauh..pe la..rimas!

Puan aiNa Rahman said...

ally:

a'aa..x larat, sbb panas. klo redup2 xpe gak nak berjalan kaki round2 sane. hehe.

Puan aiNa Rahman said...

mummy aish:

tu la pasal, kire dah macam double triple punya panas dah ni. org yg x preggy pun ckp panas skg, kte yg preggy ni lagi la. kat ofis yg ade air cond ni pn same je panasnya.

Puan aiNa Rahman said...

nuruljannah:

yeps..yuyu tlg saspenkan utk aina. nnti ur turn lak. weeee ~~~

Puan aiNa Rahman said...

mrsfird:

setujuuu..kdg tu rs macam nak cepat² la pagi sbb x tertahan panas berpeluh2 tu. nak smpai ke pagi, ntah bape kali tersedar, ubah posisi la, mengeluh la, ke toilet la..ayoo~~

Puan aiNa Rahman said...

belle:

duk lam air cond pn same je, mcm x memberi ape2 kesan. klo duk berendam lame2 dalam air br best sket kot. he3

Puan aiNa Rahman said...

rossa:

haa tu la, nok mengekor je keje dorang..rimas tau.